To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Enheten ansluts inte till ett Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk

Om telefonen, datorn eller en annan wifi-enhet inte ansluts till Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverket eller ofta kopplas från finns det några saker som kan påverka anslutningen:

• Fel wifi-lösenord har angetts på enheten.
  • En del enhetsinställningar är inaktiverade.
  • Enheten är utanför wifi-nätverkets räckvidd eller så behöver täckningen förbättras.
  • Problem med internet eller nätverket.
  • Problem med själva enheten.

Felaktigt eller gammalt lösenord

När du har angett fel wifi-lösenord på enheten kan den inte ansluta till nätverket. Detta kan ske om du har skrivit in fel lösenord till nätverket, om du har ändrat nätverkets lösenord nyligen eller om enheten har uppdaterats. Du kan åtgärda problemet genom att ange nätverkets lösenord på nytt på enheten.

Enhetsinställningar

• Kontrollera att enhetens Wi-Fi har aktiverats och att flygplansläget är inaktiverat.
    • Du hittar ofta Wi-Fi-inställningarna i appen Inställningar på enheten eller genom att svepa nedåt eller uppåt från skärmens nederkant.
  • Kontrollera att ditt Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk är markerat.
  • Kontrollera att enheten inte har konfigurerats att använda en statisk IP-adress (vilket är sällsynt) utanför IP-delnätets intervall.
  • Kontrollera att enheten inte har pausats i Google Home-appen.

Dålig täckning

Långsam internetanslutning

Långsamt internet kan leda till att enheten inte fungerar som den ska eller en instabil anslutning. Läs mer om hur du kan förbättra internethastigheten.

Nätverksproblem

Om ingen av enheterna i nätverket fungerar eller om flera enheter i samma del av hemmet ligger nere kan det finnas ett problem med ditt internet eller nätverk. Läs mer om hur du åtgärdar problem med Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverk.

Enhetsproblem

Om ovanstående lösningar inte har åtgärdat problemet kan de vara relaterade till den specifika enheten. Du kan behöva starta om, uppdatera eller återställa enheten. Besök enhetstillverkarens webbplats om du vill ha mer information om hur du ansluter till wifi eller ändrar wifi-inställningarna.

Google Nest-enheter

Obs! De flesta enheter som ansluts till wifi kan användas med Nest Wifi eller Google Wifi, men inte alla. Kontrollera om enheten är kompatibel med Nest Wifi och Google Wifi.

Nätverksstatistik

Wifi-nätverksstatistik för problem som tas upp i den här artikeln kan visas i hemflödet i Google Home. När en Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet har identifierat ett nätverksproblem visas ett insiktskort i flödet i Google Home med information om ett möjligt problem och ett förslag till lösning.

Om du har fått ett insiktskort med nätverksstatistik kan du läsa mer om meddelandet nedan:

Uppdatera wifi-lösenordet för [enhetens namn eller antalet enheter]

Det här meddelandet visas om lösenordet till Nest Wifi- eller Google Wifi-nätverket har ändrats under de senaste sju dagarna och en enhet inte kan ansluta. Enheten har försökt ansluta minst fem gånger och det har gått minst två minuter sedan det senaste försöket. Detta betyder vanligtvis att det föregående lösenordet används på enheten och att det måste uppdateras.

Lösning: Uppdatera lösenordet på den påverkade enheten till det nuvarande lösenordet för nätverket.

En enhet eller ett antal enheter kunde inte ansluta till wifi

Det här meddelandet visas om Nest Wifi eller Google Wifi upptäcker att en enhet som har varit ansluten till nätverket under de senaste 30 dagarna inte längre är ansluten. Enheten har nyligen försökt ansluta minst fem gånger och det har gått minst två minuter sedan det senaste försöket.

ELLER

När det inte står i meddelandet vilken enhet det gäller kan meddelandet även gälla en ny enhet som konfigureras eller en äldre enhet som försöker ansluta till nätverket efter att den varit frånkopplad i mer än 30 dagar. Du kan se vilka enheter som har varit anslutna under de senaste 30 dagarna för att ta reda på vilken enhet som inte kan ansluta.

Lösning: I båda situationerna är det troligt att enheten försöker ansluta med fel lösenord. Uppdatera lösenordet på den påverkade enheten till det nuvarande lösenordet för nätverket.

[Enhet] har dålig nätverksanslutning

Det här meddelandet visas om Nest Wifi eller Google Wifi upptäcker att minst en enhet som är ansluten till nätverket har svag wifi-signal och anslutningsproblem. Detta innebär att signalen i genomsnitt har varit mindre än < -77 dBm (decibelmilliwatt) under största delen av två timmar och att enheten har kopplats bort från nätverket minst tre gånger under de senaste två timmarna.

Lösning: Du kan behöva flytta Wifi-enheterna. Läs mer om hur du förbättrar dålig täckning.