Slik monterer du Nest Cam Indoor

Du kan sette Google Nest Cam Indoor på en vannrett overflate ved bare å bruke stativet, eller du kan montere kameraet på en annen overflate ved hjelp av magneten eller monteringsplaten. Her er noen tips for de ulike alternativene.

I denne artikkelserien konfigurerer du kameraet ditt på denne måten:

1. Legg til kameraet i Nest-appen
  2. Plassér eller montér kameraet – Du er her
  3. Kom i gang med kameraet

Når du har konfigurert Nest Cam med Nest-appen, er det på tide å tenke over hvordan du vil montere det.

Viktig: Nest Cam Indoor monteres på en helt annen måte enn Google Nest Cam Outdoor.

Tre måter å montere kameraet på

Alle har forskjellige behov, og alle hjem har ulike planløsninger, så vi har designet Nest Cam Indoor for å være lett å montere nær sagt hvor som helst og i en hvilken som helst retning.

Det finnes tre måter å montere Nest Cam Indoor på (alle er beskrevet nedenfor):

• Bare sett det på en vannrett overflate, for eksempel en hylle
  • Fest det til en metalloverflate ved hjelp av den magnetiske undersiden
  • Montér metallplaten for å plassere kameraet på en vegg, et tak eller en annen ikke-magnetisk overflate

Med kamerastativet får du alltid en perfekt vinkel

Uansett hvilken metode du velger, blir det lett å rette kameraet mot det du vil, takket være det fleksible stativet.

Stativet kan dreies fremover og bakover i opptil 180°. Du kan for eksempel montere Nest Cam Indoor høyt oppe og dreie stativet nedover, sånn at kameraet ser rommet.

Selve kameraet kan roteres 360° på stativet, og hvis du har et Nest Cam (ikke et Dropcam), kan stativet også roteres 360°. Så hvis det er nødvendig å montere kameraet i en vinkel, kan du vri på kameraet og stativet for å rette opp bildet.

Du kan til og med montere kameraet opp-ned i taket og rotere bildet 180° i kamerainnstillingene, sånn at videostrømmen vises riktig i appen.

camera rotate 180

camera indoor rotate 360

camera rotate 360 with stand

Før du begynner

1. Sørg for at du konfigurerer Nest Cam Indoor ved hjelp av Nest-appen før du monterer det. Eventuelt kan du konfigurere det på Mac eller Windows i stedet.

2. Trenger du hjelp med å finne ut hvor du bør plassere kameraet? Her er noen tips til hvordan du velger et bra sted.

Tips til hvordan du plasserer Nest Cam for å få med deg det du vil >

Tips til hvordan du beskytter Nest Cam og den tilhørende videoen mot tyveri >

3. Ta av klistremerkene på Nest Cam-objektivet og undersiden av stativet. De er bare satt på for å beskytte enhetene under frakt og montering.

4. Gå gjennom retningslinjene for sikkerhet før du monterer kameraet. Følg disse retningslinjene for å redusere risikoen for oppvarming, brann, brannskader, elektriske støt og andre alvorlige skader.

Viktig: Nest Cam Indoor monteres på en helt annen måte enn Nest Cam Outdoor.

Montér kameraet

Når kameraet er ferdig konfigurert, må du velge hvordan du vil montere det.

Plassering av kameraet på en flat, vannrett overflate

Du kan sette Nest Cam Indoor på en hylle, en benkeplate eller et bord.
Da trenger du ikke å bruke den medfølgende monteringsplaten i metall.
Bare sett det der du vil ha det, og sjekk videostrømmen i
Nest-appen.

Hvis kameraet ikke blir koblet til Wi-Fi, eller hvis du opplever avbrudd i
videostrømmen, kan det være lurt å flytte det til et annet sted med
bedre signal. Selv noen få centimeter kan utgjøre en forskjell.

I artikkelen nedenfor finner du flere forslag til feilsøking av
Wi-Fi.

Feilsøking når Nest Cam kobles fra eller er frakoblet i Nest-appen >

camera indoor with stand

For å finne ut mer om kameraet og tilpasse innstillingene, ta en titt på forslagene våre for neste trinn.

Plassering av kameraet på en metalloverflate

Vi har satt en kraftig magnet av sjeldent metall på undersiden av Nest Cam Indoor-stativet, slik at kameraet kan festes til metalloverflater. Dermed trenger du ikke å bore hull eller bruke monteringsplaten i metall.

Bare fest Nest Cam Indoor til et kjøleskap, et arkivskap eller en annen metalloverflate. Vi anbefaler ikke å feste kameraet til datamaskiner eller elektronisk utstyr, siden det kan skade de aktuelle enhetene.

Sjekk deretter videostrømmen fra kameraet i Nest-appen. Hvis kameraet ikke kan kobles til Wi-Fi-nettverket, eller hvis du opplever avbrudd i videostrømmen, kan det være lurt å flytte det til et annet sted med bedre signal. Selv noen få centimeter kan utgjøre en forskjell.

I artikkelen nedenfor finner du flere forslag til feilsøking av Wi-Fi-tilkoblingen.

Feilsøking når Nest Cam kobles fra eller er frakoblet i Nest-appen >

Hvis du vil vite mer om kamerafunksjonene, kan du ta en titt på forslagene våre til neste trinn.

Plassering av kameraet på en vegg eller et tak ved hjelp av monteringsplaten

Hvis du ikke har noen metalloverflate å feste den magnetiske undersiden til, kan du montere kameraets monteringsplate i metall på en vegg eller i taket. Deretter kan du feste Nest Cam til platen og rotere det for å få bildet du vil ha.

1. Sjekk at det er en stikkontakt i nærheten av stedet du har valgt. Koble til strømkabelen og adapteren, og prøv å holde kameraet der du vil ha det. Du bør ha litt å gå på for sikkerhets skyld.

2. Sjekk Wi-Fi-dekningen ved å se videostrømmen fra kameraet i Nest-appen.

Hvis kameraet ikke kan kobles til Wi-Fi-nettverket, eller hvis du opplever avbrudd i videostrømmen, kan det være lurt å flytte det til et annet sted med bedre signal. Selv noen få centimeter kan utgjøre en forskjell.

I artikkelen nedenfor finner du flere forslag til feilsøking av Wi-Fi-tilkoblingen.

Feilsøking når Nest Cam kobles fra eller er frakoblet i Nest-appen >

app video stream

1. Når videostrømmen fra kameraet fungerer som den skal, er det på tide å sette på plass monteringsplaten. Hold platen mot veggen, taket eller en annen overflate, og skru den fast. Pass på at kabelklemmen peker i retningen du vil at ledningen skal gå. Skruene er selvgjengende, så det er lett å skru dem inn i gips- og trevegger uten å måtte bore. Hvis du trenger å bore i harde materialer som betong eller murstein, må du bruke veggankere, som du kan kjøpe i jernvarehandler.

Viktig: Hvis det er nødvendig å bore hull, bør du bare bore ett til å begynne med. Sett monteringsplaten på veggen, slik at hullet du boret, er på linje med ett av sporene i platen. Bruk sporene som veiledning for å bore de to andre hullene. Da blir det lettere å få alle hullene på linje med sporene.

2. Hvis du har skrudd inn skruene med en elektrisk skrutrekker, bør du stramme dem til med en vanlig skrutrekker for hånd. Da sikrer du at enheten blir skikkelig montert, samtidig som du unngår å stramme skruene for mye og potensielt skade veggen eller taket.

Nest cam protective pad

1. Sett Nest Cam-enheten på monteringsplaten. Magneten holder kameraet godt fast – selv hvis du monterer det i taket.

Viktig: Magneten er svært sterk. Pass på fingrene når du setter på monteringsplaten, for å unngå skader.

2. Sjekk hva kameraet ser, ved å se på direkteoverføringen i Nest-appen, og juster posisjonen etter behov. Du kan også snu visningen i Nest-appen hvis den er opp-ned.

Er du klar til å utforske andre ting du kan gjøre med kameraet? Ta en titt på forslagene våre til neste trinn.

camera indoor mounted

Hvis du vil flytte Nest Cam til et annet sted senere, må du huske å endre posisjonen i Nest-appen også.

Neste trinn

Nå som kameraet er montert, kan du se nærmere på innstillingene vi har listet opp nedenfor. Her finner du også noen ting du kanskje ikke visste om kameraet.

• Varsler: Kameraet kan varsle deg når det oppdager bevegelse, lyd eller begge deler. Velg hva slags varsler du vil motta fra kameraet.
  • Home/Away Assist: Du kan angi at kameraet skal slå seg på når du drar hjemmefra og slå seg av når du kommer hjem igjen. Når du slår på Home/Away Assist for kameraet, bytter det automatisk modus når du kommer og går.
  • Båndbredde og bildekvalitet: Som standard stiller Nest-appen inn bildekvaliteten for kameraet automatisk. Du kan endre kameraets bildekvalitet når som helst i Nest-appen. Prøv ulike kvalitetsinnstillinger for å finne den som fungerer best med internettilkoblingen din.
  • Google Nest Aware: Hvis du ikke abonnerer ennå, kan du finne ut hva du får med et Nest Aware-abonnement – deriblant mer intelligente varsler og den kontinuerlige videologgen din lagret i nettskyen.

I denne artikkelserien konfigurerer du kameraet ditt på denne måten:

1. Legg til kameraet i Nest-appen
  2. Plassér eller montér kameraet – du er nettopp ferdig med dette.
  3. Kom i gang med kameraet