Oppdater Google One-abonnementet ditt og feilsøk oppgraderingsproblemer

Du kan bruke Google One-lagringsplassen i Google Disk, Gmail og Google Foto. Sjekk om Google One er tilgjengelig for kontoen din.

Tips: Hvis du betaler for et Google One-abonnement via Google Disk eller Google Foto, kan du finne ut hvordan du administrerer abonnementet ditt i andre apper.

Oppdater Google One-abonnementet ditt

Du kan velge et lagringsabonnement med mer eller mindre lagringsplass. Du kan også bytte til et måneds- eller årsabonnement.

Endre Google One-abonnementet ditt

Slik bytter du til et annet Google One-abonnement:

1. Gå til Google One på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Bytt abonnement.
  3. Velg den nye lagringsgrensen:
    • Hvis du vil legge til mer lagringsplass: Velg et abonnement under «Alternativer for oppgradering».
    • Hvis du vil betale for mindre lagringsplass: Velg et abonnement under «Alternativer for nedgradering».
      • Hvis du ikke ser noe alternativ for nedgradering, har du allerede abonnementet med minst lagringsplass.
  4. For å bekrefte prisen og detaljene for det nye abonnementet, klikk på Neste.
  5. Velg betalingsmåte.
  6. Klikk på Abonner.

Endre lagringsabonnementet ditt

Bytt til månedlig eller årlig betaling

Google One-abonnenter kan velge mellom måneds- og årsabonnement. Årsabonnementer koster vanligvis mindre totalt sett.

Velg en betalingsavtale

Når du oppgraderer eller nedgraderer et abonnement, kan du også bytte til måneds- eller årsabonnement.

1. Gå til one.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Bytt abonnement.
  3. Velg et månedlig eller årlig abonnement.
  4. Sjekk prisen og detaljene for det nye abonnementet, og klikk på Neste.
  5. Velg betalingsmåte, og klikk på Abonner.

Si opp Google One-abonnementet ditt

Hvis du ikke vil betale for ekstra lagringsplass, kan du si opp Google One-abonnementet ditt. Selv om du sier opp abonnementet, har du fortsatt 15 GB personlig lagringsplass via Google-kontoen din – helt kostnadsfritt. Hvis du vil ha mer lagringsplass, kan du begynne å abonnere på Google One igjen.

Finn ut hvordan du avslutter et Google One-abonnement.

Hvis du registrerer deg via App Store

Hvis du registrerer deg for Google One via App Store på iPhone eller iPad og senere bytter til Android, kan du ikke justere abonnementet eller endre betalingsmåte i appen. For å oppdatere kontoen din og annen informasjon må du bruke App Store på en annen enhet.

Bruk Google One med Workspace Individual

Workspace Individual-abonnementet inkluderer 1 TB lagringsplass. Du kan kjøpe mer lagringsplass med Google One. Finn ut mer om Workspace Individual.

Hvis du abonnerer på Google One:
  • Lagringsplassen i Google One-abonnementet kommer i tillegg til Workspace Individual-lagringsplassen.
  • Google One-abonnementet endres ikke – det samme gjelder eventuelle familieabonnementer eller abonnementer som deles.
  • Abonnementet fortsetter med mindre du velger å si det opp.

Problemer med lagringsplassen

Sjekk lagringsplassen din

I Google One-appen kan du sjekke den tilgjengelige lagringsplassen din.

1. Gå til one.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Lagring til venstre.
  3. For å sjekke hvor mye lagringsplass hvert familiemedlem bruker, klikker du på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Lagring for familien».
Familiemedlemmer bruker for mye delt lagringsplass

Som standard kan hvert familiemedlem bruke en hvilken som helst andel av den tilgjengelige lagringsplassen. Hvis et medlem bruker for mye lagringsplass, kan du be hen om å frigjøre deler av lagringsplassen.

Hvis du ikke vil dele lagringsplassen din med familien din, kan du finne ut hvordan du slutter å dele Google One.

Lagringsplassen øker ikke etter oppgraderingen

Når du har kjøpt et nytt lagringsabonnement, kan det ta opptil 24 timer før den nye lagringsplassen blir tilgjengelig.

Hvis lagringsplassen fremdeles er feil etter 24 timer, bør du logge på Google-kontoen for å se om betalingen har gått gjennom

Hvis betalingen har gått gjennom og det har gått 24 timer siden du oppgraderte, men lagringsplassen fortsatt er feil, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

Hvis du ser en belastning på betalingskortet ditt, men du ikke ser noen betaling i Google-kontoen, bør du sjekke om du er logget på flere Google-kontoer. I så fall kan det hende Google One ble kjøpt med en annen konto. Du kan kansellere kjøpet på den kontoen og kjøpe Google One på nytt med den ønskede kontoen. Finn ut hvordan du kansellerer kjøp i Google One.

