To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Enheten min kobler ikke til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket

Hvis en telefon, datamaskin eller annen Wi-Fi-enhet ikke klarer å koble seg til Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket, eller hvis den ofte mister tilkoblingen, kan det muligens skyldes at

• enheten har feil Wi-Fi-passord
  • enkelte innstillinger på enheten er slått av
  • enheten er utenfor rekkevidden til Wi-Fi-nettverket, eller at dekningen må forbedres
  • det er problemer med internett eller nettverket ditt
  • det er feil på selve enheten

Feil eller gammelt passord

Hvis passordet for Wi-Fi-nettverket på enheten er feil, kan den ikke koble til nettverket. Dette kan skje hvis du skrev noe feil da du la inn nettverkspassordet, hvis nettverkspassordet nylig er endret, eller hvis enheten er oppdatert. For å løse dette problemet, oppdater nettverkspassordet på enheten, eller legg det inn på nytt.

Enhetsinnstillinger

• Sørg for at Wi-Fi er aktivert på enheten din, og at flymodus er slått av.
    • Du finner vanligvis Wi-Fi-innstillingene i Innstillinger-appen på enheten eller ved å sveipe ned fra toppen eller opp fra bunnen av skjermen.
  • Sørg for at Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt er valgt.
  • Sørg for at enheten ikke er konfigurert til å bruke en statisk IP-adresse (sjelden) som ikke er innenfor IP-området for delnettet.
  • Forsikre deg om at enheten ikke er satt på pause i Google Home-appen.

Dårlig dekning

Treg internettilkobling

Tregt internett kan føre til at enheten din ikke fungerer som den skal, og at tilkoblingen kommer og går. Finn ut hvordan du kan forbedre internetthastigheten.

Nettverksproblemer

Hvis ingen av enhetene på nettverket fungerer, eller hvis flere enheter i samme del av boligen er uten nett, kan det hende du har et problem med internett eller nettverket ditt. Finn ut mer om hvordan du løser problemer med Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.

Enhetsproblemer

Hvis du har prøvd løsningene ovenfor uten hell, kan det hende at problemet er knyttet til enheten din. Det kan være nødvendig å starte enheten på nytt, oppdatere den eller tilbakestille den. Hvis du vil ha mer hjelp, kan du sjekke nettstedet til produsenten av enheten, for å finne informasjon om hvordan du kobler til Wi-Fi eller endrer Wi-Fi-innstillingene.

Google Nest-enheter:

Merk: De fleste enheter som bruker Wi-Fi, fungerer med Nest Wifi og Google Wifi, men det finnes unntak. Sjekk om enheten din er kompatibel med Nest Wifi og Google Wifi.

Nettverksstatistikk

Wi-Fi-nettverksstatistikk kan være tilgjengelig i Google-hjemmefeeden for problemer relatert til denne artikkelen. Når Nest Wifi- eller Google Wifi-enheten din oppdager et problem med nettverket ditt, får du et statistikkort i Google-hjemmefeeden som forteller deg om det og foreslår en løsning.

Hvis du har fått en relatert nettverksstatistikk, kan du sjekke statistikkmeldingen nedenfor for mer informasjon:

Oppdater Wi-Fi-passordet for [navnet på en enhet eller et antall enheter]

Du mottar dette varselet hvis passordet for Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt er endret i løpet av de siste sju dagene og en enhet ikke får koblet til. Enheten har prøvd å koble til minst fem ganger, og det er minst to minutter siden det siste forsøket. Dette betyr vanligvis at enheten fortsatt bruker det tidligere passordet for å koble til, og det må i så fall oppdateres.

Løsning: Oppdater passordet på den aktuelle enheten til det nåværende nettverkspassordet.

En enhet eller et antall enheter kunne ikke koble til Wi-Fi

Du mottar dette varselet hvis Nest Wifi eller Google Wifi registrerer at en enhet som var koblet til nettverket i løpet av de siste 30 dagene, ikke er koblet til lenger. Enheten har nylig prøvd å koble til minst fem ganger, og det er minst to minutter siden det siste forsøket.

ELLER

Når varselet ikke spesifiserer hvilken enhet det gjelder, kan det være relatert til en ny enhet som konfigureres, eller til en eldre enhet som prøver å koble til nettverket etter å ha vært koblet fra i over 30 dager. Du kan gå gjennom enhetene som har vært koblet til i løpet av de siste 30 dagene, for å finne ut hvilken enhet som ikke klarer å koble til.

Løsning: I begge disse situasjonene prøver enheten sannsynligvis å koble til ved bruk av feil passord. Oppdater passordet på den aktuelle enheten til det nåværende nettverkspassordet.

[Enhet] har dårlig nettverkstilkobling

Du mottar dette varselet hvis Nest Wifi eller Google Wifi registrerer at minst én enhet som er koblet til nettverket, har dårlig styrke på Wi-Fi-signalet og problemer med å tilkoblingen. Dette betyr at signalet i snitt var på under -77 dBm (desibel-milliwatt) i mesteparten av de siste to timene, og at enheten har mistet tilkoblingen til nettverket minst tre ganger i løpet av de siste to timene.

Løsning: Det kan være nødvendig å flytte på Wifi-enhetene. Finn ut mer om hvordan du forbedrer dårlig dekning.