Sähköpostioikeuksien siirtäminen

Voit valtuuttaa toisen henkilön käyttämään Gmail-tiliäsi myöntämällä hänelle käyttöoikeudet. Valtuutettu henkilö voi lukea, lähettää ja poistaa viestejäsi.

Valtuutetun henkilön lisääminen tai poistaminen

Valtuutetun henkilön lisääminen

Voit lisätä enintään 10 valtuutettua henkilöä. Jos käytät Gmailia työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, voit lisätä enintään 25 valtuutettua henkilöä. Valtuutetulle henkilölle määritettävien tilien määrää ei ole rajoitettu.

1. Avaa Gmail tietokoneella. Valtuutettuja henkilöitä ei voi lisätä Gmail-sovelluksesta.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Valitse Tilit ja tuonti‑ tai Tilit-välilehti.
  5. Valitse Anna käyttöoikeus tilillesi ‑osiosta Lisää toinen tili. Huom. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, organisaatiosi saattaa rajoittaa valtuutusten määrää. Ota yhteys järjestelmänvalvojaan, jos tätä asetusta ei näy.
  6. Kirjoita lisättävän henkilön sähköpostiosoite.
  7. Valitse Seuraava vaihe ja sitten Anna käyttöoikeudet lähettämällä sähköposti.

Lisätylle henkilölle lähetetään vahvistuspyyntö sähköpostitse. Henkilö näkyy valtuutettuna 24 tunnin kuluessa pyynnön hyväksymisestä.

Huom. Kutsu on voimassa viikon.

Valtuutetun henkilön poistaminen
  1. Avaa Gmail tietokoneella. Valtuutettuja henkilöitä ei voi määrittää Gmail-sovelluksesta.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Tilit ja tuonti ‑välilehteä.
  5. Valitse Anna käyttöoikeus tilillesi ‑osiossa poistettavan tilin vieressä Poista.

Valtuutetun henkilön oikeudet

Valtuutetut henkilöt voivat esimerkiksi

• lähettää viestejä puolestasi tai vastata sinulle lähetettyihin viesteihin. Valtuutetun henkilön sähköpostiosoite näytetään lähetetyissä viesteissä. Lähettäjä voidaan näyttää esimerkiksi näin: "Lähettäjä: mattimalli@gmail.com".
  • lukea sinulle lähetettyjä viestejä
  • poistaa sinulle lähetettyjä viestejä
  • hallinnoida yhteystietojasi.

Valtuutetut henkilöt eivät voi esimerkiksi

• chattailla muiden kanssa puolestasi
  • vaihtaa Gmail-salasanaasi
  • muuttaa Gmail-tilin asetuksia.

Vianetsintä

Tililläni on valtuutettu henkilö, jota en ole lisännyt

Jos tililläsi näkyy valtuutettu henkilö, jota et ole lisännyt, vaihda salasanasi välittömästi. Hakkeri on voinut päästä tilillesi tietojenkalastelun tai haittaohjelman avulla.

En voi lisätä valtuutettua henkilöä

Jos lisäät valtuutetun henkilön työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, voit lisätä valtuutetuiksi henkilöiksi ainoastaan organisaatioosi kuuluvia henkilöitä.

Jos henkilö kuuluu organisaatioosi, mutta lisääminen ei onnistu, pyydä järjestelmänvalvojaa tarkistaman ryhmäsi MX-tietueet.

Olen määrittänyt valtuutetun henkilön ja en itse pääse tililleni

Jos useat henkilöt organisaatiostasi kirjautuvat samalle Gmail-tilille useista sijainneista, Gmail saattaa lukita tilisi väliaikaisesti.