Visa eller ändra ditt lagringsutrymme

Du kan använda Google One-lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto. Se om Google One är tillgängligt för ditt konto och hur mycket det kostar.

Hitta ditt lagringsutrymme

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Lagring till vänster.
  3. Om du vill se hur mycket lagringsutrymme varje familjemedlem använder klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Familj.

Uppdatera Google One-medlemskapet

Du kan välja en prenumeration på lagringsutrymme med mer eller mindre lagring än vad du har nu. Du kan även göra om prenumerationen på lagringsutrymme till en månads- eller årsprenumeration.

Ändra Google One-prenumerationen

Så här byter du till en annan Google One-prenumeration:

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Ändra lagringsplan till vänster.
  3. Välj en nedgraderingsplan:
    • Om du vill lägga till mer lagringsutrymme väljer du en plan under Uppgraderingsalternativ.
    • Om du vill betala för mindre lagringsutrymme väljer du en prenumeration under Nedgraderingsalternativ.

Tips! Om du inte hittar ett nedgraderingsalternativ har du redan det lägsta priset.

4. Bekräfta det nya prenumerationspriset och betalningsdatumet. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Välj betalningsmetod och klicka på Prenumerera.

Gör om betalningarna till månad eller år

Google One-medlemmar kan välja en månads- eller årsprenumeration på Google One-webbplatsen. Årsprenumerationer kostar normalt mindre totalt sett.

Välj en betalningsplan

1. Öppna one.google.com på din dator.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Ändra lagringsplan till vänster.
  3. Välj ett alternativ baserat på din nuvarande prenumeration:
    • Din nuvarande prenumeration är per månad: Klicka på Ändra till årsprenumeration.
    • Din nuvarande prenumeration är per år: Klicka på Ändra till månadsprenumeration.
  4. Granska och bekräfta det nya prenumerationspriset och uppgifterna. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Kontrollera betalningsmetoden och klicka på Prenumerera.

Medlemmar kan också byta till månads- eller årsprenumeration medan de uppgraderar eller nedgraderar en prenumeration.

Sluta betala för lagringsutrymme och avsluta Google One

Om du inte vill betala för extra lagringsutrymme längre kan du avsluta Google One-prenumerationen.

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Avsluta medlemskap till vänster.
  3. Bekräfta genom att klicka på Avsluta medlemskap.

Du bör få en bekräftelse på att din prenumeration har avbrutits.

Läs mer om att avbryta ditt Google One-medlemskap.

Få hjälp och lös problem med lagring

Dina familjemedlemmar använder en stor del av ditt delade lagringsutrymme

Familjemedlemmar kan som standard använda så mycket av det tillgängliga lagringsutrymmet de vill. Om någon använder för mycket lagringsutrymme ber du personen att frigöra en del av sitt lagringsutrymme.

Om du inte vill dela din lagring med familjen kan du läsa om att sluta dela Google One.

Ditt lagringsutrymme har inte ändrats efter din uppgradering

Det kan ta upp till 24 timmar innan det nya lagringsutrymmet blir tillgängligt. Kontrollera om ditt lagringsutrymme har uppdaterats om ett dygn.
Det tillgängliga lagringsutrymmet ökade inte så mycket som förväntat

Om du ändrar gränsen för lagringsutrymme kan det ta upp till 24 timmar innan ändringarna tillämpas på ditt konto.

Ett Google One-medlemskap ersätter din nuvarande betalprenumeration på lagringsutrymme. Lagringsutrymmet från ditt medlemskap i Google One blir din nya lagringsgräns. Det läggs inte till utöver ditt befintliga avgiftsbelagda lagringsutrymme.

Om du har lagring som en del av en kampanj, behåller du det extra lagringsutrymmet.

Läs mer om hur Google One fungerar med befintligt lagringsutrymme.

Det tillgängliga lagringsutrymmet ökade inte efter att filer har tagits bort

Alla filer räknas inte in i lagringsutrymmet. Exempelvis tar e-postmeddelanden i Gmail-papperskorgen inte upp lagringsutrymme medan filer i Drive-papperskorgen gör det.

Läs mer om vilka filer som tar upp utrymme.

Du kan inte skicka eller ta emot e-post efter uppgraderingen

Om du ändrar gränsen för lagringsutrymme kan det ta upp till 24 timmar innan den nya gränsen för lagringsutrymme tillämpas på ditt konto. Under denna period kan meddelanden som skickas eller tas emot via Gmail beröras. Försök med dessa felsökningssteg.
  1. Logga ut från Google-kontot och logga sedan in igen.
  2. Skicka ett testmeddelande till dig själv.
  3. Om det inte fungerar:
    • Öppna ett inkognitofönster och logga in på Gmail-kontot där. Testa sedan att skicka ett e-postmeddelande.
    • Använd en annan webbläsare som Internet Explorer eller Firefox för att öppna Google-kontot. Testa att skicka ett e-postmeddelande.

Om du fortfarande inte kan skicka meddelanden väntar du 24 timmar och försöker sedan igen.

Detta händer om du får slut på lagringsutrymme

Ingenting händer med dina filer, men du kan inte spara några fler. Exempel:

• Google Drive: Det går inte att synkronisera eller ladda upp nya filer. Synkroniseringen mellan Google Drive-mappen på datorn och Min enhet avbryts. Det går fortfarande att skapa Google-dokument, eftersom de inte tar upp lagringsutrymme.
  • Google Foto: Om du lagrar foton i originalkvalitet och får slut på lagringsutrymme kan du köpa mer, säkerhetskopiera i hög kvalitet (lägre upplösning) eller inaktivera säkerhetskopiering.
  • Gmail: Du kan inte skicka eller ta emot meddelanden.

Läs mer om att frigöra utrymme på Google Drive.