Konfigurer e-postdelegering

Du kan gi andre personer delegert tilgang til Gmail-kontoen din. Disse personene kan lese, sende og slette e-poster på dine vegne.

Legg til eller fjern delegert tilgang

Deleger tilgang

Du kan delegere tilgang til opptil 10 personer. Hvis du bruker Gmail via jobb, skole eller en annen organisasjon, kan du delegere tilgang til opptil 25 personer i organisasjonen din.

1. Åpne Gmail på datamaskinen din. Du kan ikke bruke Gmail-appen når du skal konfigurere delegert tilgang.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Kontoer og import eller Kontoer.
  5. Klikk på Legg til ny konto i delen «Gi tilgang til kontoen din». Merk: Hvis du bruker Gmail i forbindelse med jobb eller skole, kan det hende at det finnes begrensninger på e-postdelegering i organisasjonen din. Hvis du ikke ser denne innstillingen, kan du ta kontakt med administratoren din.
  6. Skriv inn e-postadressen til personen du vil legge til.
  7. Klikk på Neste trinn og deretter Send epost for å gi tilgang.

Personen du legger til, får en e-post der vedkommende blir bedt om å bekrefte delegeringen. Det kan ta opptil 24 timer før du ser vedkommende oppført med tilgang etter bekreftelsen.

Merk: Invitasjonen utløper etter en uke.

Fjern delegert tilgang
  1. Åpne Gmail på datamaskinen din. Du kan ikke bruke Gmail-appen når du skal konfigurere delegert tilgang.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Kontoer og import-fanen.
  5. Klikk på Slett ved siden av kontoen du vil fjerne, i delen «Gi tilgang til kontoen din».

Hva kan folk med tilgang gjøre?

Folk som har tilgang, kan for eksempel

• sende eller svare på e-poster som er sendt til deg (Når de sender en e-post, vises e-postadressen deres. For eksempel kan avsenderen vises som «sendt av olanordmann@gmail.com».)
  • lese e-poster som er sendt til deg
  • slette e-poster som er sendt til deg
  • administrere kontaktene dine

Folk som har tilgang, kan for eksempel ikke

• chatte med noen på dine vegne
  • endre Gmail-passordet ditt

Feilsøk problemer

Det finnes en person med kontotilgang som du ikke har lagt til

Hvis du ser at noen har tilgang til kontoen din uten at du har lagt vedkommende til, må du endre passordet ditt øyeblikkelig. Kontoen din kan ha blitt utsatt for hackerangrep ved hjelp av nettfisking eller skadelig programvare.

Problemer med å delegere tilgang til en person

Hvis du delegerer tilgang for en konto på jobben, skolen eller i en annen organisasjon, kan du kun legge til folk i den samme organisasjonen.

Hvis du ikke kan legge til en person fra den samme organisasjonen, kan du be administratoren om å konfigurere bedriftens MX-poster.

Du har delegert tilgang til en annen person, og nå er du utelåst fra kontoen din

Hvis flere i organisasjonen logger på med samme Gmail-konto fra ulike steder, kan det hende at kontoen din blir midlertidig stengt.