To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met je Google Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk oplossen

Netwerkproblemen voor je Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten kunnen verschillende oorzaken hebben. Als je Google Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk niet werkt, kunnen je wifi-apparaten geen verbinding met internet maken.

Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

Als één wifi-apparaat, zoals een telefoon of computer, geen verbinding meer heeft met je Google Nest Wifi of Google Wifi, maar het netwerk verder gewoon werkt, volg je de stappen in het artikel Apparaat kan geen verbinding maken met mijn Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk.

Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten werken niet

Stap 1. Check de kabels en verbindingen

Soms kunnen losse, losgekoppelde of beschadigde kabels voor verbindingsproblemen zorgen.

1. Zorg dat de meegeleverde ethernetkabel goed is aangesloten (het lipje moet vastklikken) op de WAN-poort  van je Google Nest Wifi-router of primaire Google Wifi-punt. Het andere uiteinde moet goed zijn aangesloten op je modem.
  2. Zorg dat je modem en Wifi-router en -punt(en) zijn ingeschakeld en dat alle kabels goed zijn aangesloten.
  3. Zorg dat je modem is verbonden met een internetbron, zoals de DSL-aansluiting of (glasvezel)kabel in je huis.

Stap 2. Start je modem, router en punt(en) opnieuw op

Schakel je modem en Wifi-apparaten uit en weer in om verbindingsproblemen met je netwerk op te lossen. Volg deze stappen om je apparaten opnieuw op te starten:

1. Koppel de stroombron los van al je netwerkapparaten, waaronder je modem en Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten.
  2. Wacht tot alle lampjes op de losgekoppelde apparaten uit zijn. Hiermee wordt bevestigd dat de apparaten geen stroom meer krijgen.
  3. Sluit alleen je modem weer op de stroombron aan.
  4. Wacht tot je modem volledig is ingeschakeld en alle lampjes weer branden. Meestal duurt dit ongeveer 2 minuten.
  5. Zorg dat alle ethernetkabels nog goed vastzitten.
  6. Sluit de stroombron weer aan op je Google Nest Wifi-router of primaire Google Wifi-punt en wacht tot de router of het punt volledig is ingeschakeld. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  7. Sluit de stroombron weer aan op eventuele extra punten of routers.
  8. Sluit de Google Home-app en open deze opnieuw.
  9. Voer een mesh-test uit om na te gaan of je apparaten goed werken.

Meer informatie over de betekenis van de lampjes op je Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten.

Opmerking: Als alleen een Wifi-punt offline is, controleer je of dit zich binnen het bereik van je router of primaire Wifi-punt bevindt. Mogelijk moet je het punt dichter bij je router of een ander punt plaatsen.

Stap 3. Controleer je configuratie

In de meeste gevallen hoef je de netwerkconfiguratie niet te wijzigen, omdat Google Nest Wifi en Google Wifi standaard gebruikmaken van DHCP, een algemeen protocol voor internetverbindingen.

In de volgende gevallen moet je misschien de WAN-instellingen aanpassen in de Google Home-app:

Gebruikers van DSL en glasvezel

Je moet mogelijk een PPPoE-accountnaam en -wachtwoord opgeven voordat de Nest Wifi-router of een primair Wifi-punt verbinding maakt met internet. Je kunt dit doen in de WAN-instellingen van de Google Home-app.

Als je je PPPoE-gegevens niet weet, neem je contact op met je internetprovider. Problemen? Bekijk meer informatie over het oplossen van PPPoE-problemen tijdens het instellen.

Statische IP

Als je een statisch IP-adres krijgt via je internetprovider, geef je de statische IP-gegevens op in de WAN-instellingen van de Google Home-app. Je internetprovider kan deze informatie verstrekken.

Stap 4: Bel je internetprovider

Als je verbindingsproblemen blijft houden en niet online kunt gaan, neem je contact op met je internetprovider. Hier zijn een aantal vragen die je aan de internetprovider kunt stellen:

• Is er bij mij in de buurt een internetstoring?
  • Zijn er internetinstellingen gewijzigd (bijvoorbeeld PPPoE-gebruikersnaam/wachtwoord of statische IP-gegevens)?
  • Zijn er andere wijzigingen in de netwerkservice?

Stap 5. Zet je Wifi-apparaten terug op de fabrieksinstellingen

Als je verbindingsproblemen blijft houden, zet je je Wifi-apparaten terug op de fabrieksinstellingen, wacht je tot het lampje aangeeft dat je apparaat kan worden ingesteld en stel je vervolgens Google Nest Wifi of Google Wifi opnieuw in.

Stap 6. Neem contact op met support

Voor aanvullende hulp kun je contact met ons opnemen.

Een Wifi-punt of aanvullende router werkt niet

Als je wel toegang hebt tot internet met ten minste één Wifi-router of -punt, volg je deze stappen om je andere apparaten weer online te krijgen.

Problemen oplossen met een offline Wifi-punt of offline aanvullende router

1. Zorg dat offline Wifi-apparaten zijn ingeschakeld en dat alle kabels goed zijn aangesloten. Als je apparaat is verbonden met een kabel, kijk je of de ethernetkabels correct zijn aangesloten op een ander Wifi-punt of een switch. Meer informatie over het instellen van bekabelde apparaten.
  2. Koppel het offline Wifi-apparaat los en sluit het weer aan.
  3. Open de Google Home-app  en dan tik op Favorieten  of op Apparaten   en dan houd je vinger op tegel van je apparaat en dan Instellingen  en dan Meer More menu en dan Start de app opnieuw op.
  4. Voer een mesh-test uit om na te gaan of je apparaten goed werken.
  5. Controleer of je punten zich binnen het bereik van je router of primaire Wifi-punt bevinden. Mogelijk moet je het punt dichter bij je router of een ander punt plaatsen.
  6. Voer opnieuw een mesh-test uit.
  7. Zet je offline apparaat terug op de fabrieksinstellingen, wacht tot het lampje aangeeft dat je apparaat kan worden ingesteld en voeg je Google Nest Wifi-punt of aanvullende router of Google Wifi-punt opnieuw toe.
  8. Neem contact op met support voor meer hulp.

Apparaten worden als offline weergegeven in de Google Home-app

Als de status van je Wifi-apparaat offline is in de Google Home-app terwijl je nog steeds verbinding met internet hebt, volg je deze stappen om het probleem op te lossen.

Internet Protocol versie 6 (IPv6) uitzetten

Zet IPv6 uit in de Google Home-app:
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op het wifi-symbool  en dan Instellingen Instellingen
  3. Scroll omlaag en tik op Geavanceerde netwerken.
  4. Scroll omlaag naar IPv6.
  5. Zet de schakelaar uit Toggle button off.

Start je apparaat opnieuw op met de stroomkabel

1. Koppel de stroomkabel los van je Wifi-apparaat.
  2. Wacht 10 tot 20 seconden tot het apparaat helemaal uitstaat.
  3. Sluit de stroomkabel weer aan op je Wifi-apparaat.
  4. Wacht 1 tot 2 minuten tot het apparaat helemaal is opgestart.