Over proefperioden van Google One

Als je bent uitgenodigd om Google One te proberen, krijg je toegang tot meer opslagruimte, hulp van experts en extra ledenvoordelen. Bovendien kun je het lidmaatschap met vijf gezinsleden delen.

Kosteloze proefperioden zijn alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Als je al een Google One-lidmaatschap hebt of eerder hebt gehad, werkt de promotiecode niet.

Meer informatie over Google One

Je proefperiode claimen

1. Open het bericht met de uitnodiging.
  2. Selecteer Kosteloos lid worden.
  3. Log in (als daarom wordt gevraagd). Is de uitnodiging naar je Google-account verzonden, log dan in met dat Google-account.
  4. Vul het formulier in en kies een betaalmethode, zoals een creditcard of betaalpas.
    Opmerking: Een betaalmethode is vereist om het lidmaatschap aan het einde van de proefperiode eventueel voort te zetten. Tijdens de proefperiode worden er geen kosten in rekening gebracht.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Nadat je de promotiecode hebt ingewisseld, kun je een back-up maken van je gegevens en deze herstellen voordat je aan de slag gaat.

Je lidmaatschap verlengen

Wanneer de proefperiode is afgelopen, kun je het lidmaatschap zonder onderbreking voortzetten.

De kosten worden dan automatisch afgeschreven via de betaalmethode die je bij de aanmelding hebt opgegeven. Je kunt de betaalmethode bewerken die aan je Google One-lidmaatschap gekoppeld is.

Problemen met je Google One-proefperiode oplossen

Heb je hulp nodig om de proefperiode te starten? Controleer eerst of de uitnodiging nog niet is verlopen en niet door iemand anders is gebruikt. Als de uitnodiging nog steeds geldig is, neem je contact op met de support van je OEM/provider voor meer hulp.

Als je andere problemen ondervindt, probeer je de onderstaande stappen.

Je hebt al een Google One-account

Deze Google One-aanbieding is alleen beschikbaar voor nieuwe Google One-leden. Je kunt de aanbieding niet inwisselen met een Google-account dat al aan een Google One-lidmaatschap gekoppeld is. Als je toch van de aanbieding gebruik wilt maken, schakel je over naar een ander Google-account dat wel in aanmerking komt.

Het type Google-account dat je hebt, komt niet in aanmerking

Je kunt deze aanbieding alleen inwisselen als je ingelogd bent op een in aanmerking komend Google-account. Een G Suite-account dat je via je werk hebt gekregen, komt niet in aanmerking. Als je toch van de aanbieding gebruik wilt maken, schakel je over naar een ander Google-account dat wel in aanmerking komt.

De link is niet meer geldig

De aanbieding is verlopen, maar je kunt je hier of via de mobiele Google One-app wel aanmelden voor een regulier Google One-lidmaatschap. Er is geen gratis proefperiode beschikbaar nadat de promotie is afgelopen.

De aanbieding is al ingewisseld

Promotiecodes zijn uniek en kunnen maar één keer worden gebruikt. Je kunt je hier of via de mobiele Google One-app wel aanmelden voor een regulier Google One-lidmaatschap. Er is geen gratis proefperiode beschikbaar nadat de promotie is afgelopen.

Er is iets misgegaan bij het opgeven van de betaalmethode

Je kunt deze aanbieding alleen inwisselen als er in Google Pay een in aanmerking komende betaalmethode is geregistreerd. Voor problemen die te maken hebben met betalingen, ga je naar het Helpcentrum voor facturering in Google Play.

Betalen op basis van rechtstreekse facturering via de provider

Als je de aanbieding inwisselt via de ontvangen link, kun je niet betalen op basis van rechtstreekse facturering via je provider.

Ga als volgt te werk om te betalen op basis van rechtstreekse facturering via je provider:

1. Voltooi de aanmelding via de link die je op je mobiele apparaat hebt ontvangen.
  2. Download de Google One-app in de Play Store.
  3. Open de Google One-app en dan Instellingen.
  4. Wijzig de betaalmethode in rechtstreekse facturering via provider.

Je proefperiode of lidmaatschap beëindigen

Wanneer de proefperiode bijna is afgelopen, kun je ervoor kiezen het lidmaatschap op te zeggen. Als je niet wilt dat er kosten in rekening worden gebracht, moet je het lidmaatschap vóór de laatste dag van de proefperiode opzeggen.

Als je het lidmaatschap beëindigt, gebeurt het volgende:

• Jij en je gezinsleden kunnen geen gebruik meer maken van de extra ledenvoordelen en verliezen de toegang tot Google-experts.
  • Jij en je gezinsleden hebben geen toegang meer tot de extra opslagruimte. Iedereen houdt de standaard 15 GB aan gratis opslagruimte.

Er is geen opslagruimte meer en het abonnement is opgezegd of afgelopen

Als je je opslagabonnement opzegt of als dit afloopt, wordt de opslaglimiet aan het einde van de betalingscyclus teruggebracht naar het gratis niveau van elk product. Alle items in Google Drive, Google Foto's en Gmail blijven toegankelijk. Je kunt echter geen nieuwe items meer maken of toevoegen waarmee je de limiet voor gratis opslag overschrijdt. Dit gebeurt er als je de limiet voor gratis opslag bereikt of eroverheen gaat:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
  • Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden synchroniseren of uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Totdat je het opslaggebruik beperkt, kunnen jij en andere gebruikers de betreffende bestanden ook niet bewerken of kopiëren. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kan je content binnen de betreffende producten worden verwijderd.
  • Google Foto's: Je kunt geen foto's en video's uploaden in de oorspronkelijke kwaliteit. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je deze uploaden of back-ups maken in hoge kwaliteit (lagere resolutie) of de functie 'Back-up en synchronisatie' uitschakelen.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je geen opslagruimte meer hebt, kun je ook geen foto's en video's meer uploaden in hoge kwaliteit of basiskwaliteit. Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je foto's en video's worden verwijderd.

Opslagruimte opschonen

Als je meer dan 15 GB aan opslagruimte in gebruik hebt, blijven al je bestanden veilig opgeslagen, maar kun je geen nieuwe bestanden meer opslaan.

Je kunt Google Drive, Gmail en Google Foto's opschonen om ruimte vrij te maken voor nieuwe items.