Gmail-berichten verwijderen of verwijderde berichten herstellen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het definitief verwijderd uit je account en kun je het niet meer herstellen.

De instellingen voor verwijdering kiezen

Hier vind je meer informatie over hoe je de instellingen voor verwijdering kunt aanpassen, bijvoorbeeld of je een bevestiging wilt ontvangen voordat een bericht wordt verwijderd en of je berichten standaard wilt archiveren of verwijderen.

Berichten verwijderen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het bericht definitief verwijderd. Als je een bericht uit je inbox wilt halen zonder het daadwerkelijk te verwijderen, kun je het bericht archiveren.

Eén bericht verwijderen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open het bericht. (Als je in je inbox wilt blijven, tik je op de letter of foto naast het bericht).
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen.

Tip: Je kunt je Gmail-instellingen wijzigen om snel deze actie uit te voeren door naar links of rechts te vegen op berichten in de berichtenlijst.

Meerdere berichten verwijderen

Meerdere berichten verwijderen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de letter of foto naast de berichten die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen.

Alle berichten in een categorie verwijderen

1. Open Gmail op een computer. Het is niet mogelijk om alle berichten te verwijderen vanuit de Gmail-app.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Klik op Alles. Als je meer dan één pagina met berichten hebt, kun je op Alle conversaties selecteren klikken.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen.
Je prullenbak leegmaken

Als je niet wilt dat een bericht nog 30 dagen in de prullenbak wordt bewaard, kun je het definitief verwijderen.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
  4. Tik bovenaan op Prullenbak leegmaken.

Het verwijderen van berichten ongedaan maken

Je kunt berichten uit je prullenbak halen als deze in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.

De berichten in de prullenbak bekijken
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
Berichten uit de prullenbak herstellen
  1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
  4. Tik op de letter of foto naast de berichten die je wilt herstellen.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  6. Tik op Verplaatsen naar.
  7. Kies waar je het bericht naartoe wilt verplaatsen, bijvoorbeeld je inbox.