Google One ‐paketin vaihtaminen ja vaihtamiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Voit käyttää Google One ‑tallennustilaa Google Drivessa, Gmailissa ja Google Kuvissa. Tarkista, onko Google One saatavilla tilillesi.

Vinkki: Jos maksat Google One ‑pakettisi Google Driven, Gmailin tai Google Kuvien kautta, lue lisää siitä, miten voit hallinnoida tilaustasi muiden sovellusten kautta.

Google One ‑jäsenyyden päivittäminen

Google One ‐jäsenyyden muuttaminen riippuu siitä, missä liityit jäseneksi alun perin. Jos ostit paketin

• osoitteesta one.google.com, vaihda Google One ‑paketti verkossa
  • Applen App Storesta, vaihda Google One ‐paketti laitteen asetuksissa
  • Google-sovelluksesta, kuten Gmailista, Google Drivesta tai Google Kuvista, vaihda Google One ‑paketti laitteen asetuksissa.

Voit valita tallennustilapaketin, jossa on nykyistä pakettiasi enemmän tai vähemmän tallennustilaa. Voit myös vaihtaa tallennustilapakettisi kuukausi- tai vuositilaukseen.

Google One ‐paketin vaihtaminen verkossa

Tärkeää: Jos olet alun perin tilannut Google Onen verkosta, sinun on vaihdettava toiseen pakettiin Asetuksissa verkossa.

Voit vaihtaa Google One ‑pakettia seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Oneen iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Vaihda jäsenyyspaketti.
  3. Valitse uusi kokonaistallennustila.
    • Jos haluat lisää tallennustilaa, valitse jokin paketti Päivitysvaihtoehdot-kohdasta.
    • Jos haluat tutustua muihin tai pienempiin tallennustilapaketteihin, napauta Näytä lisää paketteja.
      • Jos pienempiä paketteja ei näy, käytössäsi on jo pienin paketti.
  4. Vahvista uusi tilaus, kun olet valinnut paketin.
Google One ‐paketin vaihtaminen laitteen asetuksissa

Tärkeää: Jos olet alun perin tilannut Google Onen Applen App Storesta, sinun on vaihdettava toiseen pakettiin laitteen asetuksissa.

1. Avaa Asetukset ja sitten Apple ID ja sitten Tilaukset.
    • Valitse Google One Google One, Gmail , Google Drive Drive tai Google Kuvat Kuvat
  2. Napauta Näytä kaikki paketit.
  3. Valitse uusi paketti ja vahvista uusi tilaus.

Kuukausi- tai vuosimaksuun vaihtaminen

Google One ‑jäsenet voivat valita joko kuukausi- tai vuositilauksen. Vuositilauksen kokonaiskustannukset ovat yleensä pienemmät.

Maksusopimuksen valitseminen verkossa

Tärkeää: Jos ostit jäsenyyden App Storen ulkopuolelta, voit vaihtaa kuukausi- tai vuosimaksuun verkossa.

1. Kirjaudu Google Oneen iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Vaihda jäsenyyspaketti.
  3. Valitse kuukausi- tai vuositilaus.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Valitse maksutapa.
  6. Valitse Tilaa.
Maksusopimuksen valitseminen laitteen asetuksista

Tärkeää: Jos olet ostanut Google One ‐jäsenyyden sovelluksesta, voit vaihtaa laajempaan tai suppeampaan pakettiin tai vaihtaa kuukausittaiset maksut vuosimaksuihin laitteen asetuksissa.

1. Avaa Asetukset ja sitten Apple ID ja sitten Tilaukset.
  2. Napauta sovellusta, jossa Google One ‐tilaus on.
    • Valitse Google One Google One, Gmail , Google Drive Drive tai Google Kuvat Kuvat
  3. Valitse kuukausi- tai vuositilaus.
  4. Vahvista tilaus.

Google One ‑paketin peruminen

Jos et halua maksaa lisätallennustilasta, voit perua Google One ‑tilauksesi. Jos perut paketin, Google-tililläsi on edelleen 15 Gt henkilökohtaista ja maksutonta tallennustilaa. Jos haluat lisää tallennustilaa, voit tilata Google Onen uudelleen.

Google Onen käyttäminen Workspace Individualin kanssa

Workspace Individual ‐pakettisi sisältää 1 Tt:n tallennustilaa. Voit ostaa lisää tallennustilaa Google Onelta. Lue lisää Workspace Individualista.

Jos olet Google One ‐jäsen:
  • Google One ‐pakettisi tallennustila on erillinen lisä Workspace Individual ‐tallennustilaan.
  • Google One ‐tilaukseesi tai perhepakettiin ja jäsenyyden jakamiseen ei tule muutoksia.
  • Tilaukset ja paketit ovat voimassa, kunnes perut ne.

Tilauksen hallinnointi Google Kuvien tai Google Driven kautta

Lue lisää jäsenyyden ylläpidosta muissa sovelluksissa.

Tallennustilaan liittyvät ongelmat

Tallennustilan tarkistaminen

Voit tarkistaa käytettävissä olevan tallennustilan Google One ‐sovelluksesta.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen one.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Tallennustila.
  3. Voit tarkistaa kunkin perheenjäsenen käyttämän tallennustilan klikkaamalla Perheen tallennustila ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
Perheenjäsenet käyttävät liikaa jaettua tallennustilaa

Perheenjäsenet voivat oletuksena käyttää niin suuren osan käytettävissä olevasta tallennustilasta kuin haluavat. Jos joku perheestä käyttää liikaa tallennustilaa, pyydä häntä vapauttamaan sitä.

Jos et halua jakaa tallennustilaa perheesi kanssa, lue lisää Google Onen jakamisen lopettamisesta.

