Google Playn palvelumaksu

Kehittäjiltä peritään Google Playn palvelumaksu, joka perustuu tiettyyn prosenttiosuuteen ostoksen hinnasta tai digitaalisista ostoksista sovelluksessa.

Kehittäjät saavat merkittävää hyötyä Androidilta ja Google Playlta, ja palvelumaksumme kuvastaa tätä hyötyä. Palvelumaksun avulla myös ansaitsemme rahaa yrityksenä ja katamme investointimme Androidiin ja Google Playhin. Sen ansiosta voimme esimerkiksi jaella Androidia maksutta sekä tarjota työkaluja ja palveluita, joiden avulla kehittäjät voivat luoda menestyviä yrityksiä. Samalla huolehdimme alustojen turvallisuudesta ja tietoturvasta maailmanlaajuisesti miljardeja käyttäjiä varten.

Usein kysyttyä

Miksi Google Play veloittaa palvelumaksun?

Palvelumaksulla katetaan jatkuvat investointimme Androidiin ja Google Playhin, ja se kuvastaa Androidin ja Google Playn tuottamaa hyötyä. Sen avulla ansaitsemme rahaa yrityksenä. Aivan kuten sovelluksen kehittäminen, lanseeraus ja markkinointi, myös käyttöjärjestelmän ja sovelluskaupan kehittäminen, lanseeraus ja markkinointi maksavat. Tämä on yleinen liiketoimintamalli sovellus- ja pelikaupoissa, joita tarjoavat muun muassa Microsoft, Apple, Steam, Nintendo ja Amazon.

Kuinka suuri palvelumaksu on?

Yhtä kiinteää palvelumaksua ei ole, sillä kehittäjät toimivat erilaisissa tilanteissa, minkä vuoksi kestävän liiketoiminnan luomiseen tarvittavan tuen taso vaihtelee. 99 % palvelumaksun piiriin kuuluvista kehittäjistä maksaa enintään 15 %:n suuruisen palvelumaksun. Lue lisää palvelumaksuista tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Ketä palvelumaksu koskee?

Palvelumaksu koskee vain sitä kolmea prosenttia kehittäjistä, jotka veloittavat sovelluksistaan tai tarjoavat digitaalisia tuotteita. Tämä tarkoittaa, että 97 % kehittäjistä jakelee sovelluksiaan ja käyttää kaikkia kehittäjätyökalujamme ja ‐palveluitamme maksutta.

Mitä kuluja palvelumaksu kattaa?

Palvelumaksulla rahoitetaan investointeja Androidiin ja Google Playhin, ja se kuvastaa Androidin ja Google Playn tarjoamaa hyötyä. Sen avulla voimme tarjota edullisen ja innovatiivisen käyttökokemuksen, auttaa kehittäjiä tavoittamaan käyttäjiä ja luomaan kestävää liiketoimintaa sekä pitää alustan turvallisena.

Merkittävimpiä investointeja:

• Android ja Google Play Kauppa: Maksuttoman Android-käyttöjärjestelmän avulla laitteistojen valmistajat voivat luoda erilaisia laitteita eri hintapisteissä. Näin käyttäjillä on ennennäkemätön määrä valinnanvaraa. Google Play Kauppa tarjoaa maailman suurimman valikoiman sovelluksia ja pelejä, jotka ovat saatavilla yli 190 maassa. Valikoimaan kuuluu personoituja suosituksia ja helppoja tapoja löytää laadukkaita sovelluksia.
  • Uudet Android-alustat: Uusien laitetyyppien (esim. Auto ja TV) pohjalta kehitetään käyttöympäristöjä, jotta kehittäjät voivat tavoittaa käyttäjiä uusilla tavoilla.
  • Tietoturva: Kuluttajat luottavat Androidiin ja Google Playhin niiden tietoturvan vuoksi. Luottamus perustuu myös tarkastuksiin, joissa varmistetaan, että sovellukset ovat turvallisuus- ja tietosuojakäytäntöjen mukaisia, sekä Google Play Protectin automaattiseen suojaukseen, joka tarkistaa yli 100 miljardia sovellusta päivittäin.
  • Sovellusten jakelu: Kehittäjät voivat tavoittaa heti yli kolme miljardia Android-käyttäjää ja optimoida toimituksen laitteen ja toimintojen mukaan sekä tarjota jatkuvia päivityksiä.
  • Kehittäjätyökalut: Kehittäjät voivat esimerkiksi suorittaa kokeiluja ja betatestejä, optimoida sovellusten tietosivuja ja analysoida tuloksia.
  • Laskutusjärjestelmä: Käyttäjät voivat maksaa turvallisesti ja luotettavasti, ja kehittäjät voivat suorittaa maksutapahtumia helposti 700 miljoonan käyttäjän kanssa Google Play -lahjakorteilla ja paikallisilla maksutavoilla.
Mitä hyötyä Google Playsta on kehittäjille?

