Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Er wordt geen back-up gemaakt van mijn foto's

Als je foto's en video's niet worden gesynchroniseerd naar je Google-account, kun je de back-upstatus checken.

Back-up is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account. Meer informatie over voordelen van back-ups

Je back-upstatus checken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account. Zoek naar een van de volgende berichten:
    • Back-up afgerond : Je hebt geen items meer die wachten op een back-up.
    • Back-up staat uit: Back-up staat uit. Tik op Back-up aanzetten om back-ups aan te zetten.
    • Back-up maken: Er wordt momenteel een back-up van je foto's en video's gemaakt. Je ziet ook het aantal resterende items.
    • Back-up voorbereiden: Je foto's en video's worden voorbereid om een back-up te maken.
    • Wachten op verbinding of Wachten op wifi Wifi uit: Wijzig je instellingen of maak verbinding met een wifi- of mobiel netwerk.

Problemen met je back-up oplossen

Je back-upinstellingen checken
  1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Back-up.
  3. Als Back-up aanstaat, heb je deze opties:
  • Back-upaccount: Check of het account dat hier staat, hetzelfde account is dat je in de Google Foto's-app ziet. Je kunt dit makkelijk nagaan door het hoofdmenu van Google Foto's te openen en na te gaan welk e-mailadres bovenaan staat.
  • Een back-up van apparaatmappen maken: Tik en selecteer om een back-up te maken van foto's en video's uit andere apps, zoals Google Chat en WhatsApp.
  • Back-upkwaliteit: Tik om de back-upkwaliteit van je foto's en video's te wijzigen. Meer informatie over hoe je de back-upkwaliteit wijzigt.
  • Back-up maken via mobiele data: Geef aan of je een back-up van je foto's en video's wilt maken via je mobiele netwerk (in plaats van alleen via wifi). Je serviceprovider kan hiervoor kosten in rekening brengen.
Tip: Zet 'Back-up maken tijdens roaming' aan als je een back-up wilt maken van foto's en video's zelfs als je in het buitenland bent.
De bestandsgrootte of het bestandstype checken

Een foto of video wordt misschien niet geüpload als deze niet voldoet aan de vereisten:

• Foto's mogen niet groter zijn dan 200 MB of 200 megapixel
  • Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB
Checken van welke foto's een back-up is gemaakt
Tijdens het maken van de back-up zie je bovenaan hoeveel foto's nog moeten worden geüpload, samen met hun miniaturen.

Checken van welke foto geen back-up is gemaakt

1. Selecteer een foto.
  2. Als er geen back-up van een foto is gemaakt, zie je bovenaan Back-up maken .
Tip: Ga naar photos.google.com om al je foto's en video's te zoeken waarvan een back-up is gemaakt. Van alle foto's en video's die je hier vindt, is een back-up gemaakt.
Een back-up van je apparaatmap maken

Je kunt een back-up maken van foto's en video's die je downloadt of opslaat uit andere apps.

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Foto's op apparaat.
  3. Tik op een map waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Zet bovenin Back-up aan.
Je apparaat op de oplader plaatsen
Het back-upproces kan worden onderbroken als het scherm van je apparaat uitstaat of als de screensavermodus is geactiveerd om de batterij te sparen.
Lege foto- en videobestanden verwijderen
Belangrijk: Download de Files by Google-app als je lege foto- en videobestanden van je Android-apparaat wilt verwijderen.
  1. Open de Files by Google-app Files by Google.
  2. Tik op Afbeeldingen of Video's.
  3. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Sorteren op en dan Kleinste eerst.
  4. Selecteer bestanden met een bytegrootte van 0.
  5. Tik op Verwijderen Verwijderen en dan Bestanden naar prullenbak verplaatsen.
Tip: Als je meerdere foto- of videobestanden wilt selecteren, tik je op het eerste bestand en houd je dit vast. Tik daarna op de andere bestanden die je wilt verwijderen.
Als je nog steeds problemen ondervindt, stuur je feedback naar Google Foto's.