Google Wifi ‑laitteiden siirtäminen Google Home ‑sovellukseen

Jos olet aiemmin ottanut Google Wifi- tai OnHub-laitteet käyttöön Google Wifi ‑sovelluksessa, lisäämällä laitteet ja asetukset Google Home ‑sovellukseen voit

• ylläpitää Google Wifi ‑verkkoasi Google Home ‑sovelluksesta
  • käyttää Google Assistantia esimerkiksi internetyhteyden keskeyttämiseen, yhteysnopeuden tarkistamiseen ja vierasverkon salasanan näyttämiseen Nest-näytöllä
  • lisätä Nest Wifi ‑pisteen aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon
  • lisätä Nest Wifi ‑reitittimen lisäpisteeksi aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon.*

*Tässä tapauksessa suosittelemme, että lisäät Google Wifi ‑laitteen uuteen Google Nest Wifi ‑verkkoon ohjeiden avulla.

Ennen kuin aloitat

Google Wifi- ja OnHub-laitteiden ja ‑asetusten siirtämistä Google Home ‑sovellukseen ei voi peruuttaa.

Kun siirrät Wifi-laitteet Google Home ‑sovellukseen, voit esimerkiksi päivittää verkkoasetuksia, ylläpitää lapsilukkoa ja suorittaa nopeustestejä joko Google Home‑ tai Google Wifi ‑sovelluksella. Wifi-laitteiden ja ‑asetusten siirtäminen Google Home ‑sovellukseen vaikuttaa kuitenkin joihinkin ominaisuuksiin:

• Sinun on käytettävä Google Home ‑sovellusta, jos haluat vaihtaa Wifi-laitteen nimen tai huoneen.
  • Google Wifi ‑sovelluksessa olevat ylläpitäjät poistetaan. Sinun on lisättävä muut henkilöt Google Home ‑sovelluksessa kodin jäseniksi, jos haluat antaa heille pääsyn langattomaan lähiverkkoon ja laitteiden asetuksiin. Et voi enää muuttaa ylläpitäjiä Google Wifi ‑sovelluksessa.
  • Sinun on käytettävä Google Home ‑sovellusta, jos haluat ottaa uusia Google Wifi-, Nest Wifi- tai OnHub-laitteita käyttöön.
  • Kaikki Google Home ‑sovelluksen jäsenet (sekä nykyiset että tulevat) saavat samat Wifi-laitteiden ja ‑asetusten hallinta- ja käyttöoikeudet kuin sinä.

Lue lisää Wifi-asetusten siirtämisestä Google Home ‑sovellukseen.

Huom. OnHub-laitteita ei voi yhdistää Nest Wifi -laitteisiin, vaikka OnHub olisi siirretty Google Home ‑sovellukseen.

Ohjeet

Jos haluat käyttää Nest Wifi‑ ja Google Wifi ‑laitteita yhdessä, lue, miten voit lisätä Nest Wifi ‑reitittimen nykyiseen Google Wifi ‑verkkoon. Jos sinulla on vain Google Wifi- tai OnHub-laitteita, jatka alla olevien ohjeiden mukaan.

Google Wifi- tai OnHub-verkon lisääminen Google Home ‑sovellukseen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  2. Napauta Lisää laite tai palvelu  ja sitten Importoi Google Wifi ‑verkko ja sitten Seuraava.
  3. Valitse koti ja napauta Seuraava.
  4. Vahvista langaton verkkosi ja napauta Seuraava.
  5. Viimeistele verkon lisääminen seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Google Wifi- tai OnHub-laitteiden ja ‑asetusten lisääminen Google Home ‑sovellukseen

Wifi-laitteet ja ‑asetukset

Kun olet lisännyt Wifi-laitteet ja ‑asetukset Google Home ‑sovellukseen, näet sen kautta myös Google Wifi ‑sovelluksen laitteet, verkkoasetukset ja tiedot.

Voit yhä käyttää useimpia ominaisuuksia sekä Google Home‑ että Google Wifi ‑sovelluksessa, mutta seuraavat toiminnot ovat saatavilla vain Google Home ‑sovelluksessa:

• Wifi-laitteiden nimeäminen uudelleen
  • Wifi-laitteen huoneen vaihtaminen
  • uuden Wifi-laitteen käyttöönotto
  • Wifin ylläpitäjien lisääminen ja muuttaminen.

Wifin ylläpitäjät

Kun lisäät Google Wifi ‑laitteet ja ‑asetukset Google Home ‑sovellukseen, nykyiset Google Wifi ‑sovelluksessa olevat ylläpitäjät poistetaan. Et voi myöskään enää lisätä tai poistaa ylläpitäjiä Google Wifi ‑sovelluksessa. Sen sijaan sinun on lisättävä muut henkilöt Google Home ‑sovelluksessa kodin jäseniksi, jos haluat antaa heille pääsyn langattomaan lähiverkkoon ja laitteiden asetuksiin.

Muistathan, että Google Home ‑sovelluksessa lisätyillä kodin jäsenillä on samat laitteiden ja asetusten käyttö- ja hallintaoikeudet kuin sinulla. He voivat esimerkiksi vaihtaa langattoman lähiverkon salasanan, lisätä ja poistaa kodin jäseniä sekä valita, voivatko tietyt laitteet käyttää langatonta lähiverkkoa. Kutsu kodin jäseniksi vain luotettavia henkilöitä.

Lue lisää kodin laitteiden käyttämisestä yhdessä muiden kanssa ja kodin jäsenten ylläpitämisestä.