Abonnementen op Google Play

Als je je abonneert op een bron of andere content op Google Play, ontvang je op doorlopende basis nieuwe nummers of toegang tot content. Google Play Muziek biedt een abonnement voor het streamen van muziek. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

Je ziet mogelijk een betalingsautorisatie tot 72 uur voordat je huidige abonnement of kosteloze proefperiode afloopt. Er worden geen kosten berekend tot de werkelijke verlengingsdatum. Je kunt ook je abonnement opzeggen voordat het verloopt.

Als je onderbrekingen van je abonnementen wilt voorkomen, kun je een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in je Google Play-account. Als je primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt het bedrag in rekening gebracht via je alternatieve betaalmethode. Je kunt alternatieve betaalmethoden verwijderen wanneer je maar wilt.

Opmerking: Chromebook-gebruikers die de Google Play Store hebben ingeschakeld, kunnen zich abonneren volgens de Android-instructies.

Abonneren op afzonderlijke apps

Nadat u bepaalde apps heeft gedownload (zoals de Google Nieuws-app News), kunt u ervoor kiezen om u te abonneren op content vanuit de app. Nadat u de app heeft gedownload:

1. Open de app.
  2. Ga naar het gedeelte met op abonnementen gebaseerde content. (Tik bijvoorbeeld in de Google Nieuws-app op Kiosk Newsstand).
  3. Kies uw abonnement.
  4. Kies een bestaande betaalmethode of voeg een nieuwe methode toe.
  5. Tik op Abonneren.

Opmerking: Sommige betaalmethoden werken mogelijk niet voor alle abonnementen. Als u de beperkingen voor betaalmethoden wilt bekijken, gaat u naar de pagina met geaccepteerde betaalmethoden.

Abonneren op Google Play Muziek

Met een Google Play Muziek-abonnement heeft u onbeperkt en zonder advertenties toegang tot miljoenen nummers die u kunt combineren met uw eigen verzameling. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

Proefabonnementen

Sommige abonnementen bieden een proefperiode. Tijdens deze periode heeft u al vóór de eerste betaling van het abonnement toegang tot de content. Als u deze niet opzegt, ontvangt u automatisch een factuur voor het abonnement aan het einde van de proefperiode. Als u opzegt vóór het einde van de proefperiode, worden er geen abonnementskosten in rekening gebracht.

Meer informatie over hoe u een abonnement kunt annuleren of wijzigen.

Toegang tot uw abonnementen op andere apparaten

Abonnementen zijn gekoppeld aan uw Google-account, niet aan uw apparaat. Als u een nieuw of een extra apparaat koopt, moet u de app waarin u het abonnement heeft gekocht opnieuw installeren om toegang te krijgen tot uw content.

Als u geen toegang heeft tot de content, controleert u of u hetzelfde Google-account gebruikt als toen u de content kocht.