Så här återställer du speldata och åtgärdar andra fel i Google Play Spel-appen

Vissa spel sparas automatiskt när du är inloggad via Google Play Spel-appen. Om spelet sparas automatiskt kan du synkronisera speldata och fortsätta där du slutade. Om du skaffar en ny Android-telefon kan du återställa framsteg i spelet genom att logga in på samma konto som du använde tidigare.

Återställa framsteg i spel i Google Play Spel-appen

Om ett spel inte har sparats kontrollerar du att det använder Google Play Spel-appen och att du är inloggad på rätt konto. Testa det här:

1. Öppna appen Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter spelet och öppna dess informationssida.
  3. Tryck på Läs mer under förhandsgranskningen. Titta om det står att Google Play Spel-appen används längst ned.
  4. Om spelet använder Google Play Spel-appen öppnar du spelet och letar reda på skärmen Prestationer eller Topplistor.
    • Om du inte hittar skärmen Prestationer eller Topplistor rensar du lagringsutrymmet enligt anvisningarna nedan. I steg 3 väljer du spelet i stället för Google Play Spel-appen.
  5. På skärmen Prestationer eller Topplistor trycker du på profilbilden högst upp för att se vilket konto du använder.
  6. Om det inte är samma konto som du använde tidigare trycker du på Mer Mer följt av Logga ut.
  7. Öppna spelet igen och logga in med rätt konto.

Tips! Alla spel sparas inte automatiskt. Om anvisningarna ovan inte fungerar kontaktar du utvecklaren direkt.

Så här förhindrar du att framsteg i spel försvinner

1. Öppna Google Play Spel-appen Play Spel på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Inställningar.
  3. Du kan se vilket konto du har loggat in med under ditt spelar-id.
    • Om kontouppgifterna inte stämmer: tryck på e-postadressen och välj sedan rätt konto.
  4. Aktivera Logga in automatiskt i spel som stöds. Du loggas in i nya spel med det här kontot.

Åtgärda problem med snabbappar på Google Play

Om ett spel går att använda som snabbapp på Google Play visas knappen Spela direkt eller Testa som du kan öppna spelet med och spela direkt utan att behöva installera det. Om det blir problem med en snabbapp kan du välja bort snabbappar och sedan välja att använda dem på nytt. Läs mer om hur du väljer eller väljer bort snabbappar.

Åtgärda andra fel i Google Play Spel-appen

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringarföljt av Visa alla appar.
  3. Scrolla nedåt och tryck på Google Play Spel-appen.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa lagringsutrymme.
  5. Öppna appen Play Spel igen.

Du kan också göra om de här stegen och välja Google Play-tjänster eller det spel som det är problem med.

Starta om enheten

1. Tryck länge på strömbrytaren tills menyn öppnas.
  2. Tryck på Stäng av (eller Starta om, om det alternativet visas).
  3. Tryck länge på strömbrytaren tills enheten startar, om det behövs.

Om du fortfarande har problem

Om detta inte hjälper hittar du fler felsökningssteg här.