To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera Nest Wifi Pro eller Nest Wifi

Google Nest Wifi Pro och Nest Wifi är mesh-wifi-system för hela hemmet från Google som kan bestå av en router och en eller flera åtkomstpunkter. Varje åtkomstpunkt utökar täckningen. Tänk därför på var du placerar Wifi-enheterna, så att du kan öka wifi-nätverkets tillförlitlighet i hela hemmet. Läs mer om var du kan placera Wifi-enheter

Om du vill konfigurera Google Wifi läser du artikeln Konfigurera Google Wifi.

ObsDet går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Kom igång

Du behöver:

• en Nest Wifi-router eller en Nest Wifi Pro-router
    • för Nest Wifi-routern: Andra eventuella Wifi-enheter du vill lägga till, till exempel en Nest Wifi-åtkomstpunkt, Google Wifi-åtkomstpunkter eller Nest Wifi-routrar. Detta är valfritt och görs för att utöka täckningen.
    • För Nest Wifi Pro-routern: Andra eventuella Nest Wifi Pro-routrar som du vill lägga till som åtkomstpunkter för att utöka täckningen.
  • Om Wifi-enheten har konfigurerats tidigare återställer du standardinställningarna på enheten innan du lägger till den i ett nytt nätverk.
  • Ett Google-konto.
  • en av följande mobila enheter:
    • Android-telefon eller Android-surfplatta med Android 9.0 eller senare
    • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller senare
  • den senaste versionen av Google Home-appen på Android eller iOS
  • en internetuppkoppling
  • ett modem (ingår inte).
  • Så här inaktiverar du telefonens VPN tillfälligt i inställningarna på telefonen, om du har ett VPN (endast iOS)

Obs! Vi rekommenderar starkt att du köper Wifi-enheterna från det land där du ska använda dem. Eftersom bestämmelserna för trådlösa nätverk skiljer sig från land till land kan det uppstå kompatibilitetsproblem om du flyttar Wifi-enheter till ett annat land. Google har ingen möjlighet att ge support för detta. Om du konfigurerar ett mesh-nätverk rekommenderar vi att du köper alla Wifi-enheter i samma land.

Konfigurera ditt wifi-nätverk

Konfigurera Nest Wifi Pro-routern

Nest Wifi Pro är den senaste generationens mesh-nätverk med wifi 6E-system och det använder ett trådlöst 6 GHz-band för förbättrad prestanda. Nest Wifi Pro kan även användas som Thread-gränsrouter och är kompatibel med Matter.
Om du byter ut ett Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk läser du om hur du byter ut Nest Wifi eller Google Wifi mot Nest Wifi Pro.
Kontrollera att modemet fungerar och är anslutet till internet innan du konfigurerar Nest Wifi Pro-routern.
  1. Ladda ned Google Home-appen  på Android eller iOS.
  2. Om det här är första gången du använder Google Home-appen konfigurerar du ett hem.
  3. Välj en plats för routern.
    • Om du har flera Nest Wifi Pro-routrar kan du använda en av dem som router.
    • Routern måste vara ansluten till ett fungerande modem som är anslutet till internet.
    • Placera routern i ögonhöjd och låt den stå framme, till exempel på en hylla eller tv-bänk, för starkast möjliga signal.
    • Läs mer om var routern ska placeras.
  4. Anslut Ethernet-kabeln till WAN-porten  på Nest Wifi Pro-routern. Anslut sedan den andra änden av kabeln till modemet.
  5. Anslut Nest Wifi Pro-routern till ett vägguttag. Efter ungefär en minut pulserar lampan långsamt med blått ljus, vilket betyder att den är på och klar att konfigurera.
    Obs! Om Nest Wifi Pro inte pulserar med blått ljus återställer du standardinställningarna.
  6. Öppna Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  7. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  8. Välj ett hem.
  9. Välj Nest Wifi Pro-routern.
  10. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  11. Ge wifi-nätverket ett namn och ett säkert lösenord. Om du vill att alla enheter ska vara anslutna föreslår vi att du använder samma nätverksnamn (SSID) och lösenord som för den gamla routern.
  12. Välj ett rum för routern eller skapa ett nytt.
  13. Nu skapar routern ditt wifi-nätverk. Det kan ta några minuter.
  14. Om du vill lägga till en annan Wifi-enhet trycker du på Ja i appen för att fortsätta eller följer anvisningarna nedan för att konfigurera en åtkomstpunkt senare.

