Finn familievennlig innhold i Google Play

Du kan finne familievennlig innhold fra pålitelige varemerker i Google Play. Les avsnittene nedenfor for å finne ut hvordan du leter frem innhold som passer for barn.

Sånn finner du innhold for barn

Se gjennom For barn-delen
  1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på enheten din.
  2. Trykk på Apper og spill eller Filmer, musikk og bøker.
  3. Trykk på Filmer og TV eller Bøker.
  4. Trykk på For barn. I Bøker-delen velger du Barnebøker i stedet.
  5. Her kan du også bla gjennom innhold sortert etter aldersgrupper, familiekategorier og populære figurer.
Søk etter innhold for barn

Søk inne i For barn-delen

Resultatene dine filtreres, sånn at du bare ser familievennlig innhold. Du kan se ufiltrerte resultater ved å trykke på Vis alle resultater.

Søk utenfor For barn-delen

Resultatene filtreres ikke. Det innebærer at du kan se innhold fra hele Play-butikken – ikke bare familievennlig innhold.

Tips: Hvis du vil unngå at de som bruker enheten, kan laste ned eller kjøpe innhold beregnet på voksne, bør du konfigurere foreldrekontrollen.

Se etter familiestjernen

Når du er på Google Play, ser du en familiestjerne Familiestjerne ved siden av familievennlig innhold.

På informasjonssiden for innholdet finner du stjernemerket som viser foreslått aldersgruppe.

Dette betyr stjernemerket

Hvordan innhold oppnår stjernemerket, varierer fra innholdstype til innholdstype. Les avsnittene nedenfor for å finne ut mer.

Apper og spill

Stjernemerket viser hvilken aldersgruppe utvikleren har laget appen eller spillet for.

På merket ser du følgende:

• Familievennlig: Både barn og voksne
  • Aldre: Bestemte aldersgrupper fra 0 til 12 år

Vi anbefaler foreldre å selv vurdere alle apper som ikke utelukkende er laget for barn.

Merk: Utviklere kan gjøre endringer i appene eller spillene sine. Derfor bør du se etter stjernemerket og gå gjennom informasjonen ovenfor før du laster ned oppdateringer.

Filmer og TV

Google Play tildeler stjernemerker basert på for eksempel aldersgrensen på filmen eller TV-programmet, sjangeren og hvilke aldersgrupper innholdet passer for.

På merket ser du følgende:

• Aldre: Bestemte aldersgrupper fra 0 til 12 år.
  • Alle aldre: Passer for alle barn under 13 år.
Bøker

Google Play tildeler stjernemerker basert på utgiverens informasjon om for eksempel hvilke aldersgrupper en bok passer for, vanskelighetsgrad og sjanger.

Merket viser hvilke aldersgrupper boken passer for.

Sjekk personvernreglene for apper

Alle apper og spill med stjernemerker må inkludere en link til personvernreglene sine nederst på appens detaljerside.

Vi anbefaler at du går gjennom personvernreglene før du laster ned apper, for å finne ut hvordan de samler inn og bruker personopplysninger.

Feilsøk problemer

Rapportér et problem

Vi gjør vårt beste for å sørge for at alt innhold med familiestjerne opprettholder en høy standard, både når det gjelder kvalitet og alderstilpassing.

Hvis du finner upassende innhold, kan du gi oss beskjed.

Jeg kan ikke se familiestjernen

Funksjonen for å finne familievennlig innhold er ikke tilgjengelig i alle land. Hvis du ikke ser familiestjernen, er ikke funksjonene som beskrives ovenfor, tilgjengelige i området ditt ennå.