To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Flyttguide för Nest-enheter

Om du ska flytta beskriver den här artikeln hur du kan lämna kvar en Nest-enhet till den som flyttar in efter dig, ta med dig Nest-enheten vid flytten eller konfigurera en enhet som den tidigare boende har lämnat kvar. Börja med att välja typ av enhet nedan.

Högtalare och skärmar

Lämna kvar en enhet till den som flyttar in efter dig

Om du vill lämna över en enhet till någon annan ska du först återställa standardinställningarna:

1. Öppna Google Home-appen .

2. Tryck länge på enhetens ruta.

3. Tryck på Inställningar  följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.​

4. Återställ standardinställningarna. När du återställer standardinställningarna på högtalaren eller skärmen återgår inställningarna till ursprungsläget.

Obs! När du gör detta raderas din data från enheten. Åtgärden går inte att ångra.

Ta med dig en enhet när du flyttar

Om du byter till ett annat wifi-nätverk

Om du vill ta med dig högtalaren eller skärmen när du flyttar och har skaffat en ny wifi-router eller bytt internetleverantör följer du anvisningarna för att ställa in ett annat wifi-nätverk på högtalaren eller skärmen från Google

Om du ska använda samma router och wifi-nätverk som tidigare

När du har konfigurerat wifi-nätverket i det nya hemmet slår du bara på högtalaren eller skärmen. Den ansluts automatiskt till nätverket och är klar att använda.

Konfigurera en enhet som någon annan har lämnat kvar i bostaden

Gör så här om du tänker använda en högtalare eller skärm som den tidigare ägaren har lämnat kvar:

1. Återställ standardinställningarna om du inte redan har gjort det.

2. Konfigurera högtalaren eller skärmen i Google Home-appen.

Nest Thermostat, Nest Doorbell (batteri) och Nest Camera (batteri)

Lämna kvar en enhet till den som flyttar in efter dig

Följ anvisningarna nedan om du vill lämna över en enhet till någon annan. Glöm inte att säga upp prenumerationen om du prenumererar på Nest Aware.

1. Öppna Google Home-appen .

2. Tryck länge på enhetens ruta.

3. Tryck på Inställningar  följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.​

4. Återställ standardinställningarna. När du återställer standardinställningarna på termostaten, dörrklockan eller kameran återgår inställningarna till ursprungsläget.

Obs! När du gör detta raderas din data från enheten. Åtgärden går inte att ångra.

Ta med dig en enhet när du flyttar

Om du byter till ett annat wifi-nätverk

Om du vill ta med dig termostaten när du flyttar och har skaffat en ny wifi-router eller bytt internetleverantör följer du anvisningarna för att ansluta termostaten till det nya wifi-nätverket

Om du ska använda samma router och wifi-nätverk som tidigare

När du har konfigurerat wifi-nätverket i ditt nya hem installerar du termostaten. Den ansluts automatiskt till nätverket och är klar att använda.

Konfigurera en enhet som någon annan har lämnat kvar i bostaden

1. Återställ standardinställningarna på enheten om du inte redan har gjort det.

2. Konfigurera enheten:

Andra Google-enheter som konfigureras i Nest-appen

Lämna kvar en enhet till den som flyttar in efter dig

Följ anvisningarna nedan om du vill lämna över en enhet till någon annan:

1. Ta bort enheten från Nest-appen.

2. Återställ enheten till standardinställningarna med hjälp av länkarna nedan. Alla personliga uppgifter raderas från produkten så att den nya ägaren kan lägga till den i sitt konto i Nest-appen.

Ta med dig en enhet när du flyttar

Om du vill ta med dig produkten när du flyttar följer du anvisningarna i följande artikel om att flytta en Nest-produkt till ett annat hem.

Konfigurera en enhet som någon annan har lämnat kvar i bostaden

1. Återställ standardinställningarna på enheten om det inte redan är gjort.

2. Konfigurera enheten i Nest-appen:

Obs! Om du försöker konfigurera Nest-kameran och får ett meddelande om att den redan används i ett annat konto måste du vänta på att kamerans befintliga videohistorik löper ut innan du kan lägga till den i kontot. Detta kan ta upp till 60 dagar, men det kan ske tidigare.