Återuppta onlineanslutningen för WiFi-åtkomstpunkterna

Här hittar du anvisningar om hur du får igång WiFi-åtkomstpunkterna igen.

Steg 1: Kontrollera den primära WiFi-åtkomstpunkten (den som är ansluten till modemet)

Om den primära åtkomstpunkten har påverkats pulserar den med blått ljus och måste konfigureras på nytt.

Steg 2: Kontrollera dina WiFi-åtkomstpunkter för mesh

Om den primära åtkomstpunkten pulserar med blått ljus medan åtkomstpunkterna pulserar med gult ljus måste dessa WiFi-åtkomstpunkter för mesh återställas till standardinställningarna med knappen på maskinvaran. Därefter kan de konfigureras på nytt. Följ stegen nedan.

Så här återställer du WiFi-åtkomstpunkten till standardinställningarna

1. Koppla loss WiFi-åtkomstpunkten från strömkällan.

2. Tryck länge på knappen för återställning till standardinställningarna. Anslut strömsladden igen samtidigt som du håller inne knappen. Fortsätt hålla knappen intryckt i omkring tio sekunder. WiFi-åtkomstpunkten blinkar vitt och sedan blått. När den blinkar blått kan du släppa knappen.

3. WiFi-åtkomstpunkten fortsätter att blinka blått i omkring 45 sekunder innan den börjar lysa med fast blått ljud. Proceduren kan ta mellan 5 och 15 minuter per enhet.

4. Om återställningen lyckades pulserar Wifi-åtkomstpunkten med blått ljus. Det betyder att den nu kan konfigureras. Om återställningen inte lyckades pulserar lampan med orange ljus, och du måste starta om proceduren.

Steg 3: När alla åtkomstpunkter pulserar med blått ljus är de klara att konfigureras på nytt

Så här konfigurerar du nätverket på nytt

1. Tryck på de tre strecken uppe till vänster i appen Google Wifi för att öppna sidomenyn.

2. Tryck på Konfigurera Wi-Fi-punkt (Android) eller Lägg till Wi-Fi-åtkomstpunkt (iOS).

3. Tryck på Kom igång.

4. Välj Skapa nytt nätverk. (Tips! Om du konfigurerar Wi-Fi med samma nätverksnamn och lösenord som tidigare återansluter de anslutna enheterna i hemmet automatiskt.)

5. Följ stegen i appen för att konfigurera WiFi-åtkomstpunkterna.

Steg 4: När du är ansluten till internet igen

När du har skapat ett nytt nätverk kan det hända att det gamla, inaktiva nätverket fortfarande visas i appen Google Wifi.

Så här tar du bort det inaktiva nätverket från appen

1. Tryck på de tre strecken uppe till vänster i appen Google Wifi för att öppna sidomenyn.

2. Välj det inaktiva nätverket. (Tips! Det är nätverket med Wifi-åtkomstpunkter i offlineläge. Se till att du inte väljer det nätverk du precis har konfigurerat.)

3. Tryck på fliken och sedan Nätverk och allmänt.

4. Tryck på Wifi-åtkomstpunkt(er) och sedan på Återställning till standardinställningar. Då tas det gamla nätverket bort från appen. Det nyligen skapade nätverket tas inte bort.

Om problemen kvarstår kontaktar du kundtjänsten för Google Wifi