Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Rapportgebruik meten

Gebruik Google Analytics om inzichten in uw rapporten te krijgen.

Google Analytics is een kosteloze digitale analyseservice waarmee u kunt meten hoe uw websites en mobiele apps worden gebruikt. Met behulp van Analytics kunt u anonieme gebruiksgegevens over uw Looker Studio-rapporten verzamelen om antwoord te krijgen op onder meer deze vragen:

• Welke van mijn rapporten krijgen de meeste weergaven?
  • Hoe vinden gebruikers mijn rapporten?
  • Waar komen de rapportkijkers vandaan?

U kunt ook automatische inzichten krijgen en de flexibele functie Verkenningen van Google Analytics gebruiken om dieper in de gegevens te duiken.

In dit artikel:

Uw Google Analytics-ID toevoegen aan een rapport

U kunt een metings-ID van Google Analytics 4 (GA4), een tracking-ID van Universal Analytics (UA) of beide gebruiken om uw Looker Studio-rapporten te meten. Zo voegt u uw ID toe aan een rapport:

1. Bewerk het rapport dat u wilt meten.
  2. Selecteer Bestand > Rapportinstellingen.
  3. Geef onderaan in het deelvenster Rapportinstellingen uw metings- of tracking-ID op.
  • De tracking-ID's van Universal Analytics beginnen met UA-. U kunt uw UA-ID hier vinden.
  • De metings-ID's van Google Analytics 4 beginnen met G-. U kunt uw GA4-ID hier vinden.

• Als u zowel een GA4-metings-ID als een Universal Analytics-tracking-ID wilt toevoegen, scheidt u ze van elkaar met een komma:

G-XXXXXXXXXX, UA-XXXXX-Y

• Is Google Analytics nieuw voor u? Begin hier.

Uw gegevens bekijken in Google Analytics

Het kan 24 uur duren voordat gegevens uit uw rapporten in Google Analytics verschijnen.

Uw gegevens bekijken in GA4

In het Snapshot van rapporten vindt u een overzicht van uw Looker Studio-verkeer. U kunt de implementatie ook eenvoudig testen met behulp van het rapport Realtime. Als u diepgaandere inzichten in uw gegevens wilt, kunt u een van de verkenningstechnieken gebruiken.

Uw gegevens bekijken in Universal Analytics

U kunt elk standaardrapport in Universal Analytics gebruiken om uw Looker Studio-verkeer te zien. Met name in het rapport Homepage krijgt u een uitgebreid overzicht van al uw verkeer, terwijl u in het rapport Gedrag > Sitecontent > Alle pagina's statistieken voor afzonderlijke rapporten kunt zien.

In het rapport Alle pagina's is Pagina standaard de primaire dimensie die de rapport-URL bevat. Als u de rapportnaam wilt weergeven, gebruikt u in plaats daarvan de dimensie Paginatitel.

Rapporten met meerdere pagina's worden getoond als Rapportnaam > Paginanaam.

Uw gegevens bekijken in Looker Studio

Als u de gegevens van uw Looker Studio-verkeer in Looker Studio wilt bekijken, maakt u een Google Analytics-gegevensbron die is gekoppeld aan de daarvoor door u ingestelde Universal Analytics- of GA4-property. En kijk eens aan: mooie, deelbare rapporten die uw mooie deelbare rapporten meten.

Limieten voor rapportmeting

Uw rapporten kunnen één Universal Analytics-tracking-ID en/of één Google Analytics 4-metings-ID bevatten, maar niet meerdere ID's van hetzelfde type.