Gmail-berichten verwijderen of herstellen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Na 30 dagen wordt het bericht definitief uit je account verwijderd. Je kunt het dan niet meer herstellen.

Een of meer berichten verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je wilt verwijderen.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen .

Tip: Zo verwijder je een bericht uit een gesprek:

1. Open het bericht.
  2. Klik naast Beantwoorden op Meer Meer en dan Bericht weggooien.

Alle berichten in een categorie verwijderen

Een animatie die toont hoe je alle berichten in je Gmail-inbox of een andere categorie verwijdert op je computer.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Selecteer links je inbox, een label of een andere categorie.
  3. Vink linksboven, boven je berichten, het vakje Selecteren aan.
    • Er staat een melding die het aantal geselecteerde gesprekken aangeeft. Klik op de link in de melding om alle berichten te selecteren.
  4. Klik bovenaan op Verwijderen .

Je prullenbak leegmaken

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je definitief wilt verwijderen.
  4. Klik bovenaan op Definitief verwijderen.

Tip: Als je alle berichten in de prullenbak wilt verwijderen, klik je in de melding op Prullenbak nu leegmaken.

Berichten uit de prullenbak herstellen

Belangrijk: Je kunt geen berichten herstellen die definitief zijn verwijderd of langer dan 30 dagen in de prullenbak hebben gestaan.

Als je je berichten in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je ze uit de prullenbak halen.

Een animatie die toont hoe je berichten verplaatst van de prullenbak in Gmail naar een andere locatie op je computer.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Verplaatsen naar  .
  5. Kies in het menu Verplaatsen naar waar je de berichten naartoe wilt verplaatsen.