Visa eller ändra ditt lagringsutrymme

Du kan använda Google One-lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google Foto. Se om Google One är tillgängligt för ditt konto och hur mycket det kostar.

Se ditt lagringsutrymme

1. Öppna Google One på datorn.
  2. På startsidan ser du hur mycket lagringsutrymme som används av de olika Google-produkterna.
  3. Om du vill se hur mycket lagringsutrymme varje familjemedlem använder klickar du på nedåtpilen bredvid Familj Nedåtpil.

Uppdatera Google One-medlemskapet

Du kan välja en prenumeration på lagringsutrymme med mer eller mindre lagring än vad du har nu. Du kan även göra om prenumerationen på lagringsutrymme till en månads- eller årsprenumeration.

Ändra Google One-prenumerationen

Så här byter du till en annan Google One-prenumeration:

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till högerInställningar.
  3. Klicka på Ändra prenumeration på lagringsutrymme.
  4. Välj en nedgraderingsplan:
    • Om du vill lägga till mer lagringsutrymme väljer du en plan under Uppgraderingsalternativ.
    • Om du vill betala för mindre lagringsutrymme väljer du en prenumeration under Nedgraderingsalternativ.
      Obs! Om du inte ser det här alternativet har du redan den lägsta prenumerationen.
  5. Bekräfta det nya prenumerationspriset och betalningsdatumet. Klicka sedan på Fortsätt.
  6. Välj betalningsmetod och klicka på Prenumerera.

Gör om betalningarna till månad eller år

Google One-medlemmar kan välja en månads- eller årsprenumeration på Google One-webbplatsen. Årsprenumerationer kostar normalt mindre totalt sett.

Obs! Det är enbart prenumerationerna på 10 TB, 20 TB och 30 TB som har alternativ för medlemskap per månad.

Välj en betalningsplan

1. Besök one.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp följt av Ändra prenumeration på lagringsutrymme.
  3. Välj ett alternativ baserat på din nuvarande prenumeration:
    • Din nuvarande prenumeration är per månad: Klicka på Ändra till årsprenumeration.
    • Din nuvarande prenumeration är per år: Klicka på Ändra till månadsprenumeration.
  4. Granska och bekräfta det nya prenumerationspriset och uppgifterna. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Kontrollera betalningsmetoden och klicka på Prenumerera.

Medlemmar kan också byta till månads- eller årsprenumeration medan de uppgraderar eller nedgraderar en prenumeration.

Sluta betala för lagringsutrymme och avsluta Google One

Om du inte vill betala för extra lagringsutrymme längre kan du avsluta Google One-prenumerationen.

1. Öppna Google One på datorn.
  2. Tryck på Inställningar upptill på sidan Inställningar  följt av Avsluta medlemskapet.
  3. Bekräfta genom att trycka på Avsluta medlemskap.

Du bör se en bekräftelse om att din prenumeration har avslutats.

Läs mer om att avsluta ditt Google One-medlemskap.

Få hjälp och lös problem med lagring

Dina familjemedlemmar använder en stor del av ditt delade lagringsutrymme

Familjemedlemmar kan som standard använda så mycket av det tillgängliga lagringsutrymmet de vill. Om någon använder för mycket lagringsutrymme ber du personen att frigöra en del av sitt lagringsutrymme.

Om du inte vill dela din lagring med familjen kan du läsa om att sluta dela Google One.

Ditt lagringsutrymme har inte ändrats efter din uppgradering

Det kan ta upp till 24 timmar innan det nya lagringsutrymmet blir tillgängligt. Kontrollera om ditt lagringsutrymme har uppdaterats om ett dygn.
Det tillgängliga lagringsutrymmet ökade inte så mycket som förväntat

Om du ändrar gränsen för lagringsutrymme kan det ta upp till 24 timmar innan ändringarna tillämpas på ditt konto.

Ett Google One-medlemskap ersätter din nuvarande betalprenumeration på lagringsutrymme. Lagringsutrymmet från ditt medlemskap i Google One blir din nya lagringsgräns. Det läggs inte till utöver ditt befintliga avgiftsbelagda lagringsutrymme.

Om du har lagring som en del av en kampanj, behåller du det extra lagringsutrymmet.

Läs mer om hur Google One fungerar med befintligt lagringsutrymme.

Det tillgängliga lagringsutrymmet ökade inte efter att filer har tagits bort

Alla filer räknas inte in i lagringsutrymmet. Exempelvis tar e-postmeddelanden i Gmail-papperskorgen inte upp lagringsutrymme medan filer i Drive-papperskorgen gör det.

Läs mer om vilka filer som tar upp utrymme.

Du kan inte skicka eller ta emot e-post efter uppgraderingen

Om du ändrar gränsen för lagringsutrymme kan det ta upp till 24 timmar innan den nya gränsen för lagringsutrymme tillämpas på ditt konto. Under denna period kan meddelanden som skickas eller tas emot via Gmail beröras. Försök med dessa felsökningssteg.
  1. Logga ut från Google-kontot och logga sedan in igen.
  2. Skicka ett testmeddelande till dig själv.
  3. Om det inte fungerar:
    • Öppna ett inkognitofönster och logga in på Gmail-kontot där. Testa sedan att skicka ett e-postmeddelande.
    • Använd en annan webbläsare som Internet Explorer eller Firefox för att öppna Google-kontot. Testa att skicka ett e-postmeddelande.

Om du fortfarande inte kan skicka meddelanden väntar du 24 timmar och försöker sedan igen.

Detta händer om du får slut på lagringsutrymme

Ingenting händer med dina filer, men du kan inte spara några fler. Exempel:

• Google Drive: Det går inte att synkronisera eller ladda upp nya filer. Synkroniseringen mellan Google Drive-mappen på datorn och Min enhet avbryts. Det går fortfarande att skapa Google-dokument, eftersom de inte tar upp lagringsutrymme.
  • Google Foto: Om du lagrar foton i originalkvalitet och får slut på lagringsutrymme frågar vi om du vill köpa mer lagringsutrymme, säkerhetskopiera i hög kvalitet (lägre upplösning) eller stänga av säkerhetskopiering.
  • Gmail: Meddelanden till dig returneras till avsändaren.

Läs mer om att frigöra utrymme på Google Drive.