Ändringar av Google Plays faktureringskrav för utvecklare med användare i Indien

Från och med den 13 mars 2024 måste utvecklare som erbjuder alternativ fakturering för användare i Indien använda API:erna för alternativ fakturering. Läs mer nedan och kom igång genom att besöka vår integreringsguide för API:er för alternativ fakturering.

Till följd av nya bestämmelser i Indien erbjuder vi nu alla utvecklare möjligheten att använda ett alternativt faktureringssystem parallellt med Google Plays befintliga system för användare med mobila enheter i Indien. När användaren betalar via det alternativa faktureringssystemet sänks Google Plays serviceavgift med 4 %. Mer information finns i det här blogginlägget och den uppdaterade betalningspolicyn.

Om du inte planerar att tillhandahålla ett alternativt faktureringssystem krävs ingen åtgärd om appen redan använder Google Plays faktureringssystem.

Integrera ett alternativt faktureringssystem

Utvecklare måste uppfylla flera krav så att användarupplevelsen förblir säker och konsekvent. Utvecklare kan nu integrera API:erna för alternativ fakturering, vilket gör det enklare att implementera krav för användarupplevelsen och rapportering. Läs mer om ytterligare fördelar med API:erna här.

Utvecklare som ännu inte är redo att integrera API:erna för alternativ fakturering kan välja att implementera skärmen för faktureringsalternativ och rapportera transaktioner manuellt fram till den 13 mars 2024.

Integrering med API:er för alternativ fakturering

Om du tänker erbjuda användare i Indien ett alternativt faktureringssystem utöver Google Plays system och om du samtidigt kommer börja använda API:erna för alternativ fakturering måste du följa dessa steg:

1. Fyll i deklarationsformuläret, godkänn användarvillkoren och slutför alla registreringssteg som krävs för att registrera dig för programmet via Googles supportteam (t.ex. skapa en betalningsprofil efter behov).
  2. Följ kraven för tillförlitlighet och säkerhet genom att bekräfta att du efterlever PCI DSS och tillhandahåller ett sätt för användarna att rapportera bedrägliga transaktioner.
  3. Slutför integreringen av API:erna för alternativ fakturering enligt beskrivningen i denna integreringsguide för API:er.
  4. Hantera dina inställningar för alternativ fakturering på Play Console för att välja eller välja bort alternativ fakturering för var och en av dina appar och ladda upp logotyper för betalningsmetoder och webbadresser för prenumerationshantering.
  5. Rapportera alla auktoriserade transaktioner från användare i Indien till Google Play inom ett dygn med API:er för alternativ fakturering.
  6. Du måste migrera alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisering via ExternalTransactions API innan du rapporterar de återkommande transaktionerna via API:et. Denna engångsmigrering måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Mer information finns i våra vanliga frågor.
  7. Betala en justerad serviceavgift till Google Play för fakturerade transaktioner via ett alternativt faktureringssystem utanför Google Plays faktureringssystem.

Om du redan deltar i programmet och håller på att migrera till API:erna för alternativ fakturering kan du hoppa över steg 1 ovan. När du har slutfört stegen ovan och börjat rapportera transaktioner med API:et behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt.

Integrering utan automatisering

Om du vill erbjuda användare i Indien ett alternativt faktureringssystem utöver Google Plays system men ännu inte är redo att integrera med API:erna för alternativ fakturering måste du slutföra följande steg för manuell registrering:

1. Fyll i deklarationsformuläret, godkänn användarvillkoren och slutför alla registreringssteg som krävs för att registrera dig för programmet via Googles supportteam (t.ex. skapa en betalningsprofil efter behov).
  2. Identifiera de appar där du erbjuder faktureringsalternativ. Använd registreringsformuläret som skickas till dig via e-post när du har fyllt i deklarationsformuläret.
  3. Följ kraven för tillförlitlighet och säkerhet genom att bekräfta att du efterlever PCI DSS och tillhandahåller ett sätt för användarna att rapportera bedrägliga transaktioner på.
  4. Följ våra tillfälliga krav för användarupplevelsen för att säkerställa att valet mellan faktureringssystem visas på ett konsekvent sätt och att användarna förstår vad de väljer.
  5. Redovisa och rapportera beloppet för alla betalda transaktioner från det alternativa faktureringssystemet för fakturering till Google Play. Utvecklare som fyller i deklarationsformuläret och slutför registreringen för programmet får anvisningar om hur de ska rapportera varje månad.
  6. Betala en justerad serviceavgift till Google Play för transaktioner som görs via ett alternativt faktureringssystem utanför Google Plays faktureringssystem.
  7. Före slutdatumet för migreringen ska du integrera med API:er för alternativ fakturering, migrera alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisering och uppdatera dina inställningar för alternativ fakturering på Play Console. När du har migrerat aktiva prenumerationer och börjat rapportera transaktioner med API:erna behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt. Denna engångsmigrering måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Mer information finns i våra vanliga frågor.

