Play Console ‑kehittäjätilin vahvistaminen (ennen syyskuuta 2023 luodut tilit)

Heinäkuussa 2023 ilmoitimme uusista vahvistusvaatimuksista kaikille uusia Play Console ‐kehittäjätilejä luoville henkilöille. Haluamme lisätä luottamusta ja avoimuutta Google Playssa ja varmistaa, että kehittäjät noudattavat päivitettyä Play Consolen vaatimuksia koskevaa käytäntöä.

Valmistaudumme nyt julkaisemaan nämä vahvistusvaatimukset kaikille Google Play ‐kehittäjille, jotka loivat Play Console ‑tilinsä ennen muutosten julkaisua. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun tulee tehdä ja milloin.

Aikataulu

Pyrimme ottamaan muutokset käyttöön Play Consolessa seuraavan aikataulun mukaisesti. Huomaa, että aikataulu voi muuttua. Päivitämme tämän artikkelin vastaamaan mahdollisten muutosten ajantasaisia tietoja.

Päivämäärä Päivitys
12.7.2023 Päivitimme Play Consolen vaatimuksia koskevaan käytäntöön uusia tilin vahvistusvaatimuksia. Kaikille uusille kehittäjätileille on tehtävä lisävahvistukset, ennen kuin ne voivat julkaista sovelluksia Google Playssa.
8.11.2023–29.2.2024 Kehittäjät, jotka loivat Play Console ‐tilinsä ennen uusien vahvistusvaatimusten julkistamista, voivat valita haluamansa määräajan tilin vahvistamiselle Play Consolessa. Lue kohdasta Vahvistuksen määräajan valitseminen, miksi kehittäjät voivat valita määräajan itse.

Huhtikuusta 2024 helmikuukun 2025

Kehittäjät voivat tehdä vahvistukset Play Consolessa 60 päivää ennen omaa määräaikaansa. Kehittäjien on vahvistettava tilinsä ennen valittua määräaikaa, jotta kehittäjäprofiilia ja sovelluksia ei poisteta Google Playsta.

Kohdassa Miten kehittäjätili vahvistetaan Play Consolessa on lisätietoa tiedoista, joita sinun on ilmoitettava, kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa.

Vahvistuksen määräajan valitseminen Play Consolessa

Tiedämme, että erityyppisillä ja ‑kokoisilla kehittäjillä on eri prioriteetit ja aikataulut. Tiedämme myös, että joillakin kehittäjillä voi mennä vahvistukseen kauemmin kuin toisilla. Siksi olemme testanneet ja parantaneet vahvistusprosessejamme kehittäjien kanssa, jotta vahvistaminen olisi helpompaa ja selkeämpää. Huomasimme, että kehittäjät halusivat valita itse määräajan, johon mennessä tilin vahvistus tulisi tehdä.

Marraskuusta 2023 alkaen kehittäjät, joiden on tehtävä vahvistus (useimmat ennen syyskuuta 2023 luodut tilit), voivat valita haluamansa määräajan tilin vahvistamiselle Play Consolessa. Tässä on havainnollistava esimerkki siitä, miltä tämä voi näyttää:

Havainnollistava esimerkki ohjatusta vahvistuksen määräajan valinnasta Play Consolessa.

Sopivan määräajan valitseminen hyvissä ajoin

Määräaikoja on saatavilla pyyntöjärjestyksessä, joten valitse määräaika hyvissä ajoin, jotta voit taata itsellesi sopivan ajan. Jos et valitse määräaikaa ennen 29.2.2024, asetamme sen sinulle automaattisesti.

Mitä hyötyä on kehittäjätilin vahvistamisesta etuajassa?

Kehittäjätilinsä vahvistaneiden kehittäjien vahvistetut tilitiedot näkyvät Google Playssa. Tämä auttaa käyttäjiä saamaan sinusta lisää tietoa ja lisäämään luottamusta, kun käyttäjät lataavat sovelluksiasi ja pelejäsi. Lue lisää Google Playssa näkyvistä tiedoista.

