Konfigurer Google Nest Wifi

Google Nest Wifi er det nyeste systemet for Wi-Fi-maskenett fra Google. Det erstatter den eksisterende Wi-Fi-ruteren din og består av en ruter og ett eller flere punkt. Google Nest Wifi-punkt utvider dekningen i hjemmet ditt og fungerer også som Google Assistent-høyttalere. Tidligere versjoner av Google Wifi-punkt kan også legges til i Google Nest Wifi for å gi mer dekning.

For å konfigurere den opprinnelige Google Wifi-enheten, merk av for Konfigurer Google Wifi

Hvis du allerede har konfigurert et Google Wifi-nettverk, kan du finne ut hvordan du bruker Google Wifi-punkt med Google Nest Wifi.

OnHub-rutere er ikke kompatible med Google Nest Wifi.

For å komme i gang trenger du

• en Google Nest Wifi-ruter
  • eventuelle andre Wifi-enheter du vil legge til, som Google Nest Wifi-punkt, Google Wifi-punkt eller Google Nest Wifi-ruter (dette er valgfritt for å utvide dekningen)
  • en Google-konto
  • En av disse mobilenhetene:
    • En Android-telefon med Android 6.0 eller nyere
    • Et Android-nettbrett med Android 6.0 eller nyere
    • en iPhone eller iPad med iOS 12.0 eller nyere

Merk: Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper Nest Wifi fra landet der du skal bruke den. Forskrifter for trådløse enheter varierer fra land til land, og derfor kan du oppleve kompatibilitetsproblemer hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land, og Google kan ikke lenger tilby brukerstøtte. Hvis du konfigurerer et maskenettverk, anbefaler vi at du kjøper alle Wifi-punktene i samme land.

Konfigurer Nest Wifi-ruteren din

Før du konfigurerer Google Nest Wifi-ruteren, må du sørge for at modemet fungerer og er koblet til internett. Ruteren er enheten med Ethernet-porter på bunnen.

1. Last ned Google Home-appen på Android eller iOS.
  2. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, kan du konfigurere et hjem.
  3. Velg et sted for ruteren.
    • Ruteren må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få det beste signalet, plasser ruteren i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller TV-reol.
    • Finn ut mer om hvor du kan plassere ruteren.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten på Nest Wifi-ruteren . Koble deretter den andre enden til modemet.
  5. Koble Nest Wifi-ruteren til en stikkontakt. Etter omtrent et minutt blinker lyset hvitt for å indikere at den er på og klar til å konfigureres.
  6. Åpne Google Home-appen Google Home app på enheten din.
  7. Trykk på Legg til enhet eller tjeneste   Konfigurer enheten
  8. Under «Nye enheter» trykker du på Konfigurer nye enheter i hjemmet.
  9. Velg et hjem.
  10. Velg Nest Wifi-ruteren din.
  11. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  12. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt rom.
  13. Gi Wi-Fi-nettverket ditt et navn og et sikkert passord.
  14. Ruteren oppretter nå Wi-Fi-nettverket ditt. Dette kan ta noen minutter.
  15. Hvis du vil legge til en annen Wifi-enhet, trykker du på Ja i appen for å fortsette, eller følg trinnene nedenfor for å legge til et punkt på et senere tidspunkt.

Legg til et punkt eller en ekstra ruter

Google Nest Wifi-enheter og Google Wifi-punkt kan legges til i nettverket du har opprettet med ruteren. Alle andre Wifi-enheter som legges til, inkludert Google Nest Wifi-rutere, regnes som punkt i maskenettverket. Når du har bestemt deg for hvor du vil plassere punktet ditt og koblet det til, kan du bruke Google Home-appen til å konfigurere det.

1. Åpne Google Home-appen Google Home app
  2. Trykk på Legg til enhet eller tjeneste   Konfigurer enheten
  3. Under «Nye enheter» trykker du på Konfigurer nye enheter i hjemmet.
  4. Hvis du blir bedt om det, velger du et hjem.
  5. Velg enheten du vil konfigurere som punkt  Neste.
  6. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Flere tips for skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  7. Punktet ditt blir koblet til. For Nest Wifi-punkt trykker du på Ja når du hører en lyd fra høyttaleren.
  8. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  9. Hvis du vil legge til et annet punkt, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller gjenta disse trinnene senere for flere punkt.
  10. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene dine, utfører appen en test av maskenettet for å bekrefte at alt fungerer.

Konfigurering av feilsøking

Hvis konfigureringen ikke fungerte, kan du prøve disse trinnene:
  1. Koble fra modemet, ruteren og punktet, og koble dem til igjen.
  2. Sørg for at alle punktene er koblet til et strømuttak og til det samme Wi-Fi-nettverket.
  3. Tilbakestill ruteren eller punktet til fabrikkstandard.
  4. Kontakt brukerstøtten.