Vad händer nu?

När du har fyllt i deklarationsformuläret för alternativa faktureringssystem läser du anvisningarna som skickas till dig via e-post. Där finns information om vilka uppgifter du måste rapportera till Google och vilka betalningar du måste överföra för serviceavgifter och skatter.

Om du har fler frågor kan du kontakta vårt supportteam här.

Öppna deklarationsformuläret

Vanliga frågor

Varför kräver ni att utvecklarna fortsätter att använda Google Plays faktureringssystem tillsammans med det alternativa systemet?

Google Play anser att användarna ska ha möjlighet att använda Plays faktureringssystem när de köper digitala varor från appar som de har installerat från Google Play. Vi har byggt Google Plays faktureringssystem med den högsta standarden för integritet och säkerhet så att användarna kan känna sig trygga när de gör köp i appar. Dessutom kanske alternativa betalningssystem inte har samma säkerhet, funktioner eller betalningsfunktioner som Google Plays faktureringssystem, till exempel föräldrakontroller, familjens betalningsmetod, prenumerationshantering, presentkort till Google Play och Play Points.

Varför tar ni fortfarande ut en serviceavgift?

Google Plays serviceavgift är inte bara en avgift för betalningshantering. Den reflekterar värdet som Android och Google Play och alla utvecklartjänster vi erbjuder ger, bland annat appdistribution och synlighet, handelsplattformen, utvecklarverktyg, analyser, utbildning och mycket annat. I den här artikeln finns mer information om serviceavgiften.

För vilka typer av produkter kan jag erbjuda användare i Indien att välja ett alternativt faktureringssystem?

Alternativa faktureringssystem kan användas för köp i appar och prenumerationer som säljs till användare med mobila enheter. Mer information finns i betalningspolicyn.

Vad blir serviceavgiften för digitala transaktioner via alternativa faktureringssystem?

Utvecklare måste betala tillämpliga serviceavgifter till Google. Om en konsument väljer att använda ett alternativt faktureringssystem sänks standardavgiften som utvecklaren betalar med 4 %. För användare som väljer Google Plays faktureringssystem blir serviceavgiften oförändrad. Serviceavgiften för utvecklare som fortsätter att använda endast Google Plays faktureringssystem förblir densamma. 99 % av utvecklarna uppfyller kraven för en serviceavgift på högst 15 %.

Hur rapporterar jag transaktioner som gjorts via ett alternativt faktureringssystem?

Från och med den 14 november 2023 kan transaktioner som görs via det alternativa faktureringssystemet rapporteras via API:erna för alternativ fakturering och måste rapporteras inom 24 timmar från det att betalningen auktoriseras. API:erna effektiviserar rapporteringen för utvecklare och gör att transaktioner via alternativa faktureringssystem återspeglas i topplistorna på Google Play.

Till och med den 13 mars 2024 kan du fortsätta att rapportera transaktionerna manuellt om du ännu inte har integrerat med API:erna för alternativ fakturering. Om du rapporterar manuellt måste du rapportera antalet betaltransaktioner en gång i månaden före den femte arbetsdagen i månaden. Till exempel måste transaktionerna som görs i oktober 2023 rapporteras senast den 7 november 2023. När du har fyllt i deklarationsformuläret granskar vi dina uppgifter och skickar anvisningar om hur du rapporterar betalda transaktioner och vilka betalningar du måste överföra för serviceavgifter och eventuella tillämpliga skatter.

Hur beräknas och faktureras serviceavgiften för transaktioner som görs via ett alternativt faktureringssystem?

Serviceavgiften beräknas utifrån betalda transaktioner från användare med mobila enheter i Indien. Du får en faktura med förfallodatum och betalningsanvisningar.

Måste jag visa samma priser i alternativa faktureringssystem som i Google Plays faktureringssystem?

Nej, utvecklarna kan visa olika priser i de olika faktureringssystemen om de vill.

När måste jag uppfylla kraven för användarupplevelsen som beskrivs på den här sidan om jag redan erbjuder eller planerar att erbjuda faktureringsalternativ?

Om du erbjuder faktureringsalternativ med API:er för alternativ fakturering uppfylls kraven på användarupplevelsen genom integrering med och användning av API:er på klientsidan. Från och med den 14 mars 2023 måste alla deltagande utvecklare integrera med API:er för alternativ fakturering för att rendera skärmen för användarval och rapportera transaktioner.

Kan utvecklare marknadsföra ett alternativt faktureringssystem i sina appar?

Ja. Utvecklare som använder ett alternativt faktureringssystem kan marknadsföra detta i sina appar, men de måste också följa riktlinjerna för användarupplevelser eller erbjuda alternativ fakturering med API:er för alternativ fakturering, så att det blir tydligt för användare vad alternativet innebär och användarupplevelsen blir konsekvent.

Tillåter det här programmet länkar för köp av digitalt innehåll för användare?

