To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Wifi instellen

How to install and set up Google Wifi

Stel je mesh-wifi-systeem met Google Wifi in om de wifi-dekking in je huis uit te breiden.

Opmerking: Als je Google Nest Wifi-apparaten wilt instellen met een bestaand Google Wifi-netwerk, volg je de instructies voor het gebruik van Google Wifi met Nest Wifi. Als je Google Wifi wilt toevoegen aan je bestaande Nest Wifi- of Google Wifi-installatie, volg je de instructies hieronder om een extra punt toe te voegen. Google Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan niet worden gecombineerd met Nest Wifi-routers of -punten of met Google Wifi-punten (wifi 5) in een mesh-netwerk.

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan:

• Google Wifi-punt(en)
  • Een Google-account
  • Een van de volgende mobiele apparaten:
    • Android-telefoon of -tablet met Android 9.0 of hoger
    • iPhone of iPad met iOS 15.0 of hoger
  • De nieuwste versie van de Google Home-app voor Android of iOS
  • Een internetverbinding
  • Modem (niet meegeleverd)
  • Ethernetkabel voor het primaire Wifi-punt (meegeleverd)
  • Voedingsadapter voor elk Wifi-punt (meegeleverd)
  • De VPN van je telefoon tijdelijk uitzetten in de instellingen van je telefoon als je een VPN hebt (alleen iOS)

Belangrijk: We raden je aan de Google Wifi te kopen in het land waar je het product gaat gebruiken. Omdat de regelgeving voor draadloze producten per land verschilt, kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan als je de wifi-apparaten in een ander land gebruikt. Google biedt hiervoor geen support.

Je primaire Google Wifi-punt instellen

Ga na of je modem werkt en is verbonden met internet voordat je je eerste Google Wifi-punt instelt (ook wel primair Wifi-punt of Wifi-router genoemd).

1. Download de Google Home-app  voor Android of iOS.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app  gebruikt, stel je een huis in.
  3. Kies een plaats voor het primaire Wifi-punt.
    • Je kunt elk Google Wifi-punt gebruiken als primair Wifi-punt.
    • Je primaire Wifi-punt moet je met een werkende modem verbinden die verbinding heeft met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je primaire Wifi-punt op ooghoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Meer informatie over waar je je Google Wifi-apparaten het best kunt neerzetten.
  4. Sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van je Google Wifi-punt. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je modem.
  5. Sluit je primaire Wifi-punt aan op een stopcontact.
  6. Wacht 90 seconden totdat het lampje langzaam blauw pulseert. Dit geeft aan dat je het apparaat kunt instellen in de Home-app .
  7. Open de Home-app  op je telefoon of tablet.
  8. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  9. Kies een huis.
  10. Als het goed is, vindt de app je Google Wifi-apparaat. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten kunt instellen, selecteer je je primaire Wifi-punt.
  11. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon voor het scannen op ongeveer 12 cm afstand. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  12. Stel een naam en een sterk wachtwoord in voor je wifi-netwerk.
  13. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  14. Ga verder in de app om het instellen af te ronden.
  15. De router maakt nu je wifi-netwerk aan. Dit kan een paar minuten duren.
  16. Tik in de app op Ja om door te gaan als je nog een wifi-apparaat wilt toevoegen of volg de onderstaande stappen om op een later tijdstip een Wifi-punt toe te voegen.

Nog een Wifi-punt toevoegen

Je kunt Google Wifi- en Nest Wifi-apparaten altijd aan je netwerk toevoegen. Alle extra Wifi-apparaten die je toevoegt, worden als punten in het mesh-netwerk beschouwd. Zodra je hebt besloten waar je je Wifi-punt wilt plaatsen en het punt hebt aangesloten, gebruik je de Home-app om het in te stellen.

1. Open de Home-app .
  2. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  3. Kies een huis als dit wordt gevraagd.
  4. Als het goed is, vindt de app je wifi-apparaat. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten wilt instellen, selecteer je het apparaat dat je als punt wilt instellen  Volgende.
  5. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon voor het scannen op ongeveer 12 cm afstand. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  6. Als het goed is, wordt je punt nu verbonden.
    • Opmerking: Bij Nest Wifi-punten tik je op Ja als je een geluid hoort via je speaker.
  7. Volg de instructies in de app om het instellen af te ronden.
  8. Als je nog een punt wilt toevoegen, tik je in de app op Ja als dit wordt gevraagd. Je kunt deze stappen ook op een later moment herhalen om punten toe te voegen.
  9. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om te checken of alles werkt.

Problemen met het instellen oplossen

Als het instellen niet werkt:
  1. Zorg dat alle punten zijn aangesloten en verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Zorg dat je aan alle vereisten voldoet in het gedeelte Dit heb je nodig om aan de slag te gaan.
Andere stappen die je kunt proberen om het probleem op te lossen:
  • Sluit de Home-app geforceerd af en open deze opnieuw.
  • Verwijder de Home-app en installeer deze opnieuw.
  • Vergeet netwerken in de buurt.
  • Start het Wifi-apparaat opnieuw op.
  • Gebruik een ander apparaat (telefoon of tablet) voor het instellen.

Als je een punt nog steeds niet kunt instellen, zet je je punt terug naar de fabrieksinstellingen of neem je contact op met support.