Økningen i lagringsplass er lavere enn forventet

Tips: Hvis du endrer lagringsgrensen, kan det ta opptil 24 timer før endringene gjenspeiles i kontoen din.

Google One-abonnementet erstatter lagringsabonnementet du har fra før. Lagringsplassen fra Google One-abonnementet blir den nye lagringsgrensen din, og den kommer ikke i tillegg til den eksisterende lagringsplassen din.

Hvis du har fått tildelt lagringsplass i forbindelse med en kampanje, beholder du den ekstra lagringsplassen.

Finn ut mer om hvordan Google One fungerer med lagring du allerede har.

Den tilgjengelige lagringsplassen øker ikke etter at du har slettet filer

Enkelte filer teller ikke opp mot lagringskvoten din. Ulike produkter og filer lagres på ulike måter og har forskjellige filstørrelser.

Finn ut mer om hvilke filer som tar opp plass.

Andre problemer

Du kan ikke sende eller motta e-post etter oppgraderingen.

Hvis du endrer lagringsgrensen, kan det ta opptil 24 timer før endringene gjenspeiles i kontoen din. I løpet av disse 24 timene kan e-poster som sendes eller mottas via Gmail, bli berørt. Prøv disse feilsøkingstrinnene:

1. Logg av Google-kontoen din og logg på igjen.
  2. Send en e-post til deg selv.
  3. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve dette:
    • Åpne et inkognitovindu og logg på Gmail-kontoen din. Prøv deretter å sende en e-post.
    • Åpne Google-kontoen din i en annen nettleser, for eksempel Microsoft Edge eller Firefox. Prøv å sende en e-post.

Hvis du fremdeles ikke kan sende e-poster, bør du vente 24 timer og deretter prøve på nytt.

Finn ut hva som skjer hvis du går tom for plass

Alle filene dine er fortsatt trygt lagret, men du kan ikke lagre noe nytt. Eksempler:

• Gmail: Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.
  • Google Disk:
    • Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer.
    • Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
    • Du kan ikke opprette nye filer i
      • Google Dokumenter
      • Regneark
      • Presentasjoner
      • Tegninger
      • Skjemaer
      • Jamboard
    • Frem til du reduserer mengden lagringsplass du bruker, kan ingen redigere eller kopiere filene dine.
  • Google Foto: Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass

Finn ut hvordan du administrerer lagringsplass i Google Disk.

Administrer abonnementer som ikke er kjøpt i App Store

Hvis du bruker Google One-nettstedet eller en annen enhet til å tegne et abonnement, i stedet for i App Store

• kan du ikke endre Google One-abonnementet på iPhone eller iPad

Tips: Hvis du har kjøpt abonnementet via Google One-nettstedet, kan du administrere abonnementet på nettet via Google One.

1. Øverst til høyre velger du Innstillinger Innstillinger og så Bytt abonnement.
  2. Velg den nye lagringsgrensen din. Du kan velge et måneds- eller årsabonnement.

Hvis du har Google One på en Android-enhet, kan du endre abonnementet ditt i innstillingene.

Hvis du vil administrere abonnementet ditt med appen på iPhone eller iPad, må du kjøpe et abonnement via Apple.

Trinn 1: Si opp Google One-abonnementet ditt

På datamaskin:

1. Gå til Google One.
  2. Øverst til høyre velger du Innstillinger Innstillinger og så Si opp abonnementet.
  3. Velg Avbryt.

Trinn 2: Kjøp et Google One-abonnement med et Apple-abonnement

På iPhone eller iPad:

1. Last ned Google One-appen fra App Store.
  2. Åpne Google One-appen Google One.
  3. Til venstre trykker du på menyen Menyog så Abonnementer.
  4. Velg et Google One-abonnement.
  5. Når du har valgt et abonnement, bekrefter du det nye abonnementet i App Store.

Tips: Du kan også administrere betalingsmåten din eller administrere abonnementene dine på Google Play.

Du kan bare knytte Apple-kontoen din til én Google-konto

For å endre Google One-abonnementet ditt på iPhone eller iPad må du gjøre disse endringene i Google-appen som ble brukt til å kjøpe abonnementet.

• Google One
  • Gmail
  • Google Disk
  • Google Foto

Finn ut hvordan du administrerer abonnementet ditt i andre apper.