To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka enheter som använder direktkonfigurering

Det här är några felsökningssteg du kan testa om en smart enhet inte går att konfigurera med en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home:

Om Google Home-appen inte hittar den smarta enheten under konfigureringen

Obs! Om enheten från Cync (C by GE) inte visas med direktkonfigurering konfigurerar du först enheten i appen Cync (C by GE). Sedan följer du anvisningarna för att ansluta andra smarta enheter i Google Home-appen.

1. Stäng Google Home-appen.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Dra ur kontakten till den smarta enheten eller starta om den. Låt enheten vara avstängd i tio sekunder innan du slår på den igen.
  4. Öppna Google Home-appen Google Home-appen. Vänta i 15 sekunder innan du börjar konfigurera enheten. Det ger enheten tid att identifieras av appen.

Ytterligare steg att testa vid behov

Om det inte går att konfigurera en wifi-enhet på frekvensbandet 2,4 GHz

