To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurer Nest Wifi Pro eller Nest Wifi

Google Nest Wifi Pro og Nest Wifi er wifi-maskenettsystemer fra Google – for hele hjemmet. De kan bestå av en ruter og ett eller flere punkter. Hvert punkt utvider dekningen, så du bør tenke gjennom hvor du plasserer Wifi-enhetene, for å gjøre wifi-nettverket mest mulig stabilt i hele hjemmet. Se hvor du bør plassere Wifi-enhetene dine.

For å konfigurere Google Wifi, se Konfigurer Google Wifi.

MerkNest Wifi Pro (wifi 6E) kan ikke brukes sammen med Nest Wifi-rutere eller -punkter eller Google Wifi-punkter (wifi 5) i maskenettverk.

Kom i gang

Dette trenger du:

• en Nest Wifi-ruter eller en Nest Wifi Pro-ruter
    • for Nest Wifi-ruteren: eventuelle andre Wifi-enheter du vil legge til, for eksempel et Nest Wifi-punkt, Google Wifi-punkter eller Nest Wifi-rutere – dette er valgfritt for å utvide dekningen.
    • for Nest Wifi Pro-ruteren: eventuelle andre Nest Wifi Pro-rutere du vil legge til som punkter for å utvide dekningen
  • Hvis Wifi-enheten er konfigurert fra før, må du tilbakestille enheten til fabrikkstandard før du legger den til i et nytt nettverk.
  • en Google-konto
  • en av disse mobilenhetene:
    • Android-telefoner eller -nettbrett med Android 9.0 eller nyere
    • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller nyere
  • Den nyeste versjonen av Google Home-appen som er tilgjengelig, for Android eller iOS
  • internettilkobling
  • et modem (følger ikke med)
  • Slik deaktiverer du telefonens VPN midlertidig i telefoninnstillingene, hvis du har et VPN (bare for iOS).

Merk: Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper Wifi-enhetene i landet der du skal bruke dem. Forskrifter for trådløse enheter varierer fra land til land, og derfor kan du oppleve kompatibilitetsproblemer hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land – og da kan ikke Google tilby brukerstøtte. Hvis du konfigurerer et maskenettverk, anbefaler vi at du kjøper alle Wifi-enhetene i samme land.

Konfigurer wifi-nettverket ditt

Konfigurer Nest Wifi Pro-ruteren

Nest Wifi Pro er et neste generasjons wifi 6E-system som bruker det trådløse 6 GHz-båndet, noe som gir enda bedre ytelse. Nest Wifi Pro kan også brukes som Thread-grenseruter og er dessuten Matter-kompatibel.
Hvis du bytter ut et Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverk, kan du se hvordan du bytter ut Nest Wifi eller Google Wifi med Nest Wifi Pro.
Før du konfigurerer Nest Wifi Pro-ruteren, må du sjekke at modemet fungerer og er koblet til internett.
  1. Last ned Google Home-appen Android eller iOS.
  2. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, bør du konfigurere et hjem.
  3. Velg hvor ruteren skal stå.
    • Hvis du har flere Nest Wifi Pro-rutere, kan du bruke hvilken som helst av dem som ruter.
    • Denne ruteren må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få det beste signalet bør du plassere ruteren i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller TV-reol.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere ruteren.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten på Nest Wifi Pro-ruteren. Koble den andre enden av kabelen til modemet.
  5. Koble Nest Wifi Pro-ruteren til et strømuttak. Etter omtrent et minutt blinker lyset sakte blått for å indikere at ruteren er på og klar for konfigurering.
    Merk: Hvis det ikke blinker noe blått lys på Nest Wifi Pro, bør du tilbakestille den til fabrikkstandard.
  6. Åpne Google Home-appen på telefonen eller nettbrettet.
  7. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  8. Velg et hjem.
  9. Velg Nest Wifi Pro-ruteren.
  10. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke får skannet QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og legger inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  11. Gi wifi-nettverket et navn og et sikkert passord. For å holde alle enhetene tilkoblet anbefaler vi at du bruker samme nettverksnavn (SSID) og samme passord som for den gamle ruteren.
  12. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt rom.
  13. Nå oppretter ruteren wifi-nettverket ditt. Dette kan ta noen minutter.
  14. Hvis du vil legge til en annen Wifi-enhet, trykker du på Ja i appen for å fortsette. Eller du kan følge trinnene nedenfor for å legge til et punkt senere.