Vahvistuksen määräajan valitseminen

8.11.2023 alkaen voit valita haluamasi vahvistuksen määräajan Play Consolessa seuraavasti:

1. Avaa Play Console ja siirry Kaikki sovellukset ‐sivulle.
  2. Näet sivun yläreunassa bannerin, jossa sinua kehotetaan valitsemaan haluamasi tilin vahvistuksen määräaika. Valitse Aloita.
  3. Valitse vahvistuksen määräaika. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Jos vaihtoehto on poistettu käytöstä, se ei ole enää saatavilla.
    • Voit aloittaa tilin vahvistamisen Play Consolessa 60 päivää ennen valitsemaasi määräaikaa.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Vahvista kehittäjätilin tyyppi ja lisää tarvittavat tiedot. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Sinua pyydetään vahvistamaan kehittäjätilisi tyyppi osana haluamaasi määräaikaa. Näin voimme auttaa sinua valmistautumaan tietojen vahvistamiseen ja varmistaa, että tarjoamme sinulle mahdollisimman hyödyllistä tietoa. Tietoja käytetään sinulle annettujen ohjeiden ja myöhemmin suoritettavien vahvistusten räätälöintiin. Lue lisää kahdesta tilityypistä.
    • Jos aiot vahvistaa organisaation (yrityksen, viranomaisen, akateemisen laitoksen tai voittoa tavoittelemattoman järjestön), sinulta kysytään myös, onko sinulla D-U-N-S-numero, joka vaaditaan organisaation tilin vahvistamiseen. Jos kehittäjällä ei ole D-U-N-S-numeroa, hänen kannattaa hakea sellaista maksutta Dun & Bradstreetin viralliselta verkkosivustolta. Lue lisää D-U-N-S-numeroista ja niiden hakemisesta.
  6. Valitse Seuraava.
  7. Tarkista valitsemasi määräaika ja vahvista se klikkaamalla Varaa.

Kun olet varannut vahvistuksen määräajan, tilin omistaja ja kaikki tilin järjestelmänvalvojat saavat vahvistussähköpostin. Sähköpostissa on myös tietoa seuraavista vaiheista, kuten siitä, miten voit tarvittaessa hakea D-U-N-S-numeroa. Jos et ole varma, onko vahvistuksen määräaika valittu tilillesi, voit tarkistaa sen Play Consolen toimintalokista.

Voit aloittaa tilin vahvistuksen Play Consolessa 60 päivää ennen valitsemaasi määräaikaa. Jos et voi suorittaa vahvistuksia valitsemaasi määräaikaan mennessä, kehittäjäprofiilisi ja sovelluksesi poistetaan Google Playsta.

Miten kehittäjätili vahvistetaan Play Consolessa

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on ilmoitettava tietyt tiedot, joiden avulla voimme vahvistaa henkilöllisyytesi. Ilmoitettavat tiedot vaihtelevat henkilökohtaisten tilien ja organisaation tilien välillä.

Henkilökohtaisen kehittäjätilin vahvistamiseen tarvittavat tiedot

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Virallinen nimi (Google Playssa näkyvä nimi)
  • Virallinen osoite (Google Playssa näkyvä maa)
  • Sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Ensisijainen kieli‑ ja maa-asetus sähköpostiviestintää varten
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Kehittäjän sähköpostiosoite (Google Playssa näkyvä osoite)

Lisätietoa henkilökohtaisista kehittäjätileistä:

• Kehittäjän verkkosivusto (valinnainen)

Organisaation kehittäjätilin vahvistamiseen tarvittavat tiedot

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Virallinen nimi (Google Playssa näkyvä nimi)
  • Virallinen osoite (Google Playssa näkyvä osoite)
  • Sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Ensisijainen kieli‑ ja maa-asetus sähköpostiviestintää varten
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Kehittäjän sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla ja näkyy Google Playssa)
  • Kehittäjän puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla ja näkyy Google Playssa)

Lisätietoa organisaatioille:

• Organisaation tyyppi
    • Yritys
    • Ei-kaupallinen
    • Oppilaitos
    • Hallitus
  • Organisaation koko
    • 1–10
    • 11–50
    • 51–100
    • 101-1000
    • Yli tuhat työntekijää
  • Organisaation puhelinnumero
  • Organisaation sivusto

Lisävaatimuksia kehittäjille, jotka ansaitsevat rahaa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta

Jos ansaitset rahaa Google Playssa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, sinun on myös vahvistettava kauppiaan maksutiedot. Jos kehittäjä ei ole vahvistanut pankkitiliä, hänen kehittäjätietonsa ja sovellukset poistetaan Google Playsta. Tämä on osa jatkuvaa pyrkimystämme pitää Google Playn käyttäjät turvassa. Lue lisää kauppiastilin tietojen ylläpidosta ja pankkitilin vahvistamisesta.

Tilin vahvistamisen vaiheet

Päivitämme pian tämän osion yksityiskohtaisia vahvistusohjeita Play Consolessa.

Voit kuitenkin valmistautua tulevaan tutustumalla henkilökohtaisten ja organisaation kehittäjätilien vahvistusvaatimuksiin. Voit myös lukea lisää tiedoista, joita uusien kehittäjien täytyy ilmoittaa Play Console ‐kehittäjätilin luomisen yhteydessä.