Bijlagen openen en downloaden in Gmail

Wanneer je een e-mail met bijlagen ontvangt, kun je een kopie van de bijlage downloaden naar je apparaat.

Downloadopties

Bijlage downloaden naar je computer
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een e-mail.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur en klik vervolgens op 'Downloaden' Downloaden.

Gedownloade bijlagen worden via je browser opgeslagen in een map met downloads. Controleer je browserinstellingen om te kijken waar je je downloads kunt vinden. Als je Google Chrome gebruikt, kun je meer informatie lezen over hoe je een bestand in Chrome kunt downloaden.

Downloaden naar Google Drive

Opmerking: Sommige bijlagen kunnen worden bekeken of gedeeld, maar niet worden opgeslagen in Google Drive.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een e-mail.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur en klik vervolgens op 'Opslaan in Drive' Opslaan in Drive.

Je kunt de door jou gedownloade bestanden bekijken in Google Drive.

Een foto vanuit een e-mail downloaden

Sommige foto's worden in een e-mail en niet als bijlage verstuurd.

Hier volgen wat manieren om foto's in e-mails op te slaan:

Bijlagen toevoegen bij beantwoorden of doorsturen

Bijlagen worden automatisch toegevoegd als je een bericht doorstuurt, maar niet als je een bericht beantwoordt.

Doe het volgende om de oorspronkelijke bijlagen toe te voegen wanneer je een bericht beantwoordt:

1. Klik op je computer onderaan het antwoordvak op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  2. Klik op Oorspronkelijke bijlagen toevoegen.

Ga naar de rechterkant van de bijlage en klik op Verwijderen om de oorspronkelijke bijlagen te verwijderen wanneer je een bericht beantwoordt.

Bijlagen kunnen niet worden geopend of gedownload

Opmerking: Als de afzender de vertrouwelijke modus heeft ingeschakeld, kunt je de berichttekst en bijlagen niet kopiëren of downloaden.

Als bijlagen niet kunnen worden geüpload of gedownload, voer je deze stappen in de weergegeven volgorde uit:

1. Controleer op je computer of je een ondersteunde browser gebruikt.
  2. Schakel eventuele browserextensies één voor één uit.
  3. Maak je browsercache leeg en wis cookies.
  4. Open Gmail met de functie Labs uitgeschakeld op deze pagina: https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0#settings/labs. Als het probleem hiermee is opgelost, schakel je de Labs één voor één in.

Ik ontvang een waarschuwing

Bijlage staat niet-geverifieerde scripts toe

Wat deze waarschuwing betekent

We kunnen niet bevestigen of de bijlagen van het bericht veilig kunnen worden geopend. Als je de bijlagen opent, bestaat de kans dat er schadelijke software wordt uitgevoerd op je computer of apparaat.

Wat je moet doen als je deze waarschuwing ontvangt

Als de e-mail er verdacht uitziet, moet je deze niet beantwoorden en de bijlage niet downloaden. Je kunt de e-mail melden als spam of phishing.

Als de e-mail afkomstig is van iemand die je kent en vertrouwt, kun je de waarschuwing negeren.

Waarschuwing 'Versleutelde bijlage'

Wat deze waarschuwing betekent

Sommige bijlagen, zoals documenten die alleen met een wachtwoord kunnen worden geopend, zijn versleuteld en kunnen niet worden gescand op virussen.

Wat je moet doen als je deze waarschuwing ontvangt

Als de e-mail er verdacht uitziet, moet je deze niet beantwoorden en de bijlage niet downloaden. Je kunt de e-mail melden als spam of phishing.

Als de e-mail afkomstig is van iemand die je kent en vertrouwt, kun je de waarschuwing negeren.

De authenticiteit van dit bericht kan niet worden geverifieerd

Wat deze waarschuwing betekent

Het bericht bevat bijgevoegde e-mails (.eml). Hoewel we het bericht en de EML-bijlagen hebben gecontroleerd op spam en virussen, kunnen we niet bevestigen dat de afzender die in de .eml-bestanden wordt vermeld, die e-mails daadwerkelijk heeft verzonden. Meer informatie over verificatie.

Wat je moet doen als je deze waarschuwing ontvangt

Als de e-mail er verdacht uitziet, moet je de bijgevoegde e-mails niet openen. Je kunt de e-mail melden als spam of phishing.

Als de e-mail afkomstig is van iemand die je kent en vertrouwt, kun je de waarschuwing negeren.