Tallennustila ei kasva laajempaan pakettiin päivittämisen jälkeen

Uusi tallennustilapaketti tulee saataville 24 tunnin kuluessa sen ostamisesta.

Jos tallennustilasi on edelleen virheellinen 24 tunnin kuluttua, kirjaudu Google-tilillesi ja tarkista, onnistuiko maksusi

Jos maksu on mennyt läpi, päivityksestä on kulunut 24 tuntia ja tallennustila on edelleen virheellinen, kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Jos maksukortiltasi on veloitettu maksu, mutta maksu ei näy Google-tililläsi, tarkista, oletko kirjautunut useille Google-tileille. Jos näin on, Google One on saatettu ostaa eri tilillä. Voit peruuttaa ostoksen kyseisellä tilillä ja ostaa Google Onen uudelleen haluamallasi tilillä. Lue lisää Google Onen ostosten peruuttamisesta.

Käytettävissä olevan tallennustilan määrä ei kasva odotetulla tavalla

Vinkki: Jos muutat tallennustilan kokonaismäärää, muutoksen voimaantulo tililläsi voi viedä 24 tuntia.

Google One ‑jäsenyys korvaa nykyisen tallennustilapakettisi. Google One ‑jäsenyyteesi sisältyvästä tallennustilasta tulee tallennustilasi uusi kokonaismäärä, eli sitä ei lisätä olemassa olevan tallennustilan päälle.

Jos olet saanut tallennustilaa mainoskampanjan kautta, saat pitää ylimääräisen tallennustilasi.

Lue lisää Google Onen ja aiemman tallennustilan suhteesta.

Vapaan tallennustilan määrä ei kasva tiedostojen poistamisen jälkeen

Jotkin tiedostot eivät kuluta tallennustilaasi. Eri tuotteet ja tiedostot tallennetaan eri tavoin, ja niiden koko vaihtelee.

Lue lisää tallennustilaa kuluttavista tiedostotyypeistä.

Muut ongelmat

Sähköpostien lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu laajempaan pakettiin päivittämisen jälkeen

Jos muutat tallennustilan määrää, voi mennä 24 tuntia ennen kuin muutos näkyy tililläsi. Näiden 24 tunnin aikana viestien lähettämisessä ja vastaanottamisessa Gmailin kautta voi olla ongelmia. Kokeile näitä vianetsintäohjeita:

1. Kirjaudu ulos Google-tililtäsi ja kirjaudu sitten uudelleen sisään.
  2. Lähetä kokeeksi itsellesi sähköpostiviesti.
  3. Jos se ei onnistu, tee näin:
    • Avaa incognito-ikkuna ja kirjaudu Gmail-tilillesi. Yritä sitten lähettää sähköposti.
    • Avaa Google-tili toisella selaimella, kuten Microsoft Edgellä tai Firefoxilla. Yritä lähettää sähköposti.

Jos et edelleenkään voi lähettää viestejä, odota 24 tuntia ja yritä sitten uudelleen.

Mitä tapahtuu, jos tallennustila loppuu?

Tiedostot pysyvät turvassa, mutta et voi tallentaa mitään uutta. Esimerkkejä:

• Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautuvat lähettäjälle.
  • Google Drive:
    • Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja.
    • Synkronointi tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oman Driven välillä keskeytetään.
    • Et voi luoda uusia tiedostoja seuraavissa palveluissa:
      • Google Docs
      • Sheets
      • Slides
      • Drawings
      • Forms
      • Jamboard
    • Kukaan ei voi muokata tai kopioida tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa.
  • Google Kuvat: Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita. Jos haluat lisätä kuvia tai videoita, voit vapauttaa Google-tallennustilaa tai ostaa sitä lisää.

Vapauta tallennustilaa

Lue lisää tallennustilan ylläpidosta Google Drivessa.

Muualta kuin App Storesta ostettujen tilausten ylläpito

Jos rekisteröit paketin Google One ‑sivustolla tai toisella laitteella App Storen sijaan

• et voi vaihtaa Google One ‑pakettia iPhonella tai iPadilla.

Vinkki: Jos olet ostanut paketin Google One ‐sivuston kautta, voit ylläpitää pakettia verkossa Google Onessa.

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Vaihda jäsenyyspaketti.
  2. Valitse uusi kokonaistallennustila. Voit valita kuukausi- tai vuositilauksen.

Jos sinulla on Google One Android-laitteella, voit vaihtaa jäsenyyspaketin asetuksista.

Jos haluat hallinnoida jäsenyyttäsi sovelluksen kautta iPhonella tai iPadilla, sinun on ostettava paketti Apple-tilauksella.

Vaihe 1: Peru Google One ‑pakettisi

Tietokoneella:

1. Siirry Google Oneen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Peru jäsenyys.
  3. Valitse Peruuta.

Vaihe 2: Osta Google One ‑paketti Apple-tilauksen kautta

iPhonella tai iPadilla:

1. Lataa Google One ‑sovellus App Storesta.
  2. Avaa Google One ‑sovellus Google One.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Jäsenyyspaketit.
  4. Valitse Google One ‑paketti.
  5. Valitse haluamasi paketti ja vahvista tilauksesi App Storessa.

Vinkki: Voit myös ylläpitää maksutapaa tai tilauksia Google Playssa.

Voit linkittää Apple-tiliisi vain yhteen Google-tiliin

Jos haluat tehdä muutoksia Google One ‐jäsenyyspakettiin iPhonella tai iPadilla, sinun on tehtävä muutokset Google-sovelluksessa, jota käytit paketin ostamiseen.

• Google One
  • Gmail
  • Google Drive
  • Google Kuvat

Lue lisää jäsenyyden ylläpidosta muissa sovelluksissa.