Muutoksia Google Playn laskutusvaatimuksiin kehittäjille, jotka palvelevat käyttäjiä Intiassa

13.3.2024 alkaen vaihtoehtoista laskutusta Intiassa oleville käyttäjille tarjoavien kehittäjien on käytettävä vaihtoehtoisen laskutuksen rajapintoja (API). Katso alta lisätietoja ja tutustu vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointioppaaseen.

Viimeaikaisten Intian säädösten muutoksen vuoksi tarjoamme nyt kaikille kehittäjille mahdollisuuden tarjota vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn laskutusjärjestelmän ohella Intiassa oleville mobiili- ja tablettikäyttäjille. Jos käyttäjä maksaa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta, Google Playn palvelumaksu on 4 % pienempi. Lue lisää tästä blogipostauksesta ja päivitetystä maksukäytännöstä.

Jos et aio tarjota vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos sovelluksesi käyttää jo Google Playn laskutusjärjestelmää.

Vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän integrointi

Turvallisen ja yhdenmukaisen käyttökokemuksen takaamiseksi kehittäjien on täytettävä useita vaatimuksia. Kehittäjät voivat nyt integroida vaihtoehtoisen laskutuksen APIt, jotka helpottavat käyttökokemuksen vaatimusten täyttämistä ja raportointia. Lue lisää APIen lisäeduista täältä.

Kehittäjät, jotka eivät ole vielä valmiita vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointiin, voivat käyttää vaihtoehtoisen laskutuksen näkymää ja raportoida tapahtumista manuaalisesti 13.3.2024 asti.

Vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointi

Jos haluat tarjota Intiassa oleville käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn järjestelmän ohella ja käyttää vaihtoehtoisen laskutuksen rajapintoja (API) siitä päivästä lähtien, kun laskutusjärjestelmä tulee käyttäjien saataville, sinun on suoritettava nämä vaiheet:

1. Täytä laskutuksen ilmoituslomake, hyväksy käyttöehdot ja suorita kaikki rekisteröitymisvaiheet, jotka vaaditaan ohjelmaan rekisteröitymiseksi Googlen tukitiimin kautta (esimerkiksi tarpeen mukaan luomalla maksuprofiili).
  2. Luottamus- ja turvallisuusvaatimukset täyttyvät, kun vahvistat, että noudatat PCI DSS ‑standardia, ja tarjoat käyttäjille tavan ilmoittaa vilpillisistä tapahtumista.
  3. Viimeistele vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointi tässä APIn integrointioppaassa kuvatulla tavalla.
  4. Ylläpidä Play Consolen vaihtoehtoisia laskutusasetuksia, joissa voit ottaa sovelluksia käyttöön tai poistaa niitä käytöstä sekä ladata maksutapojen logoja ja tilaustenhallinnan URL-osoitteita.
  5. Raportoi Google Playlle kaikista Intiassa olevien käyttäjien valtuutetuista tapahtumista 24 tunnin kuluessa käyttämällä vaihtoehtoisen laskutuksen rajapintoja.
  6. Jos aktiiviset tilaukset alkoivat käyttäessäsi vaihtoehtoista laskutusta ilman automaatiota, sinun on siirrettävä tilaukset ExternalTransactions APIn kautta ennen kuin toistuvat tapahtumat raportoidaan APIn kautta. Kertaluonteinen siirto on tehtävä ennen vaihtoehtoisen laskutuksen APIen siirron määräaikaa 13.3.2024. Lue lisää Usein kysyttyä ‐osiosta.
  7. Maksa mukautettu Google Playn palvelumaksu laskutetuista tapahtumista, jotka käyttävät vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää Google Playn laskutusjärjestelmän ulkopuolella.

Jos olet jo mukana ohjelmassa ja siirtymässä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käyttöön, voit ohittaa yllä olevan vaiheen 1. Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet ja alat raportoida tapahtumia APIn avulla, sinun ei enää tarvitse lähettää tapahtumia manuaalisesti.

Integrointi ilman automaatiota

Jos haluat tarjota Intiassa oleville käyttäjille vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn järjestelmän ohella, mutta et ole vielä valmis integrointiin vaihtoehtoisen laskutussovelluksen APIen kanssa, sinun on suoritettava seuraavat manuaaliset rekisteröitymisvaiheet:

