Je opslagruimte zoeken of wijzigen

Je kunt de opslagruimte van Google One gebruiken voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. Kijk of Google One beschikbaar is voor je account en wat het kost.

Tip: Als je via Google Drive of Google Foto's betaalt voor een Google One-abonnement, bekijk je hier hoe je je lidmaatschap in andere apps kunt beheren.

Je opslagruimte controleren

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik aan de linkerkant op Opslag.
  3. Klik naast Gezin op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om te controleren hoeveel opslagruimte elk gezinslid gebruikt.

Je Google One-lidmaatschap updaten

Je kunt een opslagabonnement selecteren met meer of minder opslagruimte dan je nu hebt. Ook is het mogelijk om over te stappen op een maand- of jaarabonnement.

Je Google One-abonnement wijzigen

Overstappen op een ander Google One-abonnement:

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik aan de linkerkant op Instellingen Instellingenen dan Opslagmogelijkheid wijzigen.
  3. Selecteer het gewenste abonnement:
    • Als je meer opslagruimte wilt toevoegen, kies je een abonnement onder Upgrade-opties.
    • Als je voor minder opslagruimte wilt betalen, kies je een abonnement onder Downgrade-opties.

Tip: Als je geen downgrade-optie ziet, maak je al gebruik van het goedkoopste abonnement.

4. Bevestig de prijs en de betaaldatum van het nieuwe abonnement. Klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Selecteer je betaalmethode en klik op Abonneren.

Overstappen op maandelijkse of jaarlijkse betaling

Google One-leden kunnen een maand- of jaarabonnement kiezen op de Google One-website. Jaarabonnementen zijn meestal goedkoper.

Een betalingsplan kiezen

1. Ga op je computer naar one.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Instellingen Instellingenen dan Opslagmogelijkheid wijzigen.
  3. Kies een optie op basis van je huidige abonnement:
    • Je hebt momenteel een maandabonnement: klik opOverstappen op jaarabonnement.
    • Je hebt momenteel een jaarabonnement: klik op Overstappen op maandabonnement.
  4. Controleer en bevestig de prijs en gegevens van het nieuwe abonnement en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Controleer de betaalmethode en klik op Abonneren.

Leden kunnen ook tijdens een upgrade of downgrade overstappen op een maand- of jaarabonnement.

Niet meer betalen voor opslagruimte en Google One opzeggen

Je kunt je Google One-abonnement beëindigen als je niet meer wilt betalen voor extra opslagruimte.

1. Ga op je computer naar Google One.
  2. Klik aan de linkerkant op Instellingen Instellingenen dan Lidmaatschap opzeggen.
  3. Klik op Lidmaatschap opzeggen om dit te bevestigen.

Als het goed is, ontvang je een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Als je je hebt aangemeld via iTunes

Als je je hebt aangemeld voor Google One via iTunes op een iOS-apparaat en later bent overgestapt naar een Android-apparaat, kun je niet je lidmaatschap aanpassen of je betaalmethode wijzigen in de app. Gebruik iTunes op een ander apparaat om je account en andere informatie te updaten.

Meer informatie over hoe je je Google One-lidmaatschap opzegt

Hulp krijgen en opslagproblemen oplossen

Je gezinsleden gebruiken een groot deel van je gedeelde opslagruimte

Je gezinsleden kunnen standaard zoveel van de beschikbare opslagruimte gebruiken als ze willen. Als iemand te veel opslagruimte gebruikt, moet je diegene vragen om wat ruimte vrij te maken.

Als je de opslagruimte niet met je gezin wilt delen, kun je stoppen met het delen van Google One.

Je opslagruimte is niet gewijzigd nadat je de upgrade hebt uitgevoerd
Het kan 24 uur duren voordat de nieuwe opslagruimte beschikbaar is. Kom over een dag terug om te kijken of je opslagruimte is geüpdatet.
De beschikbare opslagruimte is kleiner dan verwacht

Als je de opslaglimiet wijzigt, kan het 24 uur duren voordat de wijzigingen op je account worden toegepast.

Een Google One-lidmaatschap vervangt je huidige betaalde opslagabonnement. De opslagruimte van je Google One-lidmaatschap wordt je nieuwe opslaglimiet. Deze ruimte komt dus niet bovenop je betaalde opslagruimte.

Eventuele opslagruimte die je hebt ontvangen als onderdeel van een promotie, kun je gewoon houden.

Meer informatie over hoe Google One in combinatie met bestaande opslagruimte werkt

De beschikbare opslagruimte is niet toegenomen na het verwijderen van bestanden

Niet alle bestanden tellen mee voor je opslagruimte. E-mails in de prullenbak van Gmail nemen bijvoorbeeld geen opslagruimte in beslag, maar bestanden in de prullenbak van Drive wel.

Meer informatie over welke bestanden ruimte in beslag nemen

Je kunt geen e-mails meer sturen of ontvangen na de upgrade
Als je je opslaglimiet wijzigt, kan het 24 uur duren voordat de nieuwe opslaglimiet wordt toegepast op je account. Gedurende die tijd kan dit gevolgen hebben voor berichten die via Gmail worden gestuurd of ontvangen. Probeer deze stappen voor probleemoplossing:
  1. Log uit bij je Google-account en log daarna weer in.
  2. Stuur een testmail naar jezelf.
  3. Als dat niet werkt, doe je het volgende:
    • Open een incognitovenster en log in op je Gmail-account. Probeer vervolgens een e-mail te sturen.
    • Gebruik een andere browser, zoals Internet Explorer of Firefox, om je Google-account te openen. Probeer een e-mail te sturen.
Kun je nog steeds geen berichten sturen, wacht dan 24 uur en probeer het opnieuw.
Wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt

Al je bestanden blijven veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden meer opslaan. Bijvoorbeeld:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
  • Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden synchroniseren of uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Totdat je het opslaggebruik beperkt, kunnen jij en andere gebruikers de betreffende bestanden ook niet bewerken of kopiëren. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kan je content binnen de betreffende producten worden verwijderd.
  • Google Foto's: Je kunt geen foto's en video's uploaden in de oorspronkelijke kwaliteit. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je deze uploaden of back-ups maken in hoge kwaliteit (lagere resolutie) of de functie 'Back-up en synchronisatie' uitschakelen.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je geen opslagruimte meer hebt, kun je ook geen foto's en video's meer uploaden in hoge kwaliteit of basiskwaliteit. Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je foto's en video's worden verwijderd.

Meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt in Google Drive

Abonnementen beheren die niet in de App Store zijn gekocht

Als je je via de Google One-website of een ander apparaat hebt aangemeld voor een abonnement, maar het abonnement niet hebt gekocht in de App Store, kun je de Google One-app alsnog op je apparaat downloaden. Je kunt echter geen wijzigingen in je Google One-abonnement aanbrengen op je iPhone of iPad.

Als je via de app je account wilt aanpassen en je lidmaatschap wilt beheren, moet je een abonnement kopen via je Apple-abonnement.

Stap 1: Zeg je Google One-abonnement op

Op je computer:

1. Ga naar de Google One-website.
  2. Zeg het Google One-abonnement op dat je eerder hebt gekocht.

Stap 2: Koop een Google One-abonnement via je Apple-abonnement

Op je iPhone of iPad:

1. Download de Google One-app in de App Store.
  2. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Lidmaatschap.
  4. Kies het gewenste Google One-abonnement.
  5. Wanneer het volgende scherm wordt weergegeven, druk je twee keer op de knop aan de zijkant om je aankoop te bevestigen.