To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest Wifi Pro of Nest Wifi instellen

De Google Nest Wifi Pro en de Nest Wifi vormen mesh-wifi-systemen voor het hele huis, die bestaan uit een router en een of meer Wifi-punten. Elk punt breidt de dekking uit, dus met zorgvuldig geplaatste Wifi-apparaten vergroot je de betrouwbaarheid van het wifi-netwerk in je hele huis. Ontdek waar je je Wifi-apparaten het beste kunt neerzetten.

Ga naar Google Wifi instellen om Google Wifi in te stellen.

Opmerking: Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan niet worden gecombineerd met Nest Wifi-routers of -punten of met Google Wifi-punten (wifi 5) in een mesh-netwerk.

Aan de slag

Je hebt het volgende nodig:

• Een Nest Wifi-router of een Nest Wifi Pro-router
    • Voor de Nest Wifi-router: Extra Wifi-apparaten die je wilt toevoegen, zoals Nest Wifi-punten, Google Wifi-punten of Nest Wifi-routers. Dit is optioneel om de dekking uit te breiden.
    • Voor de Nest Wifi Pro-router: Extra Nest Wifi Pro-routers die je als punten wilt toevoegen om de dekking uit te breiden.
  • Als je Wifi-apparaat al is ingesteld, zet je je apparaat terug op de fabrieksinstellingen voordat je het aan een nieuw netwerk toevoegt.
  • Een Google-account.
  • Een van de volgende mobiele apparaten:
    • Android-telefoon of -tablet met Android 9.0 of hoger
    • iPhone of iPad met iOS 15.0 of hoger
  • De nieuwste versie van de Google Home-app die beschikbaar is voor Android of iOS
  • Internetverbinding
  • Modem (niet meegeleverd)
  • De VPN van je telefoon tijdelijk uitzetten in de instellingen van je telefoon als je een VPN hebt (alleen iOS)

Opmerking: We raden je aan je Wifi-apparaten te kopen in het land waar je ze gaat gebruiken. Omdat de regelgeving voor draadloze producten per land verschilt, kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan als je de Wifi-apparaten in een ander land gebruikt. Google biedt hiervoor geen support. Als je een mesh-netwerk instelt, is het verstandig om al je Wifi-apparaten in hetzelfde land te kopen.

Je wifi-netwerk instellen

Je Nest Wifi Pro-router instellen

Nest Wifi Pro is een wifi 6E-systeem van de volgende generatie, dat de draadloze 6GHz-band gebruikt voor betere prestaties. De Nest Wifi Pro is ook te gebruiken als Thread-borderrouter en is geschikt voor Matter.
Als je een Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk vervangt, ga je na hoe je Nest Wifi of Google Wifi vervangt door Nest Wifi Pro.
Ga na of je modem werkt en met internet is verbonden voordat je de Nest Wifi Pro-router instelt.
  1. Download de Google Home-app  voor Android of iOS.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt, stel je een huis in.
  3. Kies een locatie voor je router.
    • Als je meerdere Nest Wifi Pro-routers hebt, kun je elk van die apparaten als router gebruiken.
    • Deze router moet zijn gekoppeld aan een werkende modem die is verbonden met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je de router op ooghoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Ontdek waar je je router het best kunt plaatsen.
  4. Sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van de Nest Wifi Pro-router. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je modem.
  5. Sluit de Nest Wifi Pro-router aan op een stopcontact. Na ongeveer een minuut pulseert het lampje langzaam blauw om aan te geven dat de router aanstaat en kan worden ingesteld.
    Opmerking: Als de Nest Wifi Pro geen pulserend blauw lampje toont, zet je de fabrieksinstellingen terug.
  6. Open de Google Home-app  op je telefoon of tablet.
  7. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  8. Kies een huis.
  9. Selecteer je Nest Wifi Pro-router.
  10. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon voor het scannen op ongeveer 12 cm afstand. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Stel een naam en een veilig wachtwoord in voor je wifi-netwerk. We raden je aan dezelfde netwerknaam (SSID) en hetzelfde wachtwoord te gebruiken als je oude router, zodat al je apparaten verbonden zijn.
  12. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  13. De router maakt nu je wifi-netwerk. Dit kan een paar minuten duren.
  14. Als je nog een Wifi-apparaat wilt toevoegen, tik je in de app op Ja om door te gaan. Je kunt ook de onderstaande stappen volgen om op een later tijdstip een punt toe te voegen.

Een extra router toevoegen

Je kunt meerdere Nest Wifi Pro-routers gebruiken om het bereik in je huis uit te breiden. Extra Nest Wifi Pro-routers die je aan je mesh-netwerk toevoegt, worden als punten beschouwd. Gebruik de Google Home-app om ze in te stellen.

1. Open de Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  3. Kies een huis als dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer het apparaat dat je als punt wilt instellen Volgende.
  5. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon voor het scannen op ongeveer 12 cm afstand. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  6. Volg de instructies in de app om het instellen af te ronden.
  7. Als je nog een punt wilt toevoegen, tik je in de app op Ja als dit wordt gevraagd. Je kunt de stappen ook op een later tijdstip herhalen om punten toe te voegen.
  8. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om na te gaan of alles werkt.
    Opmerking: Als je een iOS-apparaat hebt, moet je de Google Home-app toegang geven tot je netwerk om Thread te kunnen gebruiken.

Je Nest Wifi-router instellen

Je Nest Wifi instellen

Nest Wifi-apparaten bieden snelle, betrouwbare dekking en kunnen worden gecombineerd met Google Wifi-punten voor meer dekking. Een Nest Wifi-punt werkt ook als Google Assistent-speaker. Check voordat je de Google Nest Wifi-router instelt of je modem werkt en is verbonden met internet. De router is de eenheid met ethernetpoorten aan de onderkant.

1. Download de Google Home-app  voor Android of iOS.
  2. Stel een huis in als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt.
  3. Kies een plek voor je router.
    • Je router moet zijn verbonden met een werkende modem die verbinding heeft met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je de router op ooghoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Ontdek waar je je router het best kunt plaatsen.
  4. Sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van de Nest Wifi-router. Sluit het andere uiteinde aan op de modem.
  5. Sluit de Nest Wifi-router aan op een stopcontact. Na ongeveer een minuut pulseert het lampje wit om aan te geven dat de router aanstaat en kan worden ingesteld.
  6. Open de Google Home-app  op je telefoon of tablet.
  7. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  8. Kies een huis.
  9. Selecteer je Nest Wifi-router.
  10. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  11. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  12. Stel een naam en een veilig wachtwoord in voor je wifi-netwerk.
  13. De router maakt nu je wifi-netwerk. Dit kan een paar minuten duren.
  14. Tik in de app op Ja om door te gaan als je nog een Wifi-apparaat wilt toevoegen of volg de onderstaande stappen om op een later tijdstip een Wifi-punt toe te voegen.

Een punt of extra router toevoegen

Nest Wifi-apparaten en Google Wifi-punten kun je toevoegen aan het netwerk dat je met je router hebt gemaakt. Alle extra Wifi-apparaten die worden toegevoegd, waaronder Nest Wifi-routers, worden beschouwd als punten in het mesh-netwerk. Zodra je hebt besloten waar je je Wifi-punt wilt plaatsen en het punt hebt aangesloten, gebruik je de Google Home-app voor het instellen.

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  3. Kies een huis als dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer het apparaat dat je als punt wilt instellen Volgende.
  5. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  6. Je punt wordt nu verbonden.
    • Opmerking: In het geval van Nest Wifi-punten tik je op Ja als je een geluid hoort via je speaker.
  7. Volg de instructies in de app om het instellen af te ronden.
  8. Als je nog een punt wilt toevoegen, tik je in de app op Ja als dit wordt gevraagd. Je kunt deze stappen ook op een later tijdstip herhalen om punten toe te voegen.
  9. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om te checken of alles werkt.

Problemen met het instellen oplossen

Als het instellen niet werkt:
  1. Zorg dat alle punten zijn aangesloten en verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Zorg dat je aan alle vereisten voldoet in het gedeelte Dit heb je nodig om aan de slag te gaan.
Andere stappen die je kunt proberen om het probleem op te lossen:
  • Sluit de Home-app geforceerd af en open deze opnieuw.
  • Verwijder de Home-app en installeer deze opnieuw.
  • Vergeet netwerken in de buurt.
  • Start het Wifi-apparaat opnieuw op.
  • Gebruik een ander apparaat (telefoon of tablet) voor het instellen.

Als je nog steeds niets kunt instellen, zet je je router of punt terug op de fabrieksinstellingen of neem je contact op met support.