1. Täytä laskutuksen ilmoituslomake, hyväksy käyttöehdot ja suorita kaikki rekisteröitymisvaiheet, jotka vaaditaan ohjelmaan rekisteröitymiseksi Googlen tukitiimin kautta (esimerkiksi tarpeen mukaan luomalla maksuprofiili).
  2. Ilmoita sovellukset, joissa aiot tarjota vaihtoehtoista laskutustapaa. Käytä ilmoituslomakkeen täytön jälkeen sähköpostitse saamaasi liittymislomaketta.
  3. Luottamus- ja turvallisuusvaatimukset täyttyvät, kun vahvistat, että noudatat PCI DSS ‑standardia, ja tarjoat käyttäjille tavan ilmoittaa vilpillisistä tapahtumista.
  4. Varmista tilapäisten käyttökokemusvaatimusten avulla, että laskutusjärjestelmien valintanäkymä on yhdenmukainen ja että käyttäjät ovat tietoisia tekemästään valinnasta.
  5. Selvitä ja raportoi Google Playlle kaikkien vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehtyjen maksutapahtumien määrä laskutusta varten. Kuukausiraportointiohjeet toimitetaan kehittäjille, jotka ovat täyttäneet ilmoituslomakkeen ja rekisteröityneet ohjelmaan.
  6. Maksa mukautettu Google Playn palvelumaksu tapahtumista, jotka käyttävät vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää Google Playn laskutusjärjestelmän ulkopuolella.
  7. Integroi vaihtoehtoisen laskutuksen APIt, siirrä kaikki aktiiviset tilaukset, jotka alkoivat, kun tarjosit vaihtoehtoista laskutusta ilman automaatiota, ja päivitä vaihtoehtoisen laskutuksen asetukset Play Consolessa ennen määräaikaa. Kun olet siirtänyt aktiiviset tilaukset ja alat raportoida tapahtumia APIen avulla, sinun ei enää tarvitse lähettää tapahtumia manuaalisesti. Kertaluonteinen siirto on tehtävä ennen vaihtoehtoisen laskutuksen APIen siirron määräaikaa 13.3.2024. Lue lisää Usein kysyttyä ‐osiosta.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet täyttänyt ilmoituslomakkeen vaihtoehtoisesta laskutusjärjestelmästä, tutustu sähköpostitse saamiisi ohjeisiin. Niissä kerrotaan, mitä tietoja sinun on raportoitava Googlelle ja mitä maksuja palvelumaksujen ja verojen suorittaminen edellyttää.

Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit ottaa yhteyttä tukitiimiimme täältä.

Avaa ilmoituslomake

Usein kysyttyä

Miksi Google Playn laskutusjärjestelmää edellytetään myös kehittäjien omien järjestelmien rinnalla?

Google Play uskoo, että käyttäjillä on oltava mahdollisuus käyttää Playn laskutusjärjestelmää, kun he ostavat digitaalisia tuotteita Google Playsta asennetuista sovelluksista. Google Playn laskutusjärjestelmä on luotu korkeimpien yksityisyys- ja turvallisuusstandardien mukaisesti, jotta käyttäjät voivat luottaa siihen tehdessään sovelluksen sisäisiä ostoksia. Vaihtoehtoiset laskutusjärjestelmät eivät välttämättä tarjoa samoja suojauksia, maksuvaihtoehtoja ja ominaisuuksia kuin Google Playn laskutusjärjestelmä. Tällaisia ovat esimerkiksi lapsilukko, perhetilin maksutavat, tilausten hallinta, Google Play ‑lahjakortit ja Play Points.

Miksi palvelumaksu peritään edelleen?

Google Playn palvelumaksu ei ole koskaan liittynyt pelkkään maksujen käsittelyyn. Palvelumaksussa otetaan huomioon Androidista ja Google Playsta saatava hyöty sekä kaikki tarjoamamme kehittäjäpalvelut, kuten sovellusten jakelu ja löydettävyys, kaupallinen alusta, kehittäjätyökalut, analytiikka ja koulutukset. Tässä artikkelissa on lisätietoa palvelumaksusta.

Minkä tyyppisiä tuotteita käyttäjät Intiassa voivat ostaa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta?

Vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä voidaan käyttää mobiili- ja tablettikäyttäjille myytävien sovellusten sisäisten ostosten ja tilausten yhteydessä. Katso lisätietoja maksukäytännöstä.

Minkä suuruinen palvelumaksu on digitaalisilla tapahtumilla, joissa käytetään vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää?

Kehittäjien on maksettava Googlelle asianmukaiset palvelumaksut. Kun kuluttaja päättää käyttää vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää, kehittäjän maksama vakiopalvelumaksu on 4 % pienempi. Jos käyttäjä valitsee Google Playn laskutusjärjestelmän, palvelumaksu on sama kuin nyt. Palvelumaksu pysyy samana kehittäjille, jotka käyttävät jatkossakin vain Google Playn laskutusjärjestelmiä. 99 % kehittäjistä on oikeutettu enintään 15 %:n palvelumaksuun.

Miten raportoin vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista?