Tärkein tehtävämme on auttaa kehittäjiä innovoimaan ja laajentamaan toimintaansa. Investoimme jatkossakin alustaamme, työkaluihimme ja palveluihimme tukeaksemme kehittäjiä. Tarjoamme kehittäjille helpon tavan jaella sovelluksiaan miljardeille Androidin käyttäjille ja ansaita rahaa eri puolilla maailmaa asuvilta ihmisiltä kunkin ensisijaisella maksutavalla.

Tarjoamme myös työkaluja ja palveluita, joiden avulla kehittäjät voivat esimerkiksi hallinnoida sovellusjulkaisuja sekä kampanja- ja uudelleenaktivointimahdollisuuksia Play Kaupassa, suorittaa kokeiluja ja optimoida toimintaa, analysoida dataa, pyytää teknistä tukea ja osallistua maksuttomiin koulutuksiin Play Academyn kautta.

Haluatko lisätietoa kehittäjille tarjottavista palveluista?

Sovellusten kehittäminen

Android-työkalut

Tarjoamme työkaluja ja tietoja, joiden avulla kehittäjät voivat luoda hyviä käyttökokemuksia nopeammin ja helpommin kaikille Android-laitteille. Esimerkiksi Android Studio on Android-kehittämisen virallinen, integroitu kehitysympäristö, joka sisältää kaikki Android-sovellusten kehittämiseen tarvittavat työkalut. Tällaisia ovat esimerkiksi SDK-hakemisto yleisistä riippuvuuksista, sovellusten laatuvinkit Firebase Crashlyticsiltä ja virtuaaliset laite-emulaattorit.

Google Play Academy

Tarjoamme Google Play Academyssa maksutonta koulutusta yrittäjille ja Google Play ‐sovellusten ja ‐pelien kehittäjille ja markkinoijille. Play Academyssa tarjoataan uusille ja aloitteleville sovelluskehittäjille mahdollisuuksia, tietojen jakamista ja parhaita käytäntöjä menestyvän sovellus- tai peliliiketoiminnan luomiseen. Play Academyn avulla kehittäjät myös pysyvät ajan tasalla työkalujemme muutoksista. Kehittäjät saavat myös tietoja sovellusten luomisesta, julkaisuun valmistautumisesta ja näkyvyyden parantamisesta käyttäjille. Google Play Academyssa on myös koulutuksia kehittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa uusille markkinoille. Tähän tarkoitukseen on kehitetty Go Global -kurssit: Japani, Latinalainen Amerikka, Kaakkois-Aasia ja Länsi-Eurooppa.

Sovellusten testaaminen

Tarjoamme kehittäjille mahdollisuuden sovellusten betatestaukseen tietyllä käyttäjäryhmällä. Kehittäjät voivat kerätä palautetta yksityisesti tai vastata sovelluksen testaajille suoraan Play Consolen kautta. Tähän kuuluu myös sovellusten uusien versioiden testaaminen ennen niiden julkaisua. Kehittäjät voivat myös jakaa sovelluksen testiversioita Google Playn käyttäjille saadakseen palautetta varhaisessa vaiheessa tai seuratakseen sovelluksen sisäisiä mittareita ennen julkaisua.

Julkaisua edeltävät raportit

Jos kehittäjä on testannut sovellusta pienellä tai suurella joukolla, hän voi ottaa käyttöön ja luoda julkaisua edeltäviä raportteja löytääkseen mahdolliset ongelmat ennen julkaisua. Julkaisua edeltävässä raportissa näkyvät mahdolliset ongelmat, jotka voivat vaikuttaa käyttökokemukseen, esimerkiksi sovelluksen vakauteen, suorituskykyyn ja tietoturvaan.

Sovelluksen suorituskyvyn optimointi

Tarjoamme kehittäjille suorituskykytyökalun, jonka avulla he voivat mitata ja optimoida sovellusten ja pelien suorituskykyä niin, että videot ovat korkealaatuisempia ja niissä on vähemmän viiveitä. Palvelun avulla kehittäjät voivat analysoida dataa useilla Android-laitteilla.

