Over proefperioden van Google One

Als je bent uitgenodigd om Google One te proberen, krijg je toegang tot meer opslagruimte, hulp van experts en extra ledenvoordelen. Bovendien kun je het lidmaatschap met 5 gezinsleden delen.

Proefabonnementen zijn alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Als je al een Google One-lidmaatschap hebt of eerder hebt gehad, werkt de promotiecode niet.

Meer informatie over Google One

Je proefperiode claimen

1. Open het bericht met de uitnodiging.
  2. Je kunt worden gevraagd in te loggen. Is de uitnodiging naar je Google-account verzonden, log dan in met dat Google-account.
  3. Vul het formulier in en kies een betaalmethode, zoals een creditcard of betaalpas.
    Tip: Een betaalmethode is vereist om het lidmaatschap aan het einde van de proefperiode eventueel voort te zetten. Tijdens de proefperiode worden er geen kosten in rekening gebracht.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Nadat je de proefperiode hebt ingewisseld, kun je een back-up maken van je gegevens en deze herstellen voordat je aan de slag gaat.

Je lidmaatschap verlengen

Als de proefperiode voorbij is, kun je het lidmaatschap voortzetten als betaald Google One-abonnee.

De kosten worden dan automatisch afgeschreven via de betaalmethode die je bij de aanmelding hebt opgegeven. Je kunt de betaalmethode bewerken die aan je Google One-lidmaatschap gekoppeld is.

Problemen met je Google One-proefperiode oplossen

Heb je hulp nodig om de proefperiode te starten? Controleer eerst of de uitnodiging nog niet is verlopen en niet door iemand anders is gebruikt. Als de uitnodiging nog steeds geldig is, neem je contact op met de support van je OEM/provider voor meer hulp.

Als je andere problemen ondervindt, probeer je de onderstaande stappen.

Je hebt al een Google One-account
Deze Google One-aanbieding is alleen beschikbaar voor nieuwe Google One-leden. Je kunt de aanbieding niet inwisselen met een Google-account dat al aan een Google One-lidmaatschap gekoppeld is. Als je van de aanbieding gebruik wilt maken, schakel je over naar een ander geschikt Google-account.
Je Google-accounttype komt niet in aanmerking
Als je van de aanbieding gebruik wilt maken, moet je inloggen op een geschikt Google-account. Een Google Workspace-account dat je via je werk hebt, komt niet in aanmerking. Als je van de aanbieding gebruik wilt maken, schakel je over naar een ander geschikt Google-account.
De link is niet meer geldig
De aanbieding is verlopen, maar je kunt je hier of via de mobiele Google One-app wel aanmelden voor een regulier Google One-lidmaatschap. Er is geen proefperiode beschikbaar nadat de promotie is afgelopen.
de aanbieding is al ingewisseld
Promotiecodes zijn uniek en kunnen maar één keer worden gebruikt. Je kunt je hier of via de mobiele Google One-app wel aanmelden voor een regulier Google One-lidmaatschap. Er is geen proefperiode beschikbaar nadat de promotie is afgelopen.
Er is iets misgegaan bij het opgeven van de betaalmethode
Je kunt deze aanbieding alleen inwisselen als er in Google Pay een in aanmerking komende betaalmethode is geregistreerd. Voor problemen die te maken hebben met betalingen, ga je naar het Helpcentrum van Google Play.
Betalen op basis van rechtstreekse facturering via de provider
Als je de aanbieding inwisselt via de ontvangen link, kun je niet betalen op basis van rechtstreekse facturering via je provider.

Ga als volgt te werk om te betalen op basis van rechtstreekse facturering via je provider:

1. Voltooi de aanmelding via de link die je op je mobiele apparaat hebt ontvangen.
  2. Download de Google One-app in de Play Store.
  3. Open de Google One-app en dan Instellingen.
  4. Wijzig de betaalmethode in rechtstreekse facturering via provider.

Je proefperiode of lidmaatschap stoppen

Wanneer de proefperiode bijna is afgelopen, kun je ervoor kiezen het lidmaatschap op te zeggen. Als je niet wilt dat er kosten in rekening worden gebracht, moet je het lidmaatschap vóór de laatste dag van de proefperiode opzeggen.

Als je het lidmaatschap beëindigt, gebeurt het volgende:

• Jij en je gezinsleden kunnen geen gebruik meer maken van extra ledenvoordelen en verliezen de toegang tot Google-experts.
  • Jij en je gezinsleden hebben geen toegang meer tot de extra opslagruimte. Iedereen houdt de standaard 15 GB aan kosteloze opslagruimte.

Er is geen opslagruimte meer en het abonnement is opgezegd of afgelopen

Als je je opslagabonnement opzegt of als het abonnement afloopt, wordt de opslaglimiet aan het einde van de betalingscyclus teruggebracht naar het niveau dat voor elk product beschikbaar is. Alle items in Google Drive, Google Foto's en Gmail blijven toegankelijk. Je kunt echter geen nieuwe items meer maken of toevoegen waarmee je de opslaglimiet overschrijdt. Dit gebeurt er als je de opslaglimiet bereikt of overschrijdt:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
  • Google Drive:
    • Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden.
    • Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
    • Je kunt geen nieuwe bestanden maken in:
      • Google Documenten
      • Spreadsheets
      • Presentaties
      • Tekeningen
      • Formulieren
      • Jamboard
    • Niemand kan bestanden bewerken of kopiëren totdat je je opslaggebruik vermindert.
  • Google Foto's: Je kunt geen back-ups maken van foto's of video's. Als je meer foto's of video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken

Opslagruimte opschonen

Als je meer dan 15 GB aan opslagruimte in gebruik hebt, blijven al je bestanden veilig opgeslagen, maar kun je geen nieuwe bestanden meer opslaan.

Je kunt Google Drive, Gmail en Google Foto's opschonen om ruimte vrij te maken voor nieuwe items.