Belangrijkheidsmarkeringen in Gmail

Gmail gebruikt verschillende signalen om je e-mails automatisch te markeren als belangrijk of niet belangrijk.

Hoe Gmail beslist welke e-mails belangrijk zijn

Gmail gebruikt verschillende signalen om te bepalen welke berichten automatisch worden gemarkeerd als belangrijk, waaronder:

• wie je e-mailt en hoe vaak je deze mensen e-mailt
  • welke e-mails je opent
  • op welke e-mails je reageert
  • zoekwoorden in e-mails die je meestal leest
  • welke e-mails je een ster geeft, archiveert of verwijdert

Als je wilt bekijken waarom een e-mail is gemarkeerd als belangrijk, plaats je de muisaanwijzer boven de belangrijkheidsmarkering .

Opmerking: Als een e-mail is gemarkeerd als belangrijk, maar je niet wilt dat deze als zodanig wordt gemarkeerd, klik je op de belangrijkheidsmarkering om deze aan te passen. Zo kan Gmail bovendien leren welke e-mails je belangrijk vindt.

Je belangrijke e-mails bekijken

Naast e-mails waarvan Gmail denkt dat ze belangrijk zijn, zie je een gele belangrijkheidsmarkering . Als een e-mail niet is gemarkeerd als belangrijk, is de markering leeg.

Als je al je e-mails wilt weergeven die zijn gemarkeerd als belangrijk, zoek je in Gmail naar is:important.

De instellingen voor belangrijkheidsmarkeringen aanpassen

Eerdere acties niet gebruiken om te voorspellen welke e-mails belangrijk zijn

1. Open Gmail in een browser. Je kunt deze instelling niet wijzigen via de Gmail-app, maar de instellingen die je kiest op je computer, zijn ook van toepassing op je app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Inbox.
  4. Selecteer in het gedeelte Belangrijkheidsmarkeringen Mijn eerdere acties niet gebruiken om te voorspellen welke berichten belangrijk zijn.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Belangrijkheidsmarkeringen in Gmail verbergen

1. Open Gmail in een browser. Je kunt deze instelling niet wijzigen via de Gmail-app, maar de instellingen die je kiest op je computer, zijn ook van toepassing op je app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Inbox.
  4. Selecteer in het gedeelte Belangrijkheidsmarkeringen de optie Geen markeringen.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.