Turvallisuus

Käyttäjien yksityisyys ja tietoturva

Tarjoamme turvallisen ja suojatun ympäristön sovellusten lataamiseen, mikä puolestaan lisää sovellusten käyttäjien luottamusta. Kaikkiin Google Playn kautta jaeltaviin sovelluksiin, myös Googlen omiin, sovelletaan Playn käytäntöjä. Googlen Playn käytäntöihin kuuluu käytäntöjä, jotka koskevat käyttäjädatan käyttöä ja käsittelyä. Julkaisemme tietoja, joiden avulla käyttäjät ymmärtävät, mitä tietoja kerätään, miksi niitä kerätään ja miten käyttäjät voivat päivittää, muuttaa, siirtää tai poistaa tietoja.

Sovellusten tarkistus haittaohjelmien estämiseksi

Google Play Protect tarkistaa Android-laitteet varoittaakseen käyttäjiä, jos sovellus sisältää tunnettuja haittaohjelmia, riippumatta siitä, onko sovellus ladattu Playsta, kolmannen osapuolen sovelluskaupasta vai ohilataamalla.

Lisäksi tarjoamme kehittäjille APIn, jonka avulla he voivat varmistaa, että palvelimet käyttävät aitoa versiota kehittäjän sovelluksesta aidoilla Android-laitteilla. Tämä auttaa suojaamaan kehittäjiä petoksilta ja tietoturvauhilta SafetyNetin kautta.

Sovellusten jakelu

Maailmanlaajuinen jakelu

Google Playn kautta kehittäjät voivat jaella sovelluksia ja sovelluspäivityksiä yli kolmelle miljardille käyttäjälle, joilla on käytössä jokin satojen OEM:ien tuhansista laitteista yli 190 maassa. Lisäksi kehittäjät voivat jaella sovelluksia tiettyihin maihin. Kehittäjät voivat esimerkiksi luoda sovellukselle jopa 50 yksilöityä tietosivua, jotka on räätälöity tietyille maille. Kehittäjät voivat myös personoida sovelluksia yksilöimällä niiden tietosivuja ja kohdistaa sovelluksia tietyille yleisöille muuttamalla ulkoasua.

Kehittäjät voivat jaella sovelluksiin uusia ominaisuuksia ja toimintoja sisältäviä päivityksiä tehokkaasti ja turvallisesti. Sovelluspäivitykset auttavat kehittäjiä pitämään käyttäjiä aktiivisina ja tukevat ekosysteemin tietoturvaa uusien uhkien varalta.

Sovellusten lataukset maittain

Kehittäjät voivat saada hyödyllistä tietoa maista, joissa sovelluksia on asennettu eniten, sekä tietynkielisistä latauksista. Play Consolen kautta kehittäjät voivat tutkia raportteja sovellusten asennuksista, poistoista, arvioista, myyntituloista ja kaatumisista. Näin kehittäjät voivat seurata sovellustensa suorituskykyä.

Kehittäjät voivat käyttää Googlen interaktiivista tutkimustyökalua (Think with Google)

• saadakseen ohjeita kuluttajakäyttäytymisen ymmärtämiseen
  • saadakseen markkinointivinkkejä
  • kasvattaakseen sovellusten yleisöä perehtymällä niiden käyttäjien demografisiin tietoihin
  • nähdäkseen tilastoja esimerkiksi tietyllä alueella olevien käyttäjien kiinnostuksen kohteista.

Käännöspalveluita kansainvälisten sovellusten lokalisointiin

Googlen käännöspalveluiden avulla sovellukset voidaan kääntää jopa 48 kielelle. Annamme sovelluskehittäjille myös suosituksia siitä, mitä sovelluksen osia kannattaa erityisesti lokalisoida. Olemme luoneet sivun, jolla on vinkkejä menestymiseen tietyillä alueilla (APAC, EMEA, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka). Näissä artikkeleissa kerrotaan, miten voit lokalisoida sovelluksen julkaisemalla sen jollakin paikallisella kielellä ja tarjoamalla kampanjoita juhlapyhien aikaan.

Sovellusten arviot ja arvostelut

Tarjoamme kehittäjille työkaluja, joiden avulla he voivat optimoida sovelluksia käyttäjien arvioista ja arvosteluista saadun palautteen perusteella. Kehittäjät voivat saada esimerkiksi yleiskatsauksen sovelluksen arvioista, yksittäisiä käyttäjäarvosteluja ja koottua dataa sovelluksen arvosteluista. Kehittäjien kannattaa myös ottaa käyttöön automaattiset käyttäjäkehotteet , joiden kautta voi antaa arvioita ja arvosteluja suoraan sovelluksessa. Tarjoamme myös työkaluja, joiden avulla kehittäjät voivat testata tätä ominaisuutta.

Analyysi käyttäjien aktivoitumisesta

Google Play Consolessa julkaistiin maaliskuussa 2021 uusia mittareita sovellusten ja pelien arviointia varten. Niiden avulla kehittäjät voivat verrata sovelluksen tai pelin aktivoitumis- ja kaupallistamistrendejä vertailuarvoihin. Tällaisia mittareita ovat esimerkiksi sellaisten käyttäjien kuukausittainen määrä, jotka avaavat tietyn sovelluksen, ja tilastot käyttäjien määrän kasvusta kussakin kuussa. Nämä täydentävät muuta dataa ja raportteja, johon kehittäjillä on pääsy Google Play Consolessa.

Sovellusten löydettävyys

Tarjoamme vinkkejä, joiden avulla sovellukset ovat löydettävissä Google Playsta. Kerromme esimerkiksi, miten voit luoda sovelluksen tietosivun, miten sovelluksen voi saada erottumaan grafiikan avulla ja miten yleisöä voi monipuolistaa. Kerromme myös, miten sovellusten löydettävyyttä voi parantaa ja mihin sovellusten sijoitus hakutuloksissa perustuu.

Lisäksi autamme parantamaan sovellusten löydettävyyttä kohdistamalla sovellusten mainontaa ja auttamalla käyttäjiä löytämään heitä kiinnostavia sovelluksia ja pelejä Google Playsta. Otamme sovellusten ja pelien järjestyksessä ja sijoituksissa huomioon useita tekijöitä, esimerkiksi relevanssin, käyttökokemuksen ja toimituksellisen arvon.

Lisäksi autamme käyttäjiä suosittelemalla heille relevantteja sovelluksia Google Playssa. Tämän avulla kehittäjät voivat tavoittaa uusia käyttäjiä.

Kaupankäynti Playssa

Kaupallistamistyökalut

Google Playn laskutusjärjestelmän avulla kehittäjät voivat myydä sovelluksessa saumattomasti digitaalisia tuotteita ja sisältöjä. Tällaisia ovat esimerkiksi sovelluksen sisäinen sisältö, kuten pelin sisäinen valuutta tai tilaukset.

Selkeät ja luotettavat hintatiedot

Tarjoamme kehittäjille työkaluja, joilla he voivat valita sovellukselle hinnan. Työkalujen avulla kehittäjät voivat helposti valita maailmanlaajuisen tai maakohtaisen hinnoittelun ja käyttää hinnoittelumalleja sovellusten hinnoittelun yksinkertaistamiseen Play Consolessa.

Kehittäjät voivat esimerkiksi valita sovellusten hinnoittelun, muuttaa sitä ja luoda sovelluksille alennuksia tai tarjouksia. Kehittäjät voivat myös luoda tilauksia ja muuttaa sovellusten sisäisten tuotteiden hintoja. Näin kehittäjät voivat räätälöidä valikoimaansa ja sopeutua muutoksiin joustavasti.

Playn tilausten hallinta

Käyttäjät voivat perua, keskeyttää tai muuttaa tilauksia kätevästi Google Playssa. Tämä on yksi Google Playn laskutusjärjestelmään integroiduista palveluista.

Googlen tuki maksuhyvityksille

Kehittäjät voivat helposti hallinnoida sovellustilauksia ja myöntää käyttäjille hyvityksiä nopeasti. Play Console ‑verkkosivustolla tai ‑sovelluksessa kehittäjät voivat katsella sovellustilauksia, myöntää hyvityksiä ja hallinnoida käyttäjien ostamien tuotetilausten perumisia.

Hallinta

Yleiskatsaus sovelluspäivityksistä

Kehittäjät voivat nähdä Google Play Consolen kautta sovellusversioihin perustuvaa dataa jakelukanavan mukaan. Kehittäjät voivat myös nähdä yleiskatsauksen sovelluksen päivityshistoriasta. Kehittäjät voivat käyttää näitä tietoja parantaakseen sovelluksen ominaisuuksia jatkuvasti.

Yksilöity hallintapaneeli Play Consolessa

Kehittäjien palautteen perusteella olemme luoneet tavan, jolla kehittäjät voivat valita näyttötavan sovelluksen tulosten mittaamiseen käytettäville mittareille Play Consolessa. Kehittäjät voivat myös kiinnittää haluamiaan mittareita. Näin kehittäjät voivat seurata heille tärkeitä mittareita ja reagoida niihin helposti ja nopeasti.

Maailmanlaajuisesti yhdenmukainen kehittäjäkäyttöliittymä

Google Play Consolessa on maailmanlaajuisesti yhdenmukainen käyttöliittymä, jonka avulla kehittäjät voivat ladata ja hallinnoida sovelluksiaan. Kehittäjät saavat käyttöönsä ominaisuuksia, joiden avulla he voivat esimerkiksi parantaa sovelluksen laatua, aktivoida yleisöä ja ansaita tuloja.

Vertailutyökalut sovellusten vertailuryhmille

Kehittäjä voi helposti verrata sovellustaan haluamiinsa muihin sovelluksiin. Tämä onnistuu luomalla omia vertailuryhmiä, valitsemalla tietyn sovellusryhmän ja vertaamalla omaa sovellusta kyseisen ryhmän sovelluksiin. Kehittäjät voivat muokata omaa vertailuryhmää verratakseen Android Vitals ‐tietoja jopa kolme kertaa kuukaudessa. Tämä on kehittäjille arvokas työkalu kilpailuun vastaamisessa.

Annamme myös ehdotuksia sovellusten vertailutilastojen käyttöön sovelluksen suorituskyvyn analysoimista varten.

Peritäänkö palvelumaksu kaikilta kehittäjiltä?

Olemme sitoutuneet liiketoimintamalliin, jonka avulla voimme jatkossakin panostaa Androidiin ja Playhin, mutta ymmärrämme, että sama ratkaisu ei sovi kaikille kehittäjille. Suurin osa Google Playn tuloista perustuu palvelumaksuun. Palvelumaksu koskee vain kehittäjiä, jotka myyvät maksullisia sovelluksia tai sovelluksen sisäistä pääsyä digitaaliseen sisältöön tai palveluihin. Yli 99 % näistä kehittäjistä on oikeutettu enintään 15 %:n palvelumaksuun. Joillakin suoremmin Androidiin ja Playhin sijoittavilla kehittäjillä voi olla erilaisia palvelumaksuja osana laajempaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon merkittävät rahalliset investoinnit ja tuoteintegraatiot eri laitetyypeissä. Näiden tärkeiden sijoituskumppanuuksien avulla voimme tuoda lisää käyttäjiä Androidiin ja Playhin, sillä voimme parantaa jatkuvasti kaikkien käyttäjien kokemusta ja luoda uusia mahdollisuuksia kaikille kehittäjille.

Joissain tapauksissa emme veloita palvelumaksua sovelluksen sisäisistä maksutapahtumista tai edellytä Google Playn laskutusjärjestelmän käyttöä. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi fyysisten tuotteiden tai palveluiden myynti, vertaismaksut, verovapaat lahjoitukset tai rahapelitapahtumat.

Miten Etelä-Korean viimeaikainen lainsäädäntö vaikuttaa asiaan?

Lainsäädännön mukaisesti annamme kaikille kehittäjille mahdollisuuden tarjota Google Playn laskutusjärjestelmän ohella vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Etelä-Koreassa oleville käyttäjille, jotka tekevät sovelluksen sisäisiä ostoksia puhelimilla tai tableteilla Playn kautta jaelluissa sovelluksissa.

Kehittäjiltä veloitetaan edelleen palvelumaksu vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta, mutta palvelumaksu on 4 % pienempi. Jos palvelumaksu on esimerkiksi 15 % Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista, se on 11 % vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista. Lue lisää vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän käytöstä Etelä-Koreassa oleville käyttäjille tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Miten Intian kilpailukomission käsky vaikuttaa asiaan?

Intian kilpailukomission käskyn mukaisesti tarjoamme helmikuusta alkaen kaikille kehittäjille mahdollisuuden tarjota Google Playn laskutusjärjestelmän ohella vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Intiassa oleville käyttäjille, jotka tekevät sovelluksen sisäisiä ostoksia puhelimilla ja tableteilla Playn kautta jaelluissa sovelluksissa.

Kehittäjiltä veloitetaan edelleen palvelumaksu vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta, mutta palvelumaksu on 4 % pienempi. Jos palvelumaksu on esimerkiksi 15 % Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista, se on 11 % vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista. Tästä kerrotaan lisää pian.

Lisää aiheesta