To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Fiks Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt

Det finnes et par ulike ting som kan forårsake nettverksproblemer for Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhetene dine. Hvis Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt ikke fungerer, kan ikke wifi-enhetene dine koble til eller nå internett.

Følg disse feilsøkingstrinnene for å løse problemet:

Hvis én enkelt wifi-enhet, for eksempel en telefon eller datamaskin, er koblet fra Google Nest Wifi eller Google Wifi, men nettverket ellers fungerer, kan du sjekke artikkelen Enheten min kobler ikke til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.

Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter fungerer ikke

Trinn 1. Sjekk kablene og tilkoblingene

Noen ganger kan løse, frakoblede eller skadde kabler forårsake tilkoblingsproblemer.

1. Sørg for at den medfølgende Ethernet-kabelen er riktig tilkoblet Google Nest Wifi-ruteren (fliken skal klikke på plass) eller WAN-porten på det primære Google Wifi-punktet . Den andre enden må være koblet til modemet.
  2. Sørg for at modemet samt wifi-ruteren og -punktene er slått på, og at alle kabler sitter godt.
  3. Sørg for at modemet er koblet til en internett-kilde, for eksempel kabel-, DSL- eller fiberlinjen i hjemmet ditt.

Trinn 2. Start modemet, ruteren og punktene på nytt

Slå modemet og wifi-enhetene av og på for å løse tilkoblingsproblemer med nettverket. Følg denne fremgangsmåten for å starte enhetene dine på nytt:

1. Koble strømmen fra alle nettverksenhetene dine, inkludert modemet og eventuelle Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter.
  2. Vent til alle lysene på enhetene du koblet fra, er slått av. Dette bekrefter at enhetene ikke lenger har strøm.
  3. Koble modemet til strøm igjen.
  4. Vent til modemet er slått på og alle indikatorene lyser igjen. Dette tar som regel ca. to minutter.
  5. Sørg for at alle Ethernet-kablene fortsatt er sikre.
  6. Koble Google Nest Wifi-ruteren eller det primære Google Wifi-punktet til strøm, og vent til enheten er helt på. Dette tar ca. ett minutt.
  7. Koble eventuelle andre punkter eller rutere til strøm igjen.
  8. Lukk Google Home-appen, og åpne den på nytt.
  9. Test maskenett-forbindelsen for å bekrefte at enhetene fungerer som de skal.

Finn ut mer om hva lysene betyr på Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhetene dine.

Merk: Hvis bare et wifi-maskenettpunkt er uten nett, må du sjekke at det er innenfor rekkevidden til ruteren eller det primære wifi-punktet. Det kan hende du må flytte punktet nærmere ruteren eller et annet maskenettpunkt.

Trinn 3. Sjekk konfigurasjonen

I de fleste tilfeller trenger du ikke å endre nettverkskonfigurasjonene. Dette er fordi Google Nest Wifi og Google Wifi som standard bruker DHCP, en vanlig protokoll for internettilkobling.

Det kan hende du må justere WAN-innstillingene i Google Home-appen

Brukere med DSL- og fiberinternett

Det kan hende du må skrive inn et PPPoE-kontonavn og -passord før modemet gir Nest Wifi-ruteren eller et primært wifi-punkt tilgang til internett. Du kan gjøre dette i WAN-innstillingene i Google Home-appen.

Hvis du ikke vet hva PPPoE-informasjonen din er, kan du kontakte nettleverandøren din. Har du problemer? Finn ut hvordan du løser PPPoE-problemer under konfigureringen.

Statisk IP

Hvis du mottar en statisk IP-adresse via nettleverandøren, angir du den statiske IP-informasjonen i WAN-innstillingene i Google Home-appen. Nettleverandøren din skal kunne oppgi denne informasjonen.

Trinn 4: Ring internettleverandøren

Hvis du fortsatt har tilkoblingsproblemer og ikke kan koble til internett, kan du kontakte nettleverandøren din. Spør nettleverandøren om følgende:

• Er det et internett-tjenestebrudd i området?
  • Er internett-innstillingene blitt endret (ny statisk IP eller PPPoE-brukernavn eller -passord)?
  • Har det vært noen andre endringer i nettverkstjenestene?

Trinn 5: Tilbakestill wifi-enhetene dine til fabrikkstandard

Trinn 6: Kontakt brukerstøtten

Hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte oss.

Maskenettpunktet eller tilleggsruteren fungerer ikke

Hvis du har tilgang til internett med minst én wifi-ruter eller ett punkt, følger du denne fremgangsmåten for å få de andre enhetene på nett igjen.

Slik løser du det: Et wifi-punkt i maskenettet eller en annen ruter er uten nett

1. Sørg for at eventuelle wifi-enheter uten nett er slått på, og at alle kabler sitter godt. Hvis enheten din er tilkoblet med kabel, må du kontrollere at Ethernet-kablene er riktig koblet til et annet wifi-punkt eller en annen svitsj. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer enheter med kabel
  2. Koble fra wifi-enheten som er uten nett, og koble den til igjen.
  3. Åpne Google Home-appen  og så trykk på Favoritter  eller Enheter  og så trykk og hold på feltet for enheten og så Innstillinger  og så Mer More menu og så Start på nytt.
  4. Utfør en test av maskenett for å bekrefte at enhetene dine fungerer som de skal.
  5. Kontroller at punktene er innenfor rekkevidden til ruteren eller det primære wifi-punktet. Det kan hende du må flytte punktet nærmere ruteren eller et annet maskenett.
  6. Kjør en test av maskenett på nytt.
  7. Tilbakestill enheten din uten nett til fabrikkstandard, vent til lyset indikerer at enheten er klar til å konfigureres, og legg deretter til Google Nest Wifi-punktet eller ekstra ruter eller Google Wifi-punkt på nytt.
  8. Hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte brukerstøtten.

Enheter vises uten nett i Google Home-appen

Hvis wifi-enheten har status som uten nett i Google Home-appen – selv om du er koblet til internett – kan du følge disse trinnene for å løse problemet.

Slå av IPv6 (Internet Protocol versjon 6)

Slå av IPv6 i Google Home-appen:
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på wifi-symbolet  etterfulgt av Innstillinger Innstillinger
  3. Rull ned, og trykk på Avanserte nettverksvalg.
  4. Rull ned til IPv6.
  5. Slå bryteren av Toggle button off.

Start enheten på nytt med strømkabelen

1. Koble strømkabelen fra wifi-enheten.
  2. Vent i 10–20 sekunder for å være sikker på at den er helt avslått.
  3. Koble strømkabelen til wifi-enheten igjen.
  4. Vent 1–2 minutter til den er slått helt på.