14.11.2023 alkaen vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyt tapahtumat voidaan raportoida vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen avulla, ja ne on raportoitava 24 tunnin kuluessa maksun valtuutuksesta. Nämä APIt sujuvoittavat kehittäjien raportointia ja mahdollistavat myös vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyt tapahtumat Google Playn Suosituimmat-listan mukaan.

Voit raportoida tapahtumat manuaalisesti 13.3.2023 asti, jos et ole vielä integroinut niitä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen kanssa. Jos raportoit manuaalisesti, sinun on raportoitava maksettujen tapahtumien summa kerran kuussa kuun viidenteen arkipäivään mennessä. Esimerkiksi lokakuussa 2023 tehdyistä tapahtumista on raportoitava 7.11.2022 mennessä. Kun olet täyttänyt ilmoituslomakkeen, tarkastamme tietosi ja lähetämme sinulle ohjeet, joiden avulla voit raportoida maksutapahtumista ja joista saat tiedot palvelumaksuista ja sovellettavista veroista.

Miten palvelumaksu lasketaan ja laskutetaan vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista?

Palvelumaksu lasketaan Intiassa olevien mobiili- ja tablettikäyttäjien maksutapahtumien perusteella. Saat laskun, jossa on eräpäivä ja maksuohjeet.

Täytyykö minun näyttää samat hinnat vaihtoehtoisessa laskutusjärjestelmässä kuin Google Playn laskutusjärjestelmässä?

Ei. Kehittäjillä voi olla kussakin laskutusjärjestelmässä eri hinnat.

Jos aion tarjota vaihtoehtoisen laskutustavan tai jos olen jo tehnyt niin, mihin mennessä minun on noudatettava tällä sivulla kerrottuja käyttökokemusvaatimuksia?

Jos tarjoat vaihtoehtoisen laskutustavan ja integroit vaihtoehtoisen laskutuksen APIt, käyttökokemusvaatimukset täyttyvät integroimalla asiakaspuolen APIt ja käyttämällä niitä. 14.3.2023 alkaen kaikkien osallistuvien kehittäjien on integroitava vaihtoehtoisen laskutuksen APIt, jotta vaihtoehtoisen laskutuksen näyttö voidaan renderöidä ja tapahtumista voidaan raportoida.

Voiko kehittäjä mainostaa vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää sovelluksessaan?

Kyllä. Vaihtoehtoista laskutusjärjestelmää käyttävä kehittäjä voi mainostaa sitä sovelluksessaan, mutta hänen on myös noudatettava käyttökokemussääntöjä tai tarjottava vaihtoehtoinen laskutus vaihtoehtoisen laskutuksen APIen kautta, jotta käyttäjät ymmärtävät saatavilla olevat vaihtoehdot ja käyttökokemus on johdonmukainen

Sallitaanko ohjelmassa linkit digitaalisen sisällön ostamiseen käyttäjille?

Kyllä, ohjelmaan osallistuvat kehittäjät saavat käyttää verkkopohjaisia maksuja vaihtoehtoisena maksutapana sovelluksen sisäisessä WebView'ssä. Kuten muihinkin vaihtoehtoisiin maksutapoihin, myös niihin sovelletaan tällä sivulla olevia ohjelman vaatimuksia (mukaan lukien käyttäjien luottamukseen ja turvallisuuteen liittyvät vaatimukset sekä palvelumaksu).

Sovellukseni on mukana intialaisten käyttäjien vaihtoehtoisen laskutustavan pilottiohjelmassa. Täytyykö minun rekisteröityä uudelleen osallistuakseni vaihtoehtoisen laskutuksen ohjelmaan Intiassa?

Jos sovelluksesi on rekisteröity vaihtoehtoisen laskutustavan pilottiohjelmaan 22.2.2023 mennessä, sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen vaihtoehtoisen laskutuksen ohjelmaan Intiassa. Sinun on kuitenkin lähetettävä päivitetty sovelluspaketin rekisteröitymislomake, jos muutat tietyn sovelluspaketin vaihtoehtoista laskutusta jossakin maassa.

Olen lähettänyt sovelluspaketin rekisteröintilomakkeen ilmoittaakseni, missä maissa käytän sovelluksessani vaihtoehtoista laskutustapaa. Miten voin ilmoittaa Googlelle, jos sovelluspaketin rekisteröintivalinnat muuttuvat?

Jos tarjoat vaihtoehtoista laskutusta ilman automaatiota, sinun on lähetettävä päivitetty sovelluspaketin rekisteröitymislomake, jos muutat vaihtoehtoista laskutusta tietyn sovelluspaketin markkina-alueilla. Huomaa, että muutokset tulevat voimaan vasta seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä koordinoidun yleisajan (UTC) mukaan, mukaan lukien päivitetyt sovellettavat palvelumaksut.

