De naam 'chatruimtes' in Google Chat wordt gewijzigd in 'ruimtes'. Het kan even duren voordat de naamswijziging is doorgevoerd. Meer informatie

Gmail-berichten verwijderen of verwijderde berichten herstellen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het definitief verwijderd uit je account en kun je het niet meer herstellen.

Berichten verwijderen

Als je een bericht verwijdert, blijft het nog 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna wordt het bericht definitief verwijderd. Als je een bericht uit je inbox wilt halen zonder het daadwerkelijk te verwijderen, kun je het bericht archiveren.

1 bericht verwijderen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Wijs het bericht aan.
  3. Klik rechts op Verwijderen Verwijderen .
1 bericht verwijderen uit een e-mailgesprek
  1. Open het bericht.
  2. Klik naast Beantwoorden Beantwoorden op Meer Meer.
  3. Klik op Bericht weggooien.
Meerdere berichten verwijderen
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink de selectievakjes links van de berichten aan.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen .
Alle berichten in een categorie verwijderen
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Vink linksboven het selectievakje aan om alle berichten te selecteren. Als je meer dan 1 pagina met berichten hebt, klik je op Alle gesprekken selecteren.
  3. Klik bovenaan op Verwijderen Verwijderen .
Je prullenbak leegmaken

Als je niet wilt dat een bericht nog 30 dagen in de prullenbak wordt bewaard, kun je het definitief verwijderen.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op de pagina op Meer.
  3. Scroll naar Prullenbak.
  4. Vink het selectievakje aan naast de berichten die je definitief wilt verwijderen. Klik vervolgens op Definitief verwijderen.
    • Tip: De optie Definitief verwijderen is alleen beschikbaar in de prullenbak. Je kunt items nooit definitief verwijderen vanuit de zoekresultaten.
  5. Als je alle berichten in de prullenbak wilt verwijderen, klik je op Prullenbak leegmaken.

Berichten herstellen

Je kunt berichten uit je prullenbak halen als deze in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.
De berichten in de prullenbak bekijken
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant van de pagina en klik op Meer en dan Prullenbak.
Berichten uit de prullenbak herstellen
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Scroll aan de linkerkant van de pagina en klik op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het selectievakje aan naast de berichten die je wilt verplaatsen.
  4. Klik op Verplaatsen naar Verplaatsen naar inbox.
  5. Kies waar je de berichten naartoe wilt verplaatsen.