Gmail-berichten archiveren of negeren

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Als je je inbox wilt opruimen zonder je Gmail-berichten te verwijderen, kun je de berichten archiveren of negeren.

Meer informatie over hoe archiveren en dempen werkt

In het gedeelte Alle e-mail worden berichten weergegeven die je archiveert of negeert.

• Archiveren:
    • Het bericht wordt teruggezet in je inbox wanneer iemand erop reageert.
  • Negeren:
    • Het bericht heeft het label Genegeerd.
    • Nieuwe berichten in het gesprek slaan je inbox over.
    • In de volgende gevallen krijg je het bericht nog steeds in je inbox:
      • Het bericht wordt naar jou en niemand anders gestuurd.
      • Het bericht is naar een Google-groep gestuurd waarvan je lid bent.
      • Iemand voegt je toe aan de velden Aan of Cc in het bericht.

Een bericht archiveren

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik links van het bericht op de profielafbeelding van de afzender.
  3. Tik bovenaan op Archiveren .

Tip: Als je meerdere berichten wilt archiveren, houd je je vinger op elk bericht dat je wilt archiveren en tik je op Archiveren .

Archiveren toevoegen als swipe-actie

Als je berichten in je inbox snel wilt archiveren door naar links of rechts te swipen, kun je Archiveren toevoegen als swipe-actie.

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Inbox op Inbox-aanpassingen en dan Swipe-acties voor e-mail.
  4. Tik op Naar rechts swipen of Naar links swipen en dan Archiveren.
  5. Tik rechtsboven op Klaar.

Gearchiveerde berichten zoeken

Belangrijk: Als je zoekt in Gmail, bevatten de resultaten gearchiveerde berichten. Meer informatie over zoeken in Gmail

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Alle e-mail.

Gearchiveerde berichten verplaatsen naar je inbox

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Alle e-mail.
  3. Tik links van het gearchiveerde bericht op de profielafbeelding van de afzender.
  4. Tik rechtsboven op Meer 더보기 en dan Naar inbox verplaatsen.

Berichten negeren

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Open een bericht.
    • Als je in je inbox wilt blijven, tik je op de profielafbeelding van de afzender.
  3. Tik rechtsboven op Meer 더보기 en dan Negeren.

Tip: Als je boven aan het Gmail-zoekvak alle berichten met het label Genegeerd wilt zoeken, voer je is:muted in.