Kiezen of je afbeeldingen wilt weergeven

Wanneer je een bericht met een afbeelding ontvangt, krijg je de afbeelding automatisch te zien. Als je een langzame internetverbinding hebt of mobiele data wilt besparen, kun je deze instelling te wijzigen, zodat je bij elk bericht kunt beslissen of je de afbeeldingen wilt zien.

Kiezen of je afbeeldingen wilt weergeven

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Afbeeldingen.
  5. Selecteer Externe afbeeldingen altijd weergeven of Weergeven van externe afbeeldingen eerst vragen. Als je de instelling 'Weergeven van externe afbeeldingen eerst vragen' hebt gekozen, zie je bij berichten met afbeeldingen de optie 'Afbeeldingen hieronder weergeven'.
  6. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Let op: Als Gmail een afzender of bericht verdacht vindt, worden de afbeeldingen niet automatisch weergegeven. In plaats daarvan wordt je gevraagd of je de afbeelding wilt weergeven.

Hoe Gmail helpt afbeeldingen veilig te maken

Voordat je afbeeldingen ontvangt, worden ze via de proxyservers voor afbeeldingen van Google geleid en getranscodeerd zodat ze veilig kunnen worden geladen.

Dit maakt afbeeldingen veiliger, want:

• Afzenders kunnen het laden van afbeeldingen niet gebruiken om informatie zoals je IP-adres of locatie te verkrijgen.
  • Afzenders kunnen de afbeelding niet gebruiken om cookies in te stellen of te lezen in je browser.
  • Gmail controleert je afbeeldingen op bekende virussen en malware.

In sommige gevallen kunnen afzenders erachter komen of je een e-mail hebt geopend als daaraan een afbeelding met een unieke link is gekoppeld. Gmail scant elk bericht op verdachte content. Als Gmail een afzender of bericht potentieel verdacht vindt, worden geen afbeeldingen weergegeven en wordt je gevraagd of je de afbeeldingen wilt weergeven.

Michelle is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.