Vejledning i konverteringssporing for Ad Grants og Stripe

Sådan sporer du transaktionsspecifikke konverteringer med indsamlingsværktøjer fra Stripe

Hvis du vil spore donationer med Stripe, er det bedst at sende en "hændelse" med Google Analytics i forbindelse med bekræftede e-handelstransaktioner.

Måling af e-handel giver dig mulighed for at måle det antal transaktioner og den omsætning, som dit website genererer. Når en bruger klikker på knappen "Køb" i browseren på et typisk e-handelswebsite, sendes brugerens købsoplysninger til webserveren, som gennemfører transaktionen. Hvis det lykkes, omdirigerer serveren brugeren til en "takkeside" eller kvitteringsside med transaktionsoplysningerne og en kvittering på købet.

Du kan bruge analytics.js-biblioteket til at sende e-handelsdataene fra "takkesiden" til Google Analytics.

Følg vejledningen nedenfor for at se, hvordan du gør.

Før du begynder

Du skal have følgende for at kunne konfigurere konverteringssporing for transaktionsspecifikke værdier på dit website og dine Kindful-donationssider:

• En Ad Grants-konto: Har du ikke en endnu? Følg denne vejledning for at oprette en.
  • En Google Analytics-konto: Den koster ikke noget, og hvis du ikke har en konto, kan du følge denne vejledning for at oprette en. Sørg for at fuldføre det sidste trin: Kopiér og indsæt din Analytics-kode som det første element i <HEAD> på alle de websider på du website, som du vil spore.
  • En Stripe-konto: Hvis du har brug for hjælp til din donationsformular, kan du gå til Hjælp til Stripe.

I denne artikel fortsætter vi direkte til konfigurationsvejledningen. Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan konverteringssporing fungerer, og hvorfor det er en fordel at bruge det, kan du gå til Om konverteringssporing.

Trin 1: Knyt din Google Analytics-konto til din Google Ads-konto

Din Ad Grants-konto kan anvende oplysninger fra din Google Analytics-konto til at hjælpe med at forbedre dine annoncers effektivitet. Følg denne vejledning for at tilknytte din konto.

Sådan tilknytter du Google Ads og Google Analytics

1. Log ind på din Google Ads-konto.

2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto. Klik på Tilknyttede konti under "Konfiguration".

3. Klik på Info under "Google Analytics".

4. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, du har adgang til. Kolonnen "Status" viser, om en ejendom er knyttet til Google Ads. Hvis den aktuelle Analytics-ejendom ikke vises her, skal du tjekke, om du har redigeringstilladelse til den pågældende ejendom.

5. Find kolonnen "Handlinger", og klik på Tilknyt ud for de ejendomme, du vil knytte til Google Ads. Du kan linke lige så mange ejendomme, du vil.

6. Du vil nu se et af de to nedenfor beskrevne skærmbilleder:

• Hvis den ejendom, du har valgt, kun har én visning, vises navnet på den pågældende visning. Vælg Importér websitemetrics for at få vist Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.

• Hvis ejendommen har flere visninger, vil du se en liste med visninger, du kan linke. For hver visning kan du gøre følgende:

• Tilknyt: Dermed bliver klik- og omkostningsdata fra Google Ads tilgængelige i Analytics, og Analytics-mål samt -transaktioner kan importeres til Google Ads. Du kan tilknytte lige så mange visninger, som du vil.

• Importér websitemetrics: (Anbefales) Vælg én visning, hvorfra du vil importere metrics for websiteengagement. Denne visning bliver brugt til at vise websiteengagements-metrics i din kontos Google Analytics-kolonner. Bemærk! Du skal føje Google Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter. I de fleste tilfælde tager det under en time at importere Google Analytics-data, men hvis der er tale om større konti, kan processen tage længere tid. Når dataene er importeret, kan du føje Google Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter.

7. Klik på Gem.

Trin 2: Aktivér e-handel i Google Analytics

Efter implementeringen skal du sørge for at aktivere e-handelsfunktionen på din Analytics-konto.

Sådan aktiverer du e-handel

1. Log ind i Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og bekræft, at kolonnen VISNING stemmer overens med dit indsamlingswebsite, yderst til højre.

3. Klik på Indstillinger for e-handel i kolonnen VISNING.

4. Slå Aktivér e-handel TIL. Du behøver ikke at aktivere "Udvidet e-handel".

5. Klik på Næste trin.

6. Klik på Send.

7. Du kan få flere oplysninger om denne funktion her.

Trin 3: Send kunden tilbage til dit website efter betalingen

Brug stripe.redirectToCheckout til at omdirigere dine kunder til Checkout (Betaling), der er en side, som hostes af Stripe, til sikker indsamling af betalingsoplysninger. Når kunden gennemfører købet, føres vedkommende tilbage til dit website. Du kan få flere oplysninger om, hvilke oplysninger der skal indsamles under betaling, i vejledningen til Stripe her.

Webadressen for "success"-webadressen er det sted, hvor Stripe skal sende kunderne til, når betalingen er gennemført.

Eksempel på et redirectToCheckout-kald:

stripe
  .redirectToCheckout({
    items: [
      // Erstat med dit varenummers id
      {sku: 'sku_123', quantity: 1},
    ],
    successUrl: 'https://dit-website.com/gennemført',
    cancelUrl: 'https://dit-website.com/annulleret',
  })
  .then(function(result) {
    // Hvis "redirectToCheckout" mislykkes på grund af en browser- eller netværksfejl
    //, skal du vise den lokaliserede fejlmeddelelse til din kunde
    // ved hjælp af "result.error.message".
  });

Hvis du vil have adgang til betalingssessionen for den gennemførte betaling, kan du læse mere om den i Stripe-vejledningen til gennemførsel af betalinger med webhooks.

Trin 4: Spor Analytics-hændelser på din takkeside

Når din kunde gennemfører sin betaling eller påbegynder et abonnement ved hjælp af Checkout (Betaling), omdirigerer Stripe vedkommende til den webadresse, du har angivet i parameteren successURL. Dette er normalt en side på dit website, der informerer kunden om, at betalingen blev gennemført.

For at spore e-handelstransaktioner skal både betalingsoplysningerne og kunden sendes tilbage til [www.dit-website.com], når transaktionen er gennemført via Stripe-betalingsfunktionen. Google Analytics-koden Sporing af e-handel kan derefter udføres med de relevante betalingsoplysninger, der bruges som værdier.

Det kan du gøre ved hjælp af denne fremgangsmåde:

Sådan redigerer du din Analytics-sporingskode for e-handel

Google Analytics-sporingskoden skal implementeres på bekræftelseswebsiden [https://eksempel.com/gennemført] sammen med Google Analytics-sporingskoden for e-handel. Dette giver din virksomhed mulighed for at identificere antallet af gennemførte transaktioner og se oplysningerne om hver transaktion. Udfør følgende undertrin for at fuldføre denne implementering.

1. Implementer den samme sporingskode for globalt websitetag, som bruges på hele [www.dit-website.com] på bekræftelseswebsiden, før det afsluttende </head>-tag (vises nedenfor).

2. Ud over det globale websitetag er det vigtigt at tilføje sporing på tværs af domæner, så PayPal automatisk tilknytter domænerne. Måling på tværs af domæner er en Google Analytics-funktion, der giver dig mulighed for at se sessioner fra to relaterede websites (f.eks. et e-handelswebsite og et separat indkøbskurvwebsite) som én session i stedet for to separate sessioner. Dette kaldes nogle gange "websitetilknytning", og det giver dig mulighed for at måle hele kunderejsen på en mere effektiv måde.

3. Implementer en tilpasset variabel for hver yderligere oplysning, der skal indsamles, f.eks. "transaction_id" (transaktions-id), "value" (værdi) og "currency" (valuta).

4. Implementer Google Analytics-e-handelssporingskoden i det samme kodestykke som det globale websitetag.

Du kan måle en transaktion ved at sende en købshændelse med varerne i transaktionen. Eksempel:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_MEASUREMENT_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');

</script>

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'linker': {

'domains': ['checkout.stripe.com']

}

});

gtag('event', 'purchase', {

"transaction_id": "24.031608523954162",

"affiliation": "Google online store",

"value": 23.07,

"currency": "USD",

"tax": 1.24,

"shipping": 0,

"items": [

{

"id": "P12345",

"name": "Android Warhol T-Shirt",

"list_name": "Search Results",

"brand": "Google",

"category": "Apparel/T-Shirts",

"variant": "Black",

"list_position": 1,

"quantity": 2,

"price": '2.0'

},

{

"id": "P67890",

"name": "Flame challenge TShirt",

"list_name": "Search Results",

"brand": "MyBrand",

"category": "Apparel/T-Shirts",

"variant": "Red",

"list_position": 2,

"quantity": 1,

"price": '3.0'

}

]

});

Trin 5: Føj din webadresse til listen over henvisningsekskluderinger

Når din bidragyder går fra dit primære domæne (dinnonprofitorganisation.org) til betalingssiden i Stripe, fortolker Analytics det, som om at bidragyderen er blevet henvist af dit primære domæne til dit sekundære domæne, og Analytics tæller dette som separate besøg. Dette afspejler ikke nøjagtigt dine bidragyderes oplevelse, så vi anbefaler, at du opretter en ekskluderingsliste.

Følg vejledningen for at oprette en liste over henvisningsekskluderinger. Tilføj eventuelle underdomæner for donationer, særlige begivenheder eller merchandise.

Sådan tilføjer du henvisningstrafikkilder

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. I kolonnen KONTO skal du vælge den Analytics-konto, der omfatter den ejendom, du vil arbejde med.
  4. Vælg en ejendom i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger.
  6. Klik på Liste over henvisningsekskluderinger.
  7. Klik på +TILFØJ HENVISNINGSEKSKLUDERING for at tilføje et domæne.
  8. Angiv domænenavnet.
  9. Klik på Opret for at gemme.