Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Prenumerera på tjänster eller innehåll

I vissa hälsoappar, streamingappar för video eller musik, dejtingappar och så vidare kan du betala för premiumtjänster och premiumfunktioner. Du kan prenumerera på dessa appar med Google Play.

Följande gäller när du prenumererar:

• Du debiteras automatiskt varje förnyelseperiod, t.ex. veckovis eller årligen, beroende på prenumerationsvillkoren.
  • Om du tackar ja till en provperiod för 0 USD/månad får du ett e-postmeddelande när provperioden närmar sig sitt slut.
    • När provperioden för 0 USD/månad är slut debiteras du automatiskt det belopp som anges i prenumerationsvillkoren.
    • Om du inte vill bli debiterad måste du säga upp prenumerationen innan provperioden är slut.
  • En betalningsauktorisering kan visas i kontoutdraget upp till 24 timmar före förnyelsedatumet, men du debiteras inte förrän på förnyelsedatumet. Om du vill ta bort betalningsauktoriseringen säger du upp prenumerationen före förnyelsedatumet.
  • Du kan när som helst säga upp prenumerationen i prenumerationsavsnittet på Google Play. Om du säger upp en prenumeration förlorar du åtkomsten till den när den aktuella faktureringsperioden är slut. Läs mer om hur du säger upp en prenumeration.
  • Du kan även lägga till en andra betalningsmetod i Google Play-kontot så att du undviker avbrott i prenumerationstjänsten om den primära betalningsmetoden slutar att gälla eller avvisas. Läs mer om hur du lägger till en extra betalningsmetod.
  • Om betalningen inte går igenom kanske du får en respitperiod för att uppdatera betalningsmetoden. Du kanske kan fortsätta att använda prenumerationen under respitperioden. När respitperioden löper ut (eller omedelbart om ingen respitperiod ges) pausas kontot och du kan inte längre använda prenumerationen. Om du inte löser problemet med betalningen inom 30 dagar sägs prenumerationen upp automatiskt.
  • Google kan dela prenumerationsdata som inte kan identifiera dig personligen med utvecklare för att göra det lättare för dem att erbjuda prenumerationer.

Tips! Om du använder en Chromebook och har installerat Google Play Butik trycker du på Android.

Prenumerera på tjänster och innehåll i appar

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Leta reda på appen som erbjuder premiumtjänster mot en avgift och öppna den.
  4. Tryck på Prenumerera.
  5. Välj prenumerationsalternativ och granska prenumerationsuppgifterna.
  6. Välj en betalningsmetod.
  7. Tryck på Prenumerera.

Tips! Om du vill avbryta en provprenumeration utan att bli debiterad måste du säga upp prenumerationen innan provperioden är slut.

Prenumerera på en app med en kampanjkod

Det finns två typer av kampanjkoder.

Om koden består av ord och siffror, till exempel HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Ladda ned och installera appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Hitta den prenumeration som koden gäller i appen med prenumerationen.
  3. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
    • Så här lägger du till en betalningsmetod om du inte redan har en.
  4. Tryck på högerpilen högerpil bredvid betalningsmetoden.
  5. Tryck på Löd in koden.
  6. Ange koden och följ anvisningarna på skärmen.
  7. Kontrollera att kampanjen har lagts till i köpet.
  8. Tryck på Prenumerera.
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Lös in presentkoden.
  4. Ange koden
  5. Tryck på Lös in kod.
  6. Ladda ned och installera appen för prenumerationen.
  7. Hitta prenumerationstypen som koden gäller i appen.
  8. Kontrollera att kampanjen har lagts till i köpet i kundvagnen.
  9. Följ anvisningarna i appen.
  10. Slutför prenumerationen genom att öppna appen.

Om det inte går att lösa in eller skaffa en prenumeration med kampanjkoden läser du mer om hur du åtgärdar problem med koder.

Prenumerera med en förbetald prenumeration

Förbetalda prenumerationer är prenumerationer som gäller under en viss tid och som inte förnyas automatiskt. Om din betalningsmetod inte har stöd för återkommande prenumerationer kan en förbetald prenumeration vara ett bra alternativ för dig.

Till skillnad från vanliga prenumerationer används förbetalda prenumerationer för att köpa åtkomst till prenumerationer under en viss tid. När tidsperioden är slut förlorar du åtkomsten till prenumerationen.

Om du vill fortsätta ha åtkomst till prenumerationen efter att den förbetalda perioden löper ut kan du

• förlänga den förbetalda prenumerationen
  • ändra prenumerationen till en återkommande prenumeration.

Alla appar har inte ett alternativ för förbetalda prenumerationer. Förbetalda prenumerationer saknar stöd för kostnadsfria provperioder.

Så här registrerar du dig för en förbetald prenumeration:

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Leta reda på appen som erbjuder förbetalda prenumerationer mot en avgift och öppna den.
  4. Tryck på Prenumerera.
  5. Välj den förbetalda prenumerationen som du vill köpa.
  6. Välj en betalningsmetod som stöds.
  7. Tryck på Köp.

Börja prenumerera via en webbplats

1. Välj Prenumerera med ditt Google-konto eller Prenumerera med Google på webbplatsen där det går att prenumerera.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Välj en prenumeration, till exempel års- eller månadsprenumeration. Detta beror på vilka slags prenumerationer webbplatsen erbjuder.
  4. Bekräfta betalningsmetod och faktureringsadress.

Läs mer om hur du lägger till en befintlig prenumeration i Google-kontot.