Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Prenumerera på tjänster eller innehåll

I vissa hälsoappar, streamingappar för video eller musik, dejtingappar och så vidare kan du betala för premiumtjänster och premiumfunktioner. Du kan prenumerera på dessa appar med Google Play.

Följande gäller när du prenumererar:

• Du debiteras automatiskt varje förnyelseperiod, t.ex. veckovis eller årligen, beroende på prenumerationsvillkoren.
  • Om du har utnyttjat ett erbjudande om kostnadsfri provperiod får du ett e-postmeddelande när den kostnadsfria provperioden snart är slut.
    • Efter den kostnadsfria provperioden debiteras du automatiskt det belopp som framgår av prenumerationsvillkoren.
    • Om du inte vill bli debiterad måste du säga upp prenumerationen innan provperioden är slut.
  • En betalningsauktorisering kan visas i kontoutdraget upp till 24 timmar före förnyelsedatumet, men du debiteras inte förrän på förnyelsedatumet. Om du vill ta bort betalningsauktoriseringen säger du upp prenumerationen före förnyelsedatumet.
  • Du kan när som helst säga upp prenumerationen i prenumerationsavsnittet på Google Play. Om du säger upp en prenumeration förlorar du åtkomsten till den när den aktuella faktureringsperioden är slut. Läs mer om hur du säger upp en prenumeration.
  • Du kan även lägga till en andra betalningsmetod i Google Play-kontot så att du undviker avbrott i prenumerationstjänsten om den primära betalningsmetoden slutar att gälla eller avvisas. Läs mer om hur du lägger till en extra betalningsmetod.
  • Om betalningen inte går igenom kanske du får en respitperiod för att uppdatera betalningsmetoden. Du kanske kan fortsätta att använda prenumerationen under respitperioden. När respitperioden löper ut (eller omedelbart om ingen respitperiod ges) pausas kontot och du kan inte längre använda prenumerationen. Om du inte löser problemet med betalningen inom 30 dagar sägs prenumerationen upp automatiskt.
  • Google kan dela prenumerationsdata som inte kan identifiera dig personligen med utvecklare för att göra det lättare för dem att erbjuda prenumerationer.

Tips! Om du använder en Chromebook och har installerat Google Play Butik trycker du på Android.

Prenumerera på tjänster och innehåll i appar

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Leta reda på appen som erbjuder premiumtjänster mot en avgift och öppna den.
  4. Tryck på Prenumerera.
  5. Välj ett prenumerationsalternativ. Om ett av dem är en provperiod kan du testa prenumerationen först under en viss tid.
  6. Välj en betalningsmetod.
  7. Tryck på Prenumerera.
  8. [Valfritt] Om du vill avbryta en provprenumeration utan att bli debiterad måste du säga upp prenumerationen innan provperioden är slut.

Prenumerera på en app med en kampanjkod

Det finns två typer av kampanjkoder.

Om koden består av ord och siffror, till exempel HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Ladda ned och installera appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Hitta den prenumeration som koden gäller i appen med prenumerationen.
  3. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
    • Så här lägger du till en betalningsmetod om du inte redan har en.
  4. Tryck på högerpilen högerpil bredvid betalningsmetoden.
  5. Tryck på Löd in koden.
  6. Ange koden och följ anvisningarna på skärmen.
  7. Kontrollera att kampanjen har lagts till i köpet.
  8. Tryck på Prenumerera.
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer följt av Lös in presentkoden.
  4. Ange koden
  5. Tryck på Lös in kod.
  6. Ladda ned och installera appen för prenumerationen.
  7. Hitta prenumerationstypen som koden gäller i appen.
  8. Kontrollera att kampanjen har lagts till i köpet i kundvagnen.
  9. Följ anvisningarna i appen.
  10. Slutför prenumerationen genom att öppna appen.

Om det inte går att lösa in eller skaffa en prenumeration med kampanjkoden läser du mer om hur du åtgärdar problem med koder.

Börja prenumerera via en webbplats

1. Välj Prenumerera med ditt Google-konto eller Prenumerera med Google på webbplatsen där det går att prenumerera.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Välj en prenumeration, till exempel års- eller månadsprenumeration (beroende på vilka slags prenumerationer webbplatsen erbjuder).
  4. Bekräfta betalningsmetod och faktureringsadress.

Läs mer om hur du lägger till en befintlig prenumeration i Google-kontot.