Jos tarjoat vaihtoehtoista laskutusta siihen tarkoitettujen APIen avulla, voit muuttaa tietyn sovelluspaketin markkinoilla vaihtoehtoista laskutusta Play Consolen vaihtoehtoisten laskutusasetusten kautta. Kaikki päivitykset, myös sovellettavat palvelumaksut, tulevat heti voimaan.

Mitä etuja vaihtoehtoisen laskutuksen APIt tarjoavat? Voinko integroida vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käyttäjän valintanäytön renderöintiin ennen kuin raportoin tapahtumat APIen avulla?

Kehittäjäkokemuksen sujuvoittamiseksi vaihtoehtoisen laskutuksen APIt on suunniteltu integroitaviksi ja käytettäviksi yhdessä. Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt tarjoavat seuraavat edut:

• Google Play renderöi vaihtoehtoisen laskutuksen näytöt, joten sinun ei tarvitse luoda ja ylläpitää niitä itse.
  • Yksinkertaistettu tapahtumaraportointi, joka poistaa manuaaliset kosketuspisteet ja vähentää koonti‑ ja täsmäytysvirheitä.
  • APIn kautta raportoidut vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tapahtumat näkyvät Google Playn Suosituimmat-listalla.

Olemme lisäksi tehneet seuraavat parannukset, jotka helpottavat vaihtoehtoisen laskutuksen käyttöönottoa:

• Vaihtoehtoisten laskutusasetusten ylläpito itse Play Consolen kautta, esim. vaihtoehtoisen laskutustavan käyttöönotto tai poistaminen käytöstä tietyssä hyväksyttävässä sovelluksessa hyväksyttävällä markkina-alueella, maksutapalogojen ylläpito ja tilaustenhallinnan URL-osoitteet.
  • APIn kautta raportoituja vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän tapahtumia koskevat vietävät raportit, jotka sisältävät lisätietoa esimerkiksi käytetystä vaihtokurssista, sovelluspaketin tunnuksesta ja palvelumaksuprosentista.
Mistä saan lisätietoa vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen integroinnista?

Voit helposti laajentaa nykyisen integraatiosi Google Playn laskutusjärjestelmään ja hyötyä vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käytöstä. Vaihtoehtoisen laskutuksen APIt perustuvat samoihin suunnittelumalleihin ja ‐periaatteisiin kuin Play-laskutuskirjaston APIt ja Play Developer API. API on siis yhdenmukainen nykyisten suunnitelmiesi kanssa ja pääosin tuttu tiimeillesi.

Integrointioppaasta löydät tarkat ohjeet ja materiaalit, joiden avulla pääset alkuun ja voit hoitaa erilaisia vaihtoehtoisen laskutuksen käyttötapauksia (esim. kertamaksut ja toistuvat maksut). Saat myös näytteitä koodinpätkistä, jotka helpottavat käyttöönottoa. Otamme mielellämme vastaan kehittäjäpalautetta APIen käytöstä ja muista hyödyllisistä materiaaleista. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän APIen käytöstä, ota meihin yhteyttä täällä.

Olen jo mukana vaihtoehtoisen laskutustavan ohjelmassa. Mitä minun pitää tehdä, jotta voin aloittaa vaihtoehtoisen laskutuksen APIen käytön?

Suorita Vaihtoehtoisen laskutuksen APIen integrointi ‑artikkelista löytyvät vaiheet ennen siirron määräpäivää 13.3.2024. Kun olet siirtänyt aktiiviset tilaukset manuaaliselta jaksolta ja alat raportoida tapahtumia APIen avulla, sinun ei enää tarvitse lähettää tapahtumia manuaalisesti.

Miten raportoin toistuvat tapahtumat vaihtoehtoisen laskutuksen APIen kautta aktiivisissa tilauksissa, jotka alkoivat, kun tarjosin vaihtoehtoista laskutusta ilman automaatiota?

Jos aktiiviset tilaukset alkoivat käyttäessäsi vaihtoehtoista laskutusta ilman automatisoitua raportointia, sinun on siirrettävä tilaukset ExternalTransactions APIn kautta ennen kuin toistuvat tapahtumat raportoidaan APIn kautta. Kertaluonteinen siirto on tehtävä ennen vaihtoehtoisen laskutuksen APIn siirron määräaikaa 13.3.2024. Kun siirto on tehty, sinun tarvitsee raportoida toistuvat tapahtumat vain APIen kautta, eikä manuaalinen raportointi ole enää tarpeen.

Jos et ole vielä siirtänyt aktiivista tilausta, sinun on jatkettava toistuvan tapahtuman raportointia manuaalisen raportoinnin ohjeiden mukaisesti.