Bruk en skjermleser med Google Play

Du kan lese bøker, tidsskrifter og nyhetsartikler eller lytte til musikk i Google Play med en skjermleser.

Du kan lese nyhetsartikler eller se filmer ved å bruke VoiceOver-skjermleseren.

Hvis du ikke allerede har slått på VoiceOver, kan du gå til Apples nettsted for kundestøtte for å finne ut hvordan du gjør dette.

Finn og lytt til nyheter og filmer

Finn og spill av filmer

Bla gjennom filmer

1. Du må slå på VoiceOver hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Filmer Play Filmer.
  3. Nå er du på startskjermen.
  4. Sveip eller trykk for å utforske skjermen. Når du sveiper, blar du gjennom listen over filmer/knapper. Når du dobbelttrykker på knappene, åpnes tilhørende detaljsider. Sveiping opp eller ned åpner tilpassede handlinger.

Spill av en film

1. Du må slå på VoiceOver hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Play Filmer Play Filmer.
  3. Vær oppmerksom på at du kan spille av en film du har kjøpt, eller spille av en trailer for filmen som blir anbefalt for deg.
    • For å spille av en film, dobbelttrykk på filmknappen for å gå til detaljsiden, og sveip eller finn avspillingsknappen. Dobbelttrykk på den, så begynner filmen å spille automatisk.
    • For å spille av en filmtrailer, sveip eller finn filmknappen og sveip opp eller ned for tilpassede handlinger. Dobbelttrykk på «Spill av traileren», så begynner den å spilles av automatisk.

Les nyhetene

Naviger i nyhetsartikler

1. Du må slå på VoiceOver hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Aviskiosk Google Play Aviskiosk.
  3. Nå er du på startskjermen. Med fanene nederst kan du navigere til forskjellige steder i appen, for eksempel «For deg», «Bibliotek», «Utforsk» og «Les senere».
    • Meny: Øverst til venstre.
    • For deg: Nederst til venstre. Denne fanen inneholder foreslåtte nyhetsartikler.
    • Bibliotek: Nederst. Denne fanen inneholder kilder og emner du har angitt at du er interessert i.
    • Utforsk: Nederst. Denne fanen inneholder en liste over emner du kan legge til i biblioteket.
    • Les senere: Nederst til høyre. Denne fanen inneholder artikler du har lagret for å lese senere.

Les en artikkel

1. Du må slå på VoiceOver hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Åpne Aviskiosk Google Play Aviskiosk.
  3. Sveip eller bruk berøringsutforskning for å finne en artikkel, og dobbelttrykk for å begynne å lese den.
  4. Valgfritt: For å lagre en artikkel du vil lese senere, velg Les senere Legg til bokmerke øverst til høyre.

Tips: Du trenger ikke å åpne artikkelen for å lagre den til senere. Hvis du liker en overskrift, sveip opp eller ned og velg den tilpassede handlingen «Legg til i Les senere».

Tips

• Etter at filmen eller filmtraileren begynner automatisk, sveiper du for å finne kontrollene for avspilleren (for eksempel Spill av eller Pause) samt glidebryteren som sporer filmens/trailerens lengde.
  • Filmen eller filmtraileren åpnes i liggende retning. Vær oppmerksom på dette når du bruker lineær sveiping for å nå kontrollene.