To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkon ongelmien korjaaminen

Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkon ongelmat voivat johtua erilaisista syistä. Jos Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkko ei toimi, Wi-Fi-laitteesi eivät voi muodostaa tai käyttää internetyhteyttä.

Näissä ohjeissa on ratkaisuja seuraaviin tilanteisiin:

• Google Nest Wifi ‑reititin tai ‑piste tai Google Wifi ‑piste näyttää olevan mesh-testin mukaan offline-tilassa
  • Internet- tai Wi-Fi-yhteyttä ei voi muodostaa
  • Valo kertoo verkkovirheestä
  • Muut verkko-ongelmat

Jos yksittäisen Wi-Fi-laitteen (esim. puhelimen tai tietokoneen) Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑yhteys on katkennut, mutta verkko toimii muuten, seuraa tämän artikkelin ohjeita: Laite ei saa yhteyttä Nest Wifin tai Google Wifin verkkoon.

Nest Wifi- tai Google Wifi ‐laitteet eivät toimi

Vaihe 1. Tarkista johdot ja yhteydet

Yhteysongelmat voivat johtua huonosti kiinnitetystä, irronneesta tai vahingoittuneesta johdosta.

1. Varmista, että laitteen mukana tullut Ethernet-johto on kytketty kunnolla (päätyliittimestä pitäisi kuulua napsahdus) Google Nest Wifi ‑reitittimeen tai Google Wifi ‑pisteen WAN-porttiin Toinen pää pitää kytkeä kunnolla modeemiin.
  2. Varmista, että modeemi ja Wifi-reititin ja ‑pisteet ovat päällä ja että kaikki johdot on kytketty kunnolla.
  3. Varmista, että modeemilla on yhteys verkkoon esim. kaapeli- tai DSL-yhteyden tai kuituliittymän kautta.

Vaihe 2. Käynnistä modeemi, reititin ja pisteet uudelleen

Sammuta ja käynnistä modeemi ja Wifi-laitteet uudelleen korjataksesi joitain verkko-ongelmia. Käynnistä laitteet uudelleen seuraavasti:

1. Irrota virtajohdot kaikista verkkolaitteista, mukaan lukien modeemista ja Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteista.
  2. Odota kunnes kaikki valot ovat sammuneet laitteista, joiden virtajohdot irrotit. Siitä tiedät, että laitteiden virta on katkennut kokonaan.
  3. Kytke virtajohto takaisin vain modeemiin.
  4. Odota, kunnes modeemi on täysin käynnistynyt ja kaikki sen merkkivalot ovat taas päällä. Tähän menee yleensä noin kaksi minuuttia.
  5. Varmista, että kaikki Ethernet-johdot ovat edelleen kunnolla kiinni.
  6. Kytke virtajohto takaisin Google Nest Wifi ‑reitittimeen tai ensisijaiseen Google Wifi ‑pisteeseen ja odota, kunnes laite on käynnistynyt. Tähän menee noin minuutti.
  7. Kytke virtajohto takaisin lisäpisteisiin tai ‑reitittimiin.
  8. Sulje Google Home ‑sovellus ja avaa se uudelleen.
  9. Suorita mesh-testi varmistaaksesi, että laitteet toimivat kunnolla.

Lue lisää valojen merkityksestä Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteissa.

Huom. Jos vain mesh-Wifi-piste on offline-tilassa, tarkista, että se on reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen kantaman sisällä. Sinun täytyy ehkä siirtää pistettä lähemmäs reititintä tai toista mesh-pistettä.

Vaihe 3. Tarkista määritykset

Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse muuttaa verkon määrityksiä, koska Google Nest Wifi ja Google Wifi käyttävät oletuksena yleistä DHCP-verkkoyhteysprotokollaa.

Sinun täytyy ehkä muuttaa WAN-asetuksia Google Home ‑sovelluksessa, jos

DSL:n ja valokuituyhteyden käyttäjät

Sinun täytyy ehkä antaa PPPoE-tilin käyttäjätunnus ja salasana, ennen kuin modeemi antaa Nest Wifi ‑reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen yhdistää internetiin. Tämä onnistuu Google Home ‑sovelluksen WAN-asetuksissa.

Jos et tiedä PPPoE-tietojasi, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi. Eikö onnistu? Katso, miten korjata PPPoE-ongelmia käyttöönoton aikana.

Staattinen IP-osoite

Jos saat internetpalveluntarjoajalta staattisen IP-osoitteen, lisää osoitteen tiedot Google Home ‑sovelluksen WAN-asetuksissa. Internetpalveluntarjoajan pitäisi pystyä antamaan nämä tiedot.

