Konfigurer Analytics-tagget

I denne artikel kan du læse om følgende:

Grundlæggende vejledning

1. Opret en ejendom i Google Analytics, hvis ikke du allerede har gjort det. Du skal oprette en Analytics-ejendom for hvert website, du vil indsamle data for. Når du opretter en ejendom, genereres der et Google Analytics-id, som du skal bruge i din gtag.js-installation.
  2. Find dit Google Analytics-id som beskrevet nedenfor. Du skal bruge dette Google Analytics-id i forbindelse med konfigurationen.
  3. Kopiér det globale websitetag, og indsæt det på hver webside, hvor der skal foretages måling. Du skal tilføje tagget lige efter det indledende <head>-tag på hver side.

Find dit Google Analytics-id

Sådan finder du Google Analytics-id'et:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM. Du kan se dit Google Analytics-id øverst på siden.

Det globale websitetag

Det globale websitetag består af flere linjer med programmeringskode, som du skal indsætte på hver side på dit website. Dit tilpassede globale websitetag vises i et tekstfelt under overskriften "Global Site Tag (gtag.js)".

1. Kopiér hele tekstfeltets indhold.
  2. Indsæt det umiddelbart efter <head>-tagget på hver side på dit website.

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

... (her vises flere linjer med tilpasset programmeringskode)

</script>

Kontrollér, om tagget fungerer

Du kan kontrollere, om tagget fungerer, ved at besøge dit website og tjekke, om dit besøg registreres i realtidsrapporterne.

Udviklervejledning til gtag.js