Bijlagen openen en downloaden in Gmail

Als je een e-mail met een bijlage krijgt, kun je de bijlage downloaden naar je apparaat.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Een bijlage downloaden

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een bericht.
  3. Tik onderaan het bericht in de bijlage op Downloaden .
    • Bovenaan het scherm van je apparaat verschijnt een melding.
  4. Tik op de melding om de bijlage te openen.

Tip: Bijlagen worden opgeslagen in een downloadmap op je apparaat. Meer informatie over hoe je bestanden vindt op Android

Een bijlage toevoegen aan Google Drive

Belangrijk: Je kunt bepaalde bijlagen niet toevoegen aan Google Drive. Meer informatie over bestanden die je kunt opslaan in Drive

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een bericht.
  3. Tik onderaan het bericht in de bijlage op Opslaan in Drive Opslaan in Drive.
  4. Optioneel: Update de naam en locatie van de bijlage in Drive.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.

Een foto vanuit een e-mail downloaden

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een bericht.
  3. Tik onderaan het bericht in de foto op:
    • Downloaden : Sla de afbeelding op je apparaat op.
    • Opslaan in Drive Opslaan in Drive: Voeg de foto toe aan Google Drive.
    • Opslaan in Foto's : Voeg de foto toe aan Google Foto's.

Tip: Als er een foto in het bericht staat maar deze niet is toegevoegd als bijlage, kun je de foto zo opslaan:

1. Houd je vinger op de foto.
  2. Tik op Afbeelding weergeven.
  3. Tik rechtsboven op Meer opties Meer.
  4. Selecteer een optie in het menu om de foto op te slaan.

Meer informatie over verdachte bijlagen

Gmail beschermt je account tegen potentiële virussen en schadelijke software door je een melding te sturen over verdachte bijlagen in de e-mail. Een bijlage kan om de volgende redenen verdacht zijn:

• De bijlage staat niet-geverifieerde scripts toe: We kunnen niet bevestigen of de bijlagen van het bericht veilig kunnen worden geopend. Als je de bijlagen opent, bestaat de kans dat er schadelijke software wordt uitgevoerd op je computer of apparaat.
  • De bijlage is versleuteld: Sommige bijlagen, zoals documenten die alleen met een wachtwoord kunnen worden geopend, zijn versleuteld en kunnen niet worden gescand op virussen.
  • De bijlage bevat e-mails (.eml): Hoewel we het bericht en eml-bijlagen controleren op spam en virussen, kunnen we niet bevestigen dat de afzender van de eml-bestanden deze e-mails daadwerkelijk heeft gestuurd. Meer informatie over verificatie

Als de e-mail er verdacht uitziet, moet je deze niet beantwoorden en de bijlage niet downloaden. Je kunt:

Als de e-mail afkomstig is van iemand die je kent en vertrouwt, kun je de waarschuwing negeren.