Pelidatan palauttaminen ja muiden Google Play Pelit ‐mobiilisovelluksen virheiden korjaaminen

Osa peleistä tallentaa edistymisesi automaattisesti, kun olet kirjautuneena Google Play Pelit ‐mobiilisovellukseen. Jos peli tallentaa edistyksen automaattisesti, voit synkronoida pelidatan ja jatkaa samasta kohdasta. Jos hankit uuden Android-puhelimen, voit palauttaa edistymisen kirjautumalla sisään samalla tilillä.

Pelin edistymisen palauttaminen Google Play Pelit ‐mobiilisovelluksessa

Jos edistymisesi ei ole tallentunut peliin, katso, käyttääkö peli Google Play Pelit ‐mobiilisovellusta, ja varmista, että olet kirjautuneena oikealle tilille. Kokeile näitä ohjeita:

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae peliä ja avaa sen tietosivu.
  3. Valitse esikatselukuvien alta Lue lisää. Katso, näkyykö alareunassa teksti "Käyttää Google Play Pelit ‐mobiilisovellusta".
  4. Jos peli käyttää Google Play Pelit ‐mobiilisovellusta, avaa peli ja etsi Saavutukset tai Tulostaulukot.
    • Jos Saavutukset- tai Tulostaulukot-kohtaa ei löydy, tyhjennä tallennustila alla olevien ohjeiden mukaan. Valitse kohdassa 3 ongelmallinen peli Google Play Pelit ‐mobiilisovelluksen sijaan.
  5. Näet käyttämäsi tilin napauttamalla profiilikuvaa Saavutukset- tai Tulostaulukot-näkymän yläreunasta.
  6. Jos tili ei ole sama kuin aiemmin käyttämäsi, palaa takaisin ja valitse Lisää Lisää ja sitten Kirjaudu ulos.
  7. Avaa peli uudelleen ja kirjaudu oikealle tilille.

Huom. Kaikki pelit eivät tallenna edistymistä automaattisesti. Jos näistä vaiheista ei ole apua, ota suoraan yhteyttä kehittäjään.

Kuinka estää pelissä edistymisen menetys

1. Avaa Google Play Pelit ‐mobiilisovellus Play Pelit Android-puhelimella tai ‐tabletilla.
  2. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Pelaajatunnus-kohdassa näet, millä tilillä olet kirjautunut sisään.
    • Jos tilitiedot ovat virheelliset: napauta sähköpostiosoitetta ja valitse sitten oikea tili.
  4. Valitse "Kirjaudu automaattisesti sisään tätä tukeviin peleihin". Sinut kirjataan uusiin peleihin tällä tilillä.

Google Playn pikasovelluksiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Google Playn pikasovelluksia varten suunnitelluissa peleissä on Pikapeli- tai Kokeile-painike, jotta voit avata pelin ja pelata saman tien asentamatta peliä. Jos pikapelien kanssa on ongelmia, voit kokeilla ottaa pikapelit pois käytöstä ja ottaa ne sitten uudelleen käyttöön. Lue lisää käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta.

Muiden Google Play Pelit ‐mobiilisovelluksen virheiden korjaaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas ja valitse Google Play Pelit ‐mobiilisovellus.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  5. Avaa Play Pelit -sovellus uudelleen.

Voit myös kokeilla näitä vaiheita uudelleen ja valita Google Play Palvelut tai ongelmallisen pelin.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

1. Pidä virtapainiketta painettuna , kunnes näytölle avautuu valikko.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen, jos tämä vaihtoehto on valittavissa.
  3. Paina tarvittaessa virtapainiketta, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Jos ongelma ei ratkennut

Jos nämä vaiheet eivät auta, katso muita vianetsintäohjeita.