Ja. Det här programmet tillåter att utvecklare använder webbaserade betalningar som alternativ betalningsmetod i en inbäddad WebView i appen. Precis som med andra alternativa betalningsmetoder omfattas dessa av kraven för programmet som anges på den här sidan, inklusive alla krav gällande användares förtroende och säkerhet, samt serviceavgiften.

Min app har registrerats för provdriften av faktureringsalternativ för indiska användare. Måste jag registrera mig igen för att delta i programmet för alternativ fakturering i Indien?

Om appen registrerades för provdriften av faktureringsalternativ för indiska användare före den 22 februari 2023 behöver du inte registrera dig igen för programmet för alternativ fakturering i Indien. Du måste dock skicka in ett uppdaterat registreringsformulär om du ändrar tillgången till alternativ fakturering i ett land för ett visst appaket.

Jag har skickat in registreringsformuläret för appaket och angett vilka länder jag kommer att erbjuda faktureringsalternativ i. Hur meddelar jag Google om ändringar av valen i registreringen för appaket?

Om du erbjuder alternativ fakturering utan automatisering måste du skicka in ett uppdaterat registreringsformulär för appaket om du ändrar tillgången till alternativ fakturering på en marknad för ett visst appaket. Observera att eventuella uppdateringar endast träder i kraft den första i efterföljande månad i UTC (koordinerad universell tid), inklusive ändringar av tillämpliga serviceavgifter.

Om du erbjuder alternativ fakturering med API:er för alternativ fakturering kan du ändra tillgången till alternativ fakturering på en marknad för ett visst appaket via inställningarna för alternativ fakturering i Play Console. Alla uppdateringar träder i kraft direkt, inklusive ändringar av tillämpliga serviceavgifter.

Vilka fördelar får jag med API:erna för alternativ fakturering? Kan jag integrera med API:erna för alternativ fakturering för att rendera skärmen för faktureringsalternativ innan jag börjar använda API:erna för att rapportera transaktioner?

För att göra utvecklarupplevelsen smidigare är API:erna för alternativ fakturering utformade för att integreras och användas tillsammans. Du får följande fördelar med API:erna för alternativ fakturering:

• Skärmar för alternativ fakturering som renderas av Google Play, vilket innebär att du inte själv behöver bygga och underhålla informationsskärmen.
  • Förenklad transaktionsrapportering som tar bort manuella aspekter och minskar sammanställnings- eller avstämningsfel.
  • Transaktioner via alternativa faktureringssystem som rapporteras via API återspeglas i topplistorna på Google Play.

Vi har dessutom gjort följande förbättringar som gör det lättare för dig att använda alternativ fakturering:

• Självbetjäningshantering av inställningar för alternativ fakturering via Play Console (till exempel kan du aktivera eller inaktivera faktureringsalternativ per kvalificerad app och kvalificerad marknad), hantering av logotyper för betalningsmetoder och webbadresser för prenumerationshantering.
  • Rapporter om transaktioner via alternativa faktureringssystem som kan exporteras via API och som innehåller ytterligare information, t.ex. vilken växelkurs som används, tillhörande appaket-id och serviceavgift.
Var kan jag läsa mer om integrering med API:er för alternativ fakturering?

Det är enkelt att utöka din befintliga integrering med Google Plays faktureringssystem till att använda API:er för alternativ fakturering. API:erna för alternativ fakturering bygger på samma designmönster och principer som våra API:er Play Fakturering-biblioteket och Play Developer. Det betyder att de är kompatibla med din befintliga design och till stor del känns bekanta för dina team.

I vår integreringsguide finns detaljerade riktlinjer och resurser för att komma igång med och hantera olika användningsfall för alternativ fakturering, inklusive engångsköp och återkommande köp. Vi har även inkluderat exempelkodavsnitt för att förenkla implementeringen. Vi tar gärna emot feedback från utvecklare om dessa API:er och eventuella ytterligare resurser som skulle vara till hjälp. Om du har frågor eller feedback om API:erna för alternativ fakturering kan du kontakta oss här.

Jag använder redan faktureringsalternativ. Vad behöver jag göra för att gå över till att använda API:erna för alternativ fakturering?

Före slutdatumet för migreringen, den 13 mars 2024, ska du slutföra stegen i Integrering med API:er för alternativ fakturering. När du har migrerat alla aktiva prenumerationer från den manuella perioden och börjat rapportera transaktioner med API:erna behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt.

Hur rapporterar jag återkommande transaktioner via API:er för alternativ fakturering för aktiva prenumerationer som startade när jag erbjöd alternativ fakturering utan automatisering?

Du måste migrera alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisk rapportering via ExternalTransactions API innan du rapporterar de återkommande transaktionerna via API:et. Den här engångsmigreringen måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Efter migreringen behöver du bara rapportera återkommande transaktioner via API:erna och inte längre rapportera via manuell rapportering.

Om du ännu inte har migrerat den aktiva prenumerationen måste du fortsätta rapportera den återkommande transaktionen via de befintliga anvisningarna för manuell rapportering.