Deleger og samarbejd via mail

I Gmail er delegerede konti og delte indbakker det samme. Brug dem til at give personer eller grupper (stedfortrædere) adgang til din Gmail-konto, hvilket giver en indbakke med fordele som f.eks.:

• Automatisk sortering af mails med filtre (regler)
  • Dokumentation for korrespondance ved arkivering af mail
  • Sporing af mailbeskeders status med etiketter
  • Visning eller skjulning af stedfortræders navn som afsender

Stedfortrædere kan læse, sende og slette dine mails. Stedfortrædere kan ikke chatte med nogen for dig eller ændre din Gmail-adgangskode. Når stedfortrædere sender en meddelelse, vises deres mailadresse.

Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation, kan du delegere til en gruppe. Dette giver dig mulighed for nemt at administrere overdragelsen via gruppemedlemskabet.

Forskellen mellem disse konti eller indbakker og fællesindbakker

En fællesindbakke er en type gruppe, du opretter i Google Grupper.

• Medlemmerne kan sende meddelelser, tildele samtaler til hinanden og spore samtaler som opgaver.
  • En fællesindbakke har en mailadresse. Brugerne kan sende og modtage meddelelser fra fællesindbakken ved hjælp af mailklienter som Gmail. Du kan få flere oplysninger ved at gå til Send mails fra en anden adresse eller et andet alias.

Udvid alle | Skjul alle

Tilføj eller fjern en stedfortræder

Tilføj en stedfortræder

Du kan tilføje op til 10 stedfortrædere.

Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation:

• Du kan tilføje op til 1.000 stedfortrædere i din organisation.
  • Ved almindelig brug kan 40 stedfortrædere få adgang til en Gmail-konto på samme tid.
  • Hvis du bruger automatiserede processer, f.eks. API'er eller browserudvidelser, kan kun nogle få stedfortrædere få adgang til en Gmail-konto på samme tid.
  1. Åbn Gmail på din computer. Du kan ikke tilføje maildelegerede i Gmail-appen.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import eller Konti.
  4. Klik på Tilføj en ny konto i sektionen "Giv adgang til din konto". Hvis du bruger Gmail via dit arbejde eller din skole, kan din organisation begrænse maildelegering. Hvis du ikke kan se denne indstilling, skal du kontakte din administrator.
  5. Angiv mailadressen på den bruger, du vil tilføje. Hvis du bruger Gmail via dit arbejde, din skole eller en anden organisation, og din administrator tillader det, kan du angive mailadressen på en gruppe. Denne gruppe skal have samme domæne som din organisation. Eksterne medlemmer af gruppen nægtes adgang til delegering.

Vigtigt! Hvis den konto, du delegerer, er en ny konto, eller adgangskoden er blevet nulstillet, skal administratoren deaktivere kravet om, at du skal ændre adgangskode, første gang du logger ind.

6. Klik på Næste trin og så Send en mail for at give adgang.

Den bruger, du har tilføjet, får en mail, hvor vedkommende bliver bedt om at bekræfte. Invitationen udløber efter en uge.

Hvis du har tilføjet en gruppe, bliver alle gruppemedlemmerne stedfortrædere uden at skulle bekræfte.

Bemærk! Der kan gå op til 24 timer, før delegeringen træder i kraft.

Fjern en stedfortræder
  1. Åbn Gmail på din computer. Du kan ikke konfigurere maildelegerede fra Gmail-appen.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og derefter Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import.
  4. I sektionen "Giv adgang til din konto" skal du klikke på Slet ud for den konto, du vil fjerne.

Find og ret fejl

Der er en stedfortræder, som jeg ikke har tilføjet, på min konto
Hvis der er en stedfortræder på din konto, som du ikke har tilføjet, skal du ændre din adgangskode med det samme. En hacker har muligvis fået adgang til din konto via phishing eller malware.
Jeg kan ikke tilføje en stedfortræder

Hvis du vil tilføje en stedfortræder på dit arbejde, på din skole eller i en anden organisation, kan du kun tilføje andre brugere eller grupper i din organisation som dine stedfortrædere.

Hvis brugeren er i din organisation, men du ikke kan tilføje vedkommende, kan du kontakte din administrator for at sikre, at delegering er aktiveret for din organisation.

Jeg har en stedfortræder og er blevet låst ude af min konto
Hvis flere personer i din organisation logger ind på den samme Gmail-konto fra forskellige steder, kan Gmail låse din konto midlertidigt.
Bogmærket til at få adgang til din delegerede konto er ikke længere gyldigt
Du kan få adgang til en delegeret konto via kontovælgeren, hvor du kan skifte mellem din konto og andre delegerede konti, som du har adgang til.

Det fungerer bedst, hvis du sletter eventuelle gemte bogmærker.
En stedfortræder, som jeg har tilføjet, kan ikke få adgang til min konto
Hvis en stedfortræder ikke kan få adgang til din konto og i stedet får en fejlmeddelelse, kan du tjekke, om indstillingen "Kræv, at brugeren ændrer adgangskoden ved næste login" er aktiveret på din konto.
  • En stedfortræder kan først få adgang til din konto, når du har logget ind og nulstillet din adgangskode.
  • Sørg for, at indstillingen "Kræv, at brugeren ændrer adgangskoden ved næste login" er deaktiveret på din konto.
  • Bemærk! Der kan gå et stykke tid, normalt op til en time, før stedfortrædere kan få adgang til din konto.

Hvis du ikke kan få adgang til en delegeret konto på et Google Workspace-domæne, kan du se, hvordan du aktiverer eller deaktiverer maildelegering.

Der er en stedfortræder, som kan få adgang til en konto med en udløbet adgangskode
    Hvis en brugerkonto har tilføjet en stedfortræder, har stedfortræderen stadig adgang til kontoen, selvom adgangskoden til kontoen er udløbet. Du kan forhindre enhver fortsat adgang ved enten at nulstille adgangskoden til kontoen eller fjerne stedfortræderen.

Relaterede emner