De instellingen van de Google Pixel Buds wijzigen

Afhankelijk van je apparaat kun je de instellingen voor je oordopjes op verschillende manieren wijzigen:

Op een Pixel-telefoon met Android 10 of hoger: Ga naar Instellingen en dan Systeem en dan Software-updates en dan App-updates en dan tik op Instellingen Instellingen bij de naam van je gekoppelde Pixel Buds.
Op andere Android-apparaten: Open de Google Pixel Buds-app Pixel Buds.

De naam van je Pixel Buds wijzigen

Als je de naam van je Pixel Buds-apparaat wilt wijzigen, tik je op Bewerken Edit en dan Geef een nieuwe naam op en dan Naam wijzigen.

Opmerking: Als de oude naam wordt getoond op een eerder gekoppeld apparaat (bijvoorbeeld je laptop), wordt naar de nieuwe naam geüpdatet als je de oordopjes opnieuw koppelt aan het apparaat.

Instellen

Als je de Pixel Buds voor het eerst instelt, krijg je misschien de vraag de Pixel Buds-app te downloaden en te openen. Nadat de Pixel Buds-app is gedownload en gestart, kom je bij het scherm met de belangrijkste instellingen voor je gekoppelde Pixel Buds.

Meer informatie over hoe je de Pixel Buds voor het eerst instelt

Hoofdscherm

Google Assistent

Dit wordt alleen weergegeven als je een actieve verbinding hebt met de Pixel Buds.

Via de Assistent-instellingen kun je het volgende doen:

• De Google Assistent instellen en Assistent-functies aanzetten op de Pixel Buds
  • Gesproken meldingen beheren
  • 'Hey Google' aanzetten om de Assistent te openen, ook als je telefoon is vergrendeld
  • Het startgeluid aan- of uitzetten

Meer informatie

Apparaat zoeken

Als je de oordopjes bent kwijtgeraakt, kun je ze een geluid laten afspelen of de laatst bekende locatie vinden.

Meer informatie

Tikbediening

Tikbediening

De gebaren kunnen met beide oordopjes worden uitgevoerd en kunnen worden aan- of uitgezet. Op de Pixel Buds Pro kun je ook gebaren aanpassen.

Tikken

• Media afspelen/onderbreken
  • Gesprek beantwoorden
  • De Google Assistent sluiten

Dubbeltikken

• Volgend nummer
  • Gesprek beëindigen of weigeren

3 keer tikken

• Vorig nummer/herhalen

Naar achteren swipen

• Volume verlagen (niet beschikbaar op de Pixel Buds A-Series)

Naar voren swipen

• Volume verhogen (niet beschikbaar op de Pixel Buds A-Series)

Je vinger op het oordopje houden (alleen op Android 6.0 en hoger)

• De Google Assistent activeren.
  • Als je naar meldingen wilt luisteren, blijf je stil totdat je een toon hoort. Laat daarna het oordopje los.
  • Alleen Pixel Buds Pro: Schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Dit gebaar is standaard ingesteld op actieve ruisonderdrukking, maar je kunt het aanpassen in de Pixel Buds-app om de Google Assistent te activeren.
    Opmerking: Sommige functies kun je alleen gebruiken met bepaalde tik- en drukcombinaties.

Meer informatie

Geluid

Actieve ruisonderdrukking

Alleen op de Google Pixel Buds Pro

Selecteer Ruisonderdrukking, Transparantiemodus of Uit.

Gespreksdetectie

Alleen op de Google Pixel Buds Pro

Schakelt Ruisonderdrukking automatisch over naar de Transparantiemodus en pauzeert de media als je praat. Als jij en je gesprekspartner allebei klaar zijn met praten, wordt de media hervat.

Hearing Wellness

Alleen op de Google Pixel Buds Pro

Toont statistieken over je luistergedrag en waarschuwt je met context over hoe vaak je wordt blootgesteld aan hoge volumeniveaus.

Meer informatie

Volume-equalizer

Past de afstelling automatisch aan wanneer je het volume hoger of lager zet. Hoor voller geluid bij lagere volumes.

