Konfigurer det globale websitetag i Analytics

I denne artikel kan du læse om følgende:

Grundlæggende vejledning

1. Opret en Google Analytics-ejendom for alle websites, du vil indsamle data fra, hvis du ikke allerede har gjort det.

Når du opretter en ejendom, genereres der et unikt sporings-id og et globalt websitetag, som indeholder sporings-id'et for den pågældende ejendom. I det følgende afsnit kan du få oplysninger om, hvordan du finder dit sporings-id og dit globale websitetag.
  2. Kopiér og indsæt det globale websitetag lige efter <head>-starttagget på alle de websider, du vil måle.

Find dit sporings-id og dit globale websitetag

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM.

Dit sporings-id vises øverst på siden.

Dit globale websitetag vises længere nede på siden i et tekstfelt under Websitesporing > Globalt websitetag (gtrag.js)

Det globale websitetag

Det globale websitetag består af flere linjer med kode, som du skal indsætte på alle de websider, du vil måle:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

... (flere linjer med kode) ...

</script>

Sådan føjer du det globale websitetag til dine websider:

1. Kopiér hele tekstfeltets indhold.
  2. Indsæt det umiddelbart efter <head>-tagget på alle sider på dit website.

Konfigurer dataindsamling baseret på websitetypen

Metoden til indsamling af data varierer afhængigt af den type website, du bruger:

Statisk website

Et statisk website genererer ikke HTML-kode ved hjælp af et programmeringssprog eller en grænseflade som f.eks. Python eller PHP. For at indsamle data skal du kopiere og indsætte det globale websitetag i kildekoden på alle de websider, du vil måle.

1. Find det globale websitetag for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt koden (uændret og i sin helhed) før det afsluttende <head>-tag {/ 0} på alle de websider, du vil måle.

Få flere oplysninger om, hvordan du indsamler og sender data fra websider til flere Analytics-ejendomme.

Dynamisk website

Et dynamisk website genererer HTML ved hjælp af et programmeringssprog eller en grænseflade som f.eks. Python, PHP osv. For at indsamle data skal du inkludere det globale websitetag i kildekoden for alle de websider, du vil måle. Du kan bruge en almindelig inkludering eller skabelon til at sende det globale websitetag til hver enkelt side dynamisk.

1. Find det globale websitetag for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt det globale websitetag i dets egen "include"-fil.
  3. Link "include"-filen i <head>-sektionen, så kodestykket vises før det afsluttende </head>-tag på alle de websider, du vil måle.

Hvis du bruger PHP:

1. Find det globale websitetag for din ejendom, og kopiér koden nøjagtigt uden at redigere den.
  2. Indsæt dit globale websitetag i en fil med navnet "analyticstracking.php".
  3. Inkluder filen analyticstracking.php på alle PHP-skabelonsider.
  4. Tilføj følgende kode på alle skabelonsider lige efter <body>-starttagget:
    <?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Bemærk! Du kan opdatere det globale websitetag for dynamiske websites mere effektivt ved hjælp af Google Tag Manager.

Webhostingtjeneste (du har ikke kontrol over sidekoden)

Nogle internetudbydere eller hostingplatforme (f.eks. Wordpress, GoDaddy, Wix, Weebly) forenkler installationen af det globale websitetag ved at tilbyde plugins, der automatisk installerer Analytics på dine websider.

Her er nogle Analytics-implementeringsvejledninger for nogle af de store udbydere:

Bemærk! Når du bruger et plugin til indsamling af data, kan du muligvis ikke tilføje konfigurationsindstillinger for at tilpasse de data, du vil måle. Hvis du har særlige krav til måling af data, kan du se, hvordan du kommer godt i gang med Analytics.

Website, der bruger Google Tag Manager

Google Tag Manager er et gratis værktøj, der hjælper dig med at tilføje og administrere flere Analytics- og websitesporingstags. Læs vejledningen til konfiguration og installation af Google Tag Manager, hvis du vil bruge Google Tag Manager til at installere dit globale websitetag.

Tjek, at dit globale websitetag fungerer

Du kan kontrollere, om tagget fungerer, ved at gå til dit website og derefter tjekke realtidsrapporterne i Analytics for at bekræfte, at besøget er blevet registreret.

Du kan også bruge Google Tag Assistant til at afgøre, om dit tag er implementeret korrekt.

Download Tag Assistant | Få flere oplysninger om brug af Tag Assistant

Udviklervejledning til gtag.js