Legg til flere rutere

Du kan bruke flere Nest Wifi Pro-rutere for å utvide dekningen i hjemmet. Andre Nest Wifi Pro-rutere som legges til i maskenettverket, regnes som punkter. Bruk Google Home-appen til konfigurering.

1. Åpne Google Home-appen.
  2. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Velg et hjem hvis du blir bedt om det.
  4. Velg enheten du vil konfigurere som et punkt  Neste.
  5. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke kan skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  6. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  7. Hvis du vil legge til et punkt til, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det. Eller du kan gjenta disse trinnene for å legge til flere punkter senere.
  8. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene, utfører appen en test av maskenettet for å kontrollere at alt fungerer.
    Merk: Hvis du har en iOS-enhet, må du gi Google Home-appen tilgang til nettverket for å bruke Thread.

Konfigurer Nest Wifi-ruteren

Konfigurer Nest Wifi

Nest Wifi-enheter gir rask, stabil dekning og kan kombineres med Google Wifi-punkter for å gi bedre dekning. Nest Wifi-punkter fungerer også som Google Assistent-høyttalere. Før du konfigurerer Nest Wifi-ruteren, må du sjekke at modemet fungerer og er koblet til internett. Ruteren er enheten med Ethernet-porter nederst.

1. Last ned Google Home-appen Android eller iOS.
  2. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, kan du konfigurere et hjem.
  3. Velg hvor ruteren skal stå.
    • Ruteren må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få det beste signalet, plassér ruteren i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller TV-reol.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere ruteren.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten  på Nest Wifi-ruteren. Koble den andre enden til modemet.
  5. Koble Nest Wifi-ruteren til et strømuttak. Etter omtrent et minutt blinker lyset hvitt for å indikere at den er på og klar til å konfigureres.
  6. Åpne Google Home-appen på telefonen eller nettbrettet.
  7. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  8. Velg et hjem.
  9. Velg Nest Wifi-ruteren din.
  10. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke kan skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  11. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt rom.
  12. Gi wifi-nettverket ditt et navn og et sikkert passord.
  13. Nå oppretter ruteren wifi-nettverket ditt. Dette kan ta noen minutter.
  14. Hvis du vil legge til en annen Wifi-enhet, kan du trykke på Ja i appen for å fortsette eller følge trinnene nedenfor for å legge til et punkt senere.

Legg til et punkt eller en ekstra ruter

Nest Wifi-enheter og Google Wifi-punkt kan legges til i nettverket du har opprettet med ruteren. Alle andre Wifi-enheter som legges til, inkludert Nest Wifi-rutere, regnes som punkt i maskenettverket. Når du har bestemt deg for hvor du vil plassere punktet, og har koblet det til, kan du bruke Google Home-appen til å konfigurere det.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Velg et hjem hvis du blir bedt om det.
  4. Velg enheten du vil konfigurere som punkt Neste.
  5. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Se flere tips om skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke kan skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigureringsnøkkelen på bunnen av enheten.
  6. Punktet blir koblet til.
    • Merk: For Nest Wifi-punkter trykker du på Ja når en lyd spilles av fra høyttaleren.
  7. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  8. Hvis du vil legge til et punkt til, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller gjenta disse trinnene senere for flere punkt.
  9. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene, utfører appen en test av maskenettet for å bekrefte at alt fungerer.

Feilsøking av konfigurering

Hvis konfigureringen ikke fungerer, bør du sjekke at
  1. punktene er koblet til et strømuttak og det samme wifi-nettverket
  2. du oppfyller alle kravene i «For å komme i gang trenger du»-delen
Andre feilsøkingstrinn du kan prøve:
  • Tving Home-appen til å lukke seg, og åpne den igjen.
  • Avinstaller Home-appen og installer den på nytt.
  • Glem nettverk i nærheten.
  • Start Wifi-enheten på nytt.
  • Bruk en annen enhet (telefon eller nettbrett) til konfigureringen.

Hvis konfigureringen fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å tilbakestille ruteren eller punktet til fabrikkstandard eller kontakte brukerstøtten.