Lägga till ytterligare en router

Du kan använda flera Nest Wifi Pro-routrar för att utöka täckningen i hemmet. Ytterligare Nest Wifi Pro-routrar som läggs till i mesh-nätverket fungerar som åtkomstpunkter. Konfigurera med Google Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Välj ett hem om du ombeds att göra det.
  4. Välj den enhet du vill konfigurera som åtkomstpunkt  Nästa.
  5. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  6. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.
  7. Om du vill lägga till en annan åtkomstpunkt trycker du på Ja i appen när du ombeds göra det, eller upprepar stegen senare för att lägga till ytterligare åtkomstpunkter.
  8. När du har lagt till alla Wifi-enheter görs ett mesh-test som en kontroll av att allt fungerar.
    Obs! Om du har en iOS-enhet måste du ge Google Home-appen behörighet att komma åt nätverket för att kunna använda Thread.

Konfigurera Nest Wifi-routern

Konfigurera Nest Wifi

Nest Wifi-enheter ger snabb och tillförlitlig täckning och kan kombineras med Google Wifi-åtkomstpunkter om du behöver mer täckning. Nest Wifi-åtkomstpunkten fungerar även som en Google Assistent-högtalare. Kontrollera att modemet fungerar och är anslutet till internet innan du konfigurerar Nest Wifi-routern. Routern är enheten med Ethernet-portar på undersidan.

1. Ladda ned Google Home-appen Android eller iOS.
  2. Om det här är första gången du använder Google Home-appen konfigurerar du ett hem.
  3. Välj en plats för routern.
    • Routern måste vara ansluten till ett fungerande modem som är anslutet till internet.
    • Placera routern i ögonhöjd och låt den stå framme, till exempel på en hylla eller tv-bänk, för starkast möjliga signal.
    • Läs mer om var routern ska placeras.
  4. Anslut Ethernet-kabeln till WAN-porten  på Nest Wifi-routern. Anslut sedan den andra änden till modemet.
  5. Anslut Nest Wifi-routern till ett vägguttag. Efter omkring en minut blinkar lampan vitt, vilket betyder att routern är påslagen och klar att konfigurera.
  6. Öppna Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  7. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  8. Välj ett hem.
  9. Välj din Nest Wifi-router.
  10. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen på ungefär 12 cm avstånd för att läsa av koden. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  11. Välj ett rum för routern eller skapa ett nytt.
  12. Ge wifi-nätverket ett namn och ett säkert lösenord.
  13. Nu skapar routern ditt wifi-nätverk. Det kan ta några minuter.
  14. Om du vill lägga till en annan wifi-enhet trycker du på Ja i appen för att fortsätta eller följer anvisningarna nedan för att konfigurera en åtkomstpunkt senare.

Lägga till en åtkomstpunkt eller ytterligare en router

Nest Wifi-enheter och Google Wifi-åtkomstpunkter kan läggas till i nätverket du skapat med routern. Alla ytterligare wifi-enheter du lägger till, inklusive Nest Wifi-routrar, fungerar som åtkomstpunkter i mesh-nätverket. När du har bestämt var du ska ställa åtkomstpunkten och kopplat in den använder du Google Home-appen för att konfigurera den.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Välj ett hem om du ombeds att göra det.
  4. Välj den enhet som du vill konfigurera som åtkomstpunkt Nästa.
  5. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen på ungefär 12 cm avstånd för att läsa av koden. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  6. Nu ansluts åtkomstpunkten.
    • Obs! Om du använder en Nest Wifi-åtkomstpunkt trycker du på Ja när du hör ett ljud från högtalaren.
  7. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.
  8. Om du vill lägga till en annan åtkomstpunkt trycker du på Ja i appen när du ombeds göra det, eller upprepar dessa steg senare för att lägga till ytterligare åtkomstpunkter.
  9. När du har lagt till alla Wifi-enheter görs ett mesh-test som en kontroll av att allt fungerar.

Felsöka konfigureringen

Kontrollera följande om konfigurationen inte fungerar:
  1. Alla åtkomstpunkter är inkopplade och anslutna till samma wifi-nätverk.
  2. Du uppfyller alla krav i avsnittet Du behöver följande för att komma igång.
Andra felsökningssteg:
  • Tvångsavsluta Home-appen och öppna den sedan igen.
  • Avinstallera och installera om Home-appen.
  • Glöm nätverk i närheten.
  • Starta om Wifi-enheten.
  • Använd en annan enhet (telefon eller surfplatta) för konfigureringen.

Om det ändå inte fungerar kan du testa att återställa routern eller åtkomstpunkten till standardinställningarna eller kontakta supporten.