Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een gezinsgroep maken op Google

Als je een gezinsgroep maakt, word jij de gezinsbeheerder. Je kunt een gezinsgroep van maximaal 6 personen maken met een van de volgende acties:

Meer informatie over hoe je een gezinsgroep maakt met Google One

Een gezinsgroep maken met de Google Assistent

1. Open de Google Assistent Assistent (iOS) op je iPhone of iPad.
  2. Zeg 'Hey Google, stel mijn gezin in'.
  3. Volg de instructies op het scherm.
Ik krijg een foutmelding als ik een gezinsgroep maak

Niet voldaan aan de minimumleeftijd

Als je een gezinsgroep wilt beheren, moet je meerderjarig zijn in het land waar je woont. Een gezinsbeheerder kan je uitnodigen om lid te worden van de gezinsgroep.

Je bent al lid van een gezinsgroep

Je kunt maar aan één gezinsgroep tegelijk deelnemen. Als je een nieuwe gezinsgroep wilt maken, verwijder je de huidige gezinsgroep en maak je een nieuwe.

Account wordt niet ondersteund

Je kunt geen gezinsgroep maken met een Google-account van je werk, school of andere organisatie.

Probleem bij maken van gezinsgroep

Je kunt maar één keer per 12 maanden van gezinsgroep wisselen. Mogelijk moet je 12 maanden wachten voordat je een nieuwe gezinsgroep kunt maken of er lid van kunt worden.

Land wordt niet ondersteund of gezinslid wordt niet ondersteund

Ga na of de gezinsbeheerder en gezinsleden allemaal hetzelfde Google Play-land hebben.

Ik krijg een foutmelding als ik gezinsleden toevoeg

E-mailadres niet gekoppeld aan een Google-account

Als je de Google Assistent gebruikt om een gezinsgroep te maken, kunnen alleen e-mailadressen die aan Google-accounts gekoppeld zijn, deel uitmaken van de gezinsgroep. Als je een e-mailadres wilt toevoegen dat niet aan een Google-account gekoppeld is, moet je een gezinsgroep maken met een ander product.

Je kunt geen Google-account van je werk, school of andere organisatie toevoegen aan een gezinsgroep.

Het gezinslid maakt al deel uit van een gezinsgroep

Een gezinslid kan slechts van één gezinsgroep tegelijk lid zijn. Je gezinslid kan de huidige gezinsgroep verlaten en lid worden van je gezinsgroep.

Het gezinslid is al gewisseld van gezinsgroep

Je kunt maar één keer per 12 maanden van gezinsgroep wisselen. Je gezinslid moet mogelijk tot twaalf maanden wachten voordat hij of zij de huidige gezinsgroep kan verlaten en lid kan worden van je gezinsgroep.

Land wordt niet ondersteund of gezinslid wordt niet ondersteund

Ga na of jij en je gezinsleden allemaal hetzelfde Google Play-land hebben.

Er wordt naar een CVC-code gevraagd als ik gezinsleden uitnodig

Als je een gezinsbetaalmethode hebt ingesteld, wordt je mogelijk gevraagd de CVC-code van je creditcard te verifiëren als je mensen uitnodigt voor je gezinsgroep.

Mogelijk wordt als onderdeel van deze verificatie een tijdelijke autorisatie op je creditcardafschrift weergegeven.

Google gebruikt deze autorisaties om te controleren of de creditcard geldig is. Dit zijn geen werkelijke afschrijvingen en je hoeft deze niet te betalen.

Autorisaties kunnen 14 werkdagen op je creditcardrekening blijven staan. Als de machtiging na 14 werkdagen nog steeds in behandeling is, neem je contact op met je bank voor meer informatie.

Rollen van gezinsleden

Gezinsbeheerder

Als je een gezinsgroep maakt, word jij de gezinsbeheerder. De gezinsbeheerder is de enige persoon die het volgende kan doen:

Elke volwassene in je gezin kan een abonnement nemen op Google One. De beheerder van het Google One-abonnement hoeft niet dezelfde persoon als de gezinsbeheerder te zijn.

Ouder

Iemand die door de gezinsbeheerder wordt aangewezen als ouder, moet meerderjarig zijn in het land waarin diegene woont.

Ouders kunnen het volgende doen:

• Google Play-aankopen goedkeuren
  • Ouderlijk toezicht en instellingen voor aankoopgoedkeuring voor gezinsleden wijzigen
  • Family Link gebruiken om toezicht te houden op Google-accounts voor kinderen

Belangrijk: Instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Gezinslid
  • Gezinsleden kunnen deelnemen aan een gezinsgroep wanneer ze zijn uitgenodigd door de gezinsbeheerder.
  • Als iemand je heeft uitgenodigd voor een gezinsgroep, vind je hier meer informatie over wat er gebeurt als je lid wordt van een gezinsgroep.
Gezinslid (beperkte toegang)

Gezinsleden met deze status hebben beperkte toegang tot gezinsservices. Nadat ze de uitnodiging hebben geaccepteerd om lid te worden van het gezin, krijgen ze volledige toegang tot gezinsservices. Een gezinslid dat in behandeling is, krijgt bijvoorbeeld wel e-mails die naar de gezinsgroep zijn gestuurd, maar kan de Assistent pas gebruiken om gezinsberichten te sturen nadat de uitnodiging is geaccepteerd.

Gezinsleden met beperkte toegang kunnen de uitnodiging accepteren op g.co/YourFamily.

Uitgenodigd gezinslid

Een uitgenodigd gezinslid heeft pas toegang tot gezinsservices als hij of zij de uitnodiging accepteert om lid te worden van het gezin.

• Als ze lid willen worden van het gezin, kunnen ze de uitnodiging accepteren die naar hun e-mailadres of telefoonnummer is gestuurd.
  • Als je een uitnodiging opnieuw wilt sturen, verwijder je het uitgenodigde lid uit het gezin en voeg je diegene opnieuw toe.

Google-producten die je kunt gebruiken als gezin

Nadat je een gezinsgroep hebt gemaakt, kun je het volgende doen:

• De gezinsbetaalmethode gebruiken: Als je een gezinsaccount hebt ingesteld, kan je gezin aankopen doen op Google Play met de gezinsbetaalmethode.
  • Gezinsservices gebruiken: Gebruik of word lid van gezinsservices, zoals Google One, de Google Play-gezinsbibliotheek en het YouTube TV-gezinsabonnement. Ga naar g.co/YourFamily om te zien welke services beschikbaar zijn voor jouw gezin.
  • Gedeelde opslag gebruiken: Je kunt Google One-lid worden en opslagruimte delen met maximaal 5 gezinsleden. Bekijk meer informatie over hoe delen met je gezin werkt met Google One.