Gamegegevens herstellen en andere fouten oplossen in de mobiele Google Play Games-app

Bij sommige games wordt je voortgang automatisch opgeslagen als je bent ingelogd bij de mobiele Google Play Games-app. Als je game automatisch wordt opgeslagen, kun je je gamegegevens synchroniseren en verder gaan waar je was gebleven. Als je een nieuwe Android-telefoon krijgt, log je in op hetzelfde account dat je eerder hebt gebruikt om de gamevoortgang te herstellen.

Gamevoortgang herstellen in de mobiele Google Play Games-app

Als je voortgang in een game ontbreekt, ga je na of de game de mobiele Google Play Games-app gebruikt en zorg je dat je bent ingelogd op het juiste account. Voer deze stappen uit:

1. Open de Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek de game en open de detailpagina.
  3. Tik onder de voorbeeldafbeeldingen op Meer informatie. Zoek onderaan naar Gebruikt de mobiele Google Play Games-app.
  4. Als de game de mobiele Google Play Games-app gebruikt, open je de game en zoek je het scherm Prestaties of Scoreborden.
    • Als je het scherm Prestaties of Scoreborden niet kunt vinden, volg je de onderstaande stappen om de opslag te wissen. Selecteer in stap 3 de game in plaats van de mobiele Google Play Games-app.
  5. Tik bovenaan het scherm Prestaties of Scoreborden op je profielfoto om te zien welk account je gebruikt.
  6. Als dit account niet overeenkomt met het account dat je eerder hebt gebruikt, ga je terug en tik je op Meer Meer en dan Uitloggen.
  7. Open de game opnieuw en log in op het juiste account.

Tip: Niet alle games slaan je voortgang automatisch op. Als deze stappen niet werken, neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Zo voorkom je verlies van gamevoortgang

1. Open de mobiele Google Play Games-app Play Games op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Onder je gamer-ID zie je welk account is ingelogd.
    • Als de accountgegevens onjuist zijn: Tik op je e-mailadres en selecteer het juiste account.
  4. Zet 'Automatisch inloggen bij ondersteunde games' aan. Je wordt bij nieuwe games ingelogd met dit account.

Problemen met Google Play Instant oplossen

Games die zijn ontworpen voor Google Play Instant, hebben een knop Spelen of Proberen waarop je kunt klikken om de game onmiddellijk te spelen zonder deze te installeren. Als je problemen ondervindt met instant-apps, kun je je afmelden en je opnieuw aanmelden. Meer informatie over hoe je je afmeldt en weer aanmeldt

Andere fouten in de mobiele Google Play Games-app oplossen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Mobiele Google Play Games-app.
  4. Tik op Opslag en dan Opslag wissen.
  5. Open de Play Games-app opnieuw.

Je kunt deze stappen ook opnieuw proberen en Google Play-services of de problematische game selecteren.

Je apparaat opnieuw opstarten

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het menu wordt weergegeven.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten als dit een optie is.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop ingedrukt totdat je apparaat weer aangaat.

Ondervind je nog steeds problemen?

Als deze stappen niet werken, raadpleeg dan andere stappen voor het oplossen van problemen.