To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Åtgärda ett Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk

Nätverksproblem med Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter kan ha olika orsaker. Om Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverket inte fungerar kan dina wifi-enheter inte anslutas till eller nå internet.

Här finns felsökningsanvisningar för följande problem:

Om en enskild wifi-enhet som en telefon eller dator är frånkopplad från Google Nest Wifi eller Google Wifi men nätverket fungerar i övrigt läser du Enheten ansluts inte till ett Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk.

Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter fungerar inte

Steg 1. Kontrollera sladdar och kontakter

Ibland kan lösa, bortkopplade eller skadade kablar orsaka anslutningsproblem.

1. Kontrollera att den medföljande Ethernet-kabeln sitter ordentligt (spärren ska klicka på plats) i Google Nest Wifi-routern eller den primära Google Wifi-åtkomstpunktens WAN-port . Den andra änden ska sitta ordentligt i modemet.
  2. Kontrollera att modemet, Wifi-routern och Wifi-åtkomstpunkterna är på och att alla sladdar sitter ordentligt.
  3. Kontrollera att modemet är anslutet till en internetkälla, till exempel kabel-, DSL- eller fiberleverantörens anslutning hemma.

Steg 2. Starta om modemet, routern och åtkomstpunkterna

Att stänga av modemet och Wifi-enheterna och slå på dem igen kan åtgärda anslutningsproblem i nätverket. Så här startar du om enheterna:

1. Bryt strömmen till alla nätverksenheter, inklusive modemet och alla Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter.
  2. Vänta tills alla lampor på de avstängda enheterna har slocknat. Då vet du att enheterna inte längre har ström.
  3. Anslut strömmen endast till modemet.
  4. Vänta tills modemet har startat helt och alla indikatorlampor lyser. Det tar vanligtvis cirka två minuter.
  5. Kontrollera att alla Ethernet-kablar fortfarande sitter som de ska.
  6. Anslut strömmen till Google Nest Wifi-routern eller den primära Google Wifi-åtkomstpunkten igen och vänta tills den har startat helt. Det tar ungefär en minut.
  7. Sätt på övriga åtkomstpunkter eller routrar igen.
  8. Stäng Google Home-appen och öppna den sedan igen.
  9. Kontrollera att enheterna fungerar som de ska genom att köra ett mesh-test.

Läs mer om vad lamporna betyder på Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheterna.

Obs! Om det bara är en Wifi-åtkomstpunkt i mesh-nätverket som är offline kollar du att den står inom routerns eller den primära Wifi-åtkomstpunktens räckvidd. Du kan behöva flytta åtkomstpunkten närmare routern eller en annan mesh-åtkomstpunkt.

Steg 3. Kontrollera konfigurationen

I de flesta fall behöver du inte ändra några nätverksinställningar eftersom Google Nest Wifi och Google Wifi använder DHCP, ett vanligt internetanslutningsprotokoll, som standard.

Du kan behöva ändra WAN-inställningarna i Google Home-appen i följande fall:

DSL- och fiberanvändare

Du kan behöva ange ett kontonamn och lösenord för PPPoE innan modemet ger Nest Wifi-routern eller den primära Wifi-åtkomstpunkten åtkomst till internet. Detta gör du i WAN-inställningarna i Google Home-appen.

Om du inte har uppgifterna för PPPoE kontaktar du internetleverantören. Fungerar det inte? Läs mer om hur du åtgärdar problem med PPPoE under konfigureringen.

Statisk IP

Om du får en statisk IP-adress av internetleverantören anger du uppgifterna i WAN-inställningarna i Google Home-appen. Internetleverantören bör kunna förse dig med uppgifterna.

Steg 4: Ring internetleverantören

Om du fortfarande inte kan ansluta till internet kontaktar du internetleverantören. Fråga leverantören om

• det finns en driftstörning i området
  • internetinställningarna har ändrats (t.ex. en ny statisk IP-adress eller nya användarnamn/lösenord för PPPoE)
  • det har skett några andra ändringar i nätverkstjänsten.

Steg 5. Återställ Wifi-enheternas standardinställningar

Om det fortfarande är problem med anslutningen återställer du Wifi-enheternas standardinställningar, väntar tills lampan visar att enheten är klar att konfigurera och konfigurerar om Google Nest Wifi eller Google Wifi.

Steg 6. Kontakta supporten

Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

En åtkomstpunkt i mesh-nätverket eller en extrarouter fungerar inte

Om du kommer ut på internet med minst en Wifi-router eller åtkomstpunkt följer du de här anvisningarna för övriga enheter som är offline.

Åtgärda en Wifi-åtkomstpunkt i mesh-nätverket eller en extrarouter som är offline

1. Kontrollera att alla Wifi-enheter som är offline är på och att alla sladdar sitter ordentligt. Om enheten är trådansluten kontrollerar du att Ethernet-kablarna sitter ordentligt i nästa Wifi-åtkomstpunkt eller switch. Läs mer om hur du konfigurerar trådanslutna enheter
  2. Koppla bort Wifi-enheten som är offline och koppla in den igen.
  3. Öppna Google Home-appen  följt av tryck på Favoriter  eller Enheter  följt av tryck länge på enhetens ruta följt av Inställningar  följt av Mer More menu följt av Starta om.
  4. Kontrollera att enheterna fungerar som de ska genom att köra ett mesh-test.
  5. Kontrollera att åtkomstpunkterna står inom routerns eller den primära Wifi-åtkomstpunktens räckvidd. Du kan behöva flytta åtkomstpunkten närmare routern eller en annan mesh-åtkomstpunkt.
  6. Kör ett nytt mesh-test.
  7. Återställ standardinställningarna på enheten som är offline, vänta tills lampan visar att enheten är klar att konfigurera och lägg sedan till Google Nest Wifi-åtkomstpunkten eller extraroutern eller Google Wifi-åtkomstpunkten igen.
  8. Kontakta supporten om du behöver mer hjälp.

Enheterna visas som offline i Google Home-appen

Om Wifi-enheten visas som offline i Google Home-appen och du fortfarande är ansluten till internet åtgärdar du problemet genom att följa dessa anvisningar.

Inaktivera version 6 av internetprotokollet (IPv6).

Inaktivera IPv6 i Google Home-appen:
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Wifi-ikonen följt av Inställningar Inställningar
  3. Scrolla ned och tryck på Avancerade nätverksinställningar.
  4. Scrolla ned till IPv6.
  5. Flytta reglaget till Av Toggle button off.

Starta om enheten med strömkabeln

1. Koppla bort strömkabeln från Wifi-enheten.
  2. Vänta i 10 till 20 sekunder tills den är helt avstängd.
  3. Anslut strömkabeln till Wifi-enheten igen.
  4. Vänta i 1 till 2 minuter tills den är helt påslagen.