Vaihe 4: Soita internetpalveluntarjoajalle (ISP)

Jos yhteysongelmat eivät ratkea etkä voi yhdistää verkkoon, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan. Kysy palveluntarjoajalta seuraavat kysymykset:

• Onko alueella yhteyshäiriöitä?
  • Ovatko internetasetukset muuttuneet (esim. onko käytössä uusi staattinen IP-osoite tai PPPoE-käyttäjätunnus tai ‑salasana)?
  • Onko verkkopalveluun tehty muita muutoksia?

Vaihe 5. Palauta Wifi-laitteidesi tehdasasetukset

Jos yhteysongelmat eivät ratkea, palauta Wifi-laitteiden tehdasasetukset. Odota kunnes valo kertoo laitteen olevan valmis käyttöönottoon ja ota sitten Google Nest Wifi tai Google Wifi uudelleen käyttöön.

Vaihe 6. Ota yhteyttä tukeen

Voit pyytää lisäohjeita ottamalla meihin yhteyttä.

Mesh-piste tai lisäreititin ei toimi

Jos pystyt muodostamaan internetyhteyden vähintään yhdellä Wifi-reitittimellä tai ‑pisteellä, voit palauttaa muiden laitteiden verkkoyhteyden seuraamalla näitä ohjeita.

Mesh-Wifi-pisteen tai offline-tilassa olevan lisäreitittimen korjaaminen

1. Varmista, että offline-tilassa olevat Wifi-laitteet ovat päällä ja että johdot on kytketty kunnolla. Jos laitteella on kiinteä yhteys, tarkista että Ethernet-johdot on kytketty kunnolla toiseen Wifi-pisteeseen tai ‑kytkimeen. Lue lisää kiinteää yhteyttä käyttävien laitteiden käyttöönotosta
  2. Irrota Wifi-laite, joka on offline-tilassa ja kytke se sitten takaisin.
  3. Avaa Google Home ‑sovellus  ja sitten valitse Suosikit  tai Laitteet  ja sitten kosketa pitkään laitteen kuvaa ja sitten Asetukset  ja sitten Lisää More menu ja sitten Käynnistä uudelleen.
  4. Varmista, että laitteet toimivat kunnolla, suorittamalla mesh-testi.
  5. Tarkista, että pisteet ovat reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen kantaman sisällä. Sinun täytyy ehkä siirtää piste lähemmäs reititintä tai toista mesh-pistettä.
  6. Suorita mesh-testi uudelleen.
  7. Palauta offline-tilassa olevan laitteen tehdasasetukset ja odota kunnes valo kertoo laitteen olevan valmis käyttöönottoon. Lisää sitten Google Nest Wifi ‑piste, lisäreititin tai Google Wifi ‑piste uudelleen.
  8. Voit pyytää lisäohjeita ottamalla yhteyttä tukeen.

Laitteet näkyvät offline-tilassa Google Home ‐sovelluksessa

Jos Wifi-laitteesi näkyy offline-tilassa Google Home ‐sovelluksessa, mutta on edelleen yhteydessä internetiin, korjaa ongelma näiden ohjeiden avulla.

Poista IPv6-protokolla käytöstä (Internet Protocol version 6)

Näin poistat IPv6:n käytöstä Google Home ‐sovelluksessa:
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta Wifi-kuvaketta ja sitten Asetukset Asetukset
  3. Vieritä alas ja valitse Verkon lisäasetukset.
  4. Vieritä IPv6:n kohdalle.
  5. Laita valitsin pois päältä Toggle button off.

Käynnistä laite uudelleen virtajohdolla

1. Irrota Wifi-laitteen virtajohto.
  2. Odota 10–20 sekuntia, jotta laitteen virta katkeaa kokonaan.
  3. Kytke virtajohto takaisin Wifi-laitteeseen.
  4. Odota 1–2 minuuttia, jotta laite käynnistyy.

Muita artikkeleita

Siltaava tila
DNS-palvelimen vaihtaminen
Modeemireitittimen Wi-Fin poistaminen käytöstä
Google Nest Wifi ‑reitittimien, Google Wifi ‑pisteiden ja muiden laitteiden kiinteät yhteydet
Hitaan verkon ongelmanratkaisu Google Nest Wifillä tai Google Wifillä
Montako Google Nest- tai Google Wifi ‑pistettä tarvitsen?
Laite ei saa yhteyttä Nest Wifin tai Google Wifin verkkoon