Equalizer (EQ)

Alleen op de Google Pixel Buds Pro

Selecteer een voorinstelling of pas je EQ aan.

Ruimtelijke audio

Alleen de Google Pixel Buds Pro met de telefoons P6/P6 Pro/P7/P7 Pro

'Ruimtelijk' geluid om een effect van meerdere speakers te creëren (vergelijkbaar met een surround sound).

Meer informatie

Volumebalans

Wijzig de volumebalans tussen de linker- en rechteroordopjes of schakel over naar monogeluid. De gekozen instelling is van toepassing op al je hostapparaten.

Adaptief geluid

Alleen op de Google Pixel Buds A-Series

Zet aan om het volume te optimaliseren op basis van het omgevingsgeluid

Meer informatie

Basversterking

Alleen op de Google Pixel Buds A-Series

Krijg meer bas met de basversterking

Meer informatie

Audio schakelen

Android-apparaten met Google Play-services en O+ kunnen naadloos schakelen tussen snel gekoppelde apparaten, afhankelijk van wat je doet.

Meer informatie

Multipoint

Schakel automatisch tussen 2 gelijktijdig gekoppelde bluetooth-apparaten.

Meer informatie

Afsluiting oorkussentjes checken (alleen op de Pixel Buds Pro)

Check de kwaliteit van de afsluiting van je oorkussentjes voor het beste geluid.

Meer informatie

Meer instellingen

Snelkoppeling aan startscherm toevoegen (alleen op Pixel-telefoons)

Voeg de snelkoppeling toe om vanaf het startscherm snel toegang te krijgen tot de instellingen van de Pixel Buds.

In-eardetectie

Met in-eardetectie wordt muziek automatisch onderbroken als je de Pixel Buds uit je oor haalt en hervat zodra je ze weer in je oor doet. Als je in plaats van beide maar één oordopje gebruikt, tik je op Afspelen om verder te luisteren. Tik om in-eardetectie aan of uit te zetten.

Firmware-update

• Checken op updates
  • Automatische updates aan- of uitzetten
  • Handmatig een update starten (beschikbaar op de Pixel Buds Pro en Pixel Buds A-Series)
  • Firmwareversies zoeken voor zowel de Pixel Buds als de oplaadcase

Over

• Verbindingsstatus
  • Merk en model
  • Tutorial
  • Automatisch sturen van diagnostische gegevens aan- of uitzetten
  • De serienummers van je Pixel Buds-apparaat

Tips en support

E-mailmeldingen

Feedback sturen

Veiligheid, garantie en regelgeving

Pixel Buds (2017)

Volg de onderstaande instructies om de instellingen voor de koptelefoon te wijzigen.

1. Koppel je Pixel Buds aan je telefoon
  2. Houd de middelste knop op je telefoon ingedrukt om de Google Assistent aan te roepen
  3. Tik op Hoofdtelefooninstellingen

Wat staat er in het menu met koptelefooninstellingen?

Hier volgen enkele voorbeelden van de opties in het menu met koptelefooninstellingen:

Tutorials

Als je wilt checken wat je kunt doen met je Pixel Buds, kun je een paar nuttige tutorials volgen.

Aanpassen van dubbeltikken-gebaar

Kies de gewenste actie voor het dubbeltikken-gebaar: Meldingen checken of Volgend nummer.

Batterijniveau

In het menu met hoofdtelefooninstellingen vind je informatie over het batterijniveau van je Pixel Buds.

Status

In het menu met hoofdtelefooninstellingen wordt de verbindingsstatus van je Pixel Buds met je telefoon weergegeven.

Firmwareversie

In het menu met hoofdtelefooninstellingen vind je informatie over de huidige firmwareversie van je Pixel Buds.

Serienummer

In het menu met koptelefooninstellingen wordt het serienummer van je Pixel Buds weergegeven.

Google, Pixel, Android, en gerelateerde logo's en merken zijn handelsmerken van Google LLC.

Het woordmerk Bluetooth® en het bijbehorende logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc.