De Nest Cam Indoor bevestigen

Je kunt de Google Nest Cam Indoor met de standaard op een horizontaal oppervlak zetten, maar je kunt de camera ook met de magnetische basis of de montagesteun aan een ander oppervlak bevestigen. Hieronder volgen enkele tips voor beide manieren.

In deze reeks artikelen ga je het volgende doen om je camera in te stellen:

1. De camera aan de Nest-app toevoegen
  2. Je camera plaatsen of bevestigen: je bent hier
  3. Aan de slag met de camera

Nadat je de Nest Cam hebt ingesteld met de Nest-app, kun je bepalen hoe je hem wilt ophangen.

Belangrijk: De Nest Cam Indoor wordt op een heel andere manier geïnstalleerd dan de Google Nest Cam Outdoor.

Drie manieren om de camera te bevestigen

Niet iedereen heeft dezelfde behoeften en niet elk huis heeft dezelfde indeling. Daarom hebben we de Nest Cam Indoor zo ontworpen dat je hem vrijwel overal makkelijk kunt installeren en in elke gewenste richting kunt draaien.

Je kunt de Nest Cam Indoor op drie verschillende manieren installeren, die hieronder uitvoerig worden beschreven:

• Zet de camera gewoon op een horizontaal oppervlak, zoals een boekenplank.
  • Gebruik de magnetische basis om de camera aan een metalen oppervlak vast te maken.
  • Gebruik de metalen montagesteun om de camera aan de muur, het plafond of een ander niet-magnetisch oppervlak te bevestigen.

De perfecte kijkhoek met de camerastandaard

Welke methode je ook kiest, met de veelzijdige standaard van de Nest Cam kun je de camera precies richten op datgene wat je in de gaten wilt houden.

De standaard kan voor- en achterover kantelen en heeft een bewegingsbereik van 180°. Je kunt de Nest Cam Indoor bijvoorbeeld hoog ophangen en de standaard achterover kantelen om de kamer goed in beeld te krijgen.

De camera kan de volledige 360° ronddraaien in de standaard. Als je een Nest Cam hebt (niet een Dropcam), kan de standaard zelf ook 360° draaien. Wil je de camera dus in een bepaalde hoek monteren, dan kun je zowel de camera als de standaard precies zo draaien dat het beeld mooi recht wordt weergegeven.

Je kunt de camera zelfs ondersteboven aan het plafond hangen en het beeld 180º draaien in de camera-instellingen, zodat de videostream correct in de app wordt weergegeven.

camera rotate 180

camera indoor rotate 360

camera rotate 360 with stand

Voordat je begint

1. Zorg dat je de Nest Cam Indoor hebt ingesteld met de Nest-app voordat je de camera ophangt. Je kunt de camera eventueel ook instellen met een Mac of een Windows-computer.

2. Bepaal de juiste plek voor je camera. Heb je hulp nodig, lees dan de tips in het volgende artikel om een goede plek te kiezen:

Waar kan ik de Nest Cam het beste plaatsen om op te nemen wat ik wil? >

De Nest Cam en de videobeelden beschermen tegen diefstal >

3. Verwijder de stickers op de lens van de Nest Cam en de onderkant van de standaard. De stickers zijn alleen bedoeld om de camera tijdens het transport en de installatie te beschermen.

4. Lees de veiligheidsrichtlijnen voor het bevestigen van de camera. Volg deze richtlijnen om oververhitting, brandwonden, brandgevaar, elektrische schokken en ander ernstig letsel te voorkomen.

Belangrijk: De Nest Cam Indoor wordt op een heel andere manier geïnstalleerd dan de Nest Cam Outdoor.

De camera bevestigen

Als je klaar bent, kun je kiezen hoe je de camera opstelt.

De camera op een vlak, horizontaal oppervlak plaatsen

Je kunt de Nest Cam Indoor op een plank, aanrechtblad of tafel plaatsen.
Als je deze optie kiest, hoef je de meegeleverde montagesteun niet te
gebruiken. Zet de camera gewoon neer en bekijk de live videobeelden met de
Nest-app.

Als de camera geen verbinding kan maken met wifi, of als de videostream wordt
onderbroken, moet je mogelijk een andere plek kiezen waar
je een sterker signaal ontvangt. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken.

Bekijk het volgende artikel voor meer suggesties over het oplossen van
wifi-problemen.

Problemen oplossen met een Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >

camera indoor with stand

Bekijk de suggesties voor volgende stappen voor meer informatie over de camera en het aanpassen van de instellingen.

De camera aan een metalen oppervlak vastmaken

De standaard van de Nest Cam Indoor is aan de onderkant voorzien van een zeldzame-aardemagneet. Hiermee kan de camera stevig aan een metalen oppervlak worden vastgemaakt. Kies je deze optie, dan hoef je geen gaten te boren en de metalen montagesteun niet te gebruiken.

Bevestig de Nest Cam Indoor eenvoudig aan een koelkast, een archiefkast of een ander metalen oppervlak. Je kunt de camera beter niet met de magneet aan een computer of ander elektronisch apparaat vastmaken, omdat dit schade kan veroorzaken.

Controleer vervolgens de live videobeelden van de camera met de Nest-app. Kan de camera geen verbinding met wifi maken, of wordt de videostream onderbroken, dan kun je beter een andere plek kiezen waar het signaal sterker is. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken.

Bekijk het volgende artikel voor meer suggesties over het oplossen van wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >

Bekijk de suggesties voor volgende stappen als je de functies van de camera wilt verkennen.

De camera met de montagesteun aan een muur of plafond bevestigen

Als er geen metalen oppervlak is waar je de magnetische basis aan kunt vastmaken, kun je de camera met behulp van de metalen montagesteun aan de muur of zelfs het plafond bevestigen. Vervolgens kun je de Nest Cam op de montagesteun plaatsen en zo draaien dat je precies het beeld krijgt dat je wilt.

1. Zoek een plek in de buurt van een stopcontact. Sluit de camera aan op het stopcontact met het meegeleverde netsnoer en de stroomadapter en houd hem op de plaats waar je hem wilt installeren. Zorg dat je een beetje speelruimte hebt, gewoon voor het geval dat.

2. Controleer de wifi-dekking door de live videobeelden van de camera in de Nest-app te bekijken.

Kan de camera geen verbinding met wifi maken, of wordt de videostream onderbroken, dan kun je beter een andere plek kiezen waar het signaal sterker is. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken.

Bekijk het volgende artikel voor meer suggesties over het oplossen van wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >

app video stream

1. Installeer de montagesteun nadat je hebt geverifieerd dat de camera videobeelden kan streamen. Houd de montagesteun tegen de muur, het plafond of een ander oppervlak en schroef hem vast. Zorg ervoor dat de kabelklem aan de kant zit waar je het netsnoer wilt hebben. De meegeleverde schroeven zijn zelftappend, zodat je ze makkelijk in gipsplaat, hout en stucwerk kunt draaien zonder gaten te boren. Moet je in hard materiaal boren, bijvoorbeeld in een stenen muur, dan heb je pluggen nodig. Deze zijn bij de lokale bouwmarkt verkrijgbaar.

Opmerking: Als je gaten moet boren, begin dan met één gat. Plaats de montagesteun vervolgens zo tegen de muur dat het gat in de montagesteun samenvalt met het gat dat je hebt geboord. Boor nu de andere twee gaten. Gebruik de openingen in de montagesteun om de juiste plek te bepalen. Zo weet je zeker dat de geboorde gaten en de openingen in de montagesteun precies samenvallen.

2. Draai de schroeven nog even extra aan met een gewone schroevendraaier (als je een schroefboormachine hebt gebruikt om de schroeven in de muur te draaien). Zo weet je zeker dat de montagesteun stevig vast komt te zitten zonder dat je de schroeven te hard aandraait en daarmee mogelijk de muur of het plafond beschadigt.

Nest cam protective pad

1. Plaats de Nest Cam op de montagesteun. De zeldzame-aardemagneet zorgt ervoor dat de Nest Cam goed vast komt te zitten, zelfs als je hem aan het plafond monteert.

Belangrijk: De zeldzame-aardemagneet is zeer krachtig. Let op dat je je vingers niet bezeert wanneer je de montagesteun bevestigt.

2. Controleer het beeld van de camera door de livestream in de Nest-app te bekijken. Pas de stand van de camera eventueel nog iets aan. Je kunt eventueel het beeld kantelen in de Nest-app als het helemaal ondersteboven wordt weergegeven.

Klaar om een paar andere mogelijkheden van de camera te proberen? Bekijk onze suggesties voor volgende stappen.

camera indoor mounted

Als je de Nest Cam op een andere plek wilt plaatsen, vergeet dan niet de locatie te wijzigen in de Nest-app.

Volgende stappen

Hieronder vind je enkele instellingen die je kunt uitproberen en een paar feiten en weetjes over de camera die je misschien nog niet kende.

• Meldingen: De camera kan je een melding sturen wanneer hij beweging en/of geluid detecteert. Selecteer welke meldingen je van de camera wilt ontvangen.
  • Thuis/Afwezig-functie: Je kunt de camera laten inschakelen wanneer je het huis uitgaat en weer laten uitschakelen wanneer je terugkomt. Als je de Thuis/Afwezig-functie voor de camera aanzet, kan de camera zijn gedrag automatisch aanpassen als je thuiskomt en weggaat.
  • Bandbreedte en beeldkwaliteit: De Nest-app stelt standaard de beeldkwaliteit van de camera automatisch in. Maar je kunt ook altijd zelf de beeldkwaliteit van de camera wijzigen met de Nest-app. Probeer de verschillende instellingen voor de kwaliteit om erachter te komen welke het beste werkt met je internetverbinding.
  • Google Nest Aware: Heb je nog geen abonnement, lees dan hier wat een abonnement op Nest Aware je te bieden heeft, zoals intelligentere meldingen en een doorlopende videogeschiedenis die wordt opgeslagen in de cloud.

In deze reeks artikelen ga je het volgende doen om je camera in te stellen:

1. De camera aan de Nest-app toevoegen
  2. Plaats of bevestig je camera: heb je zojuist voltooid
  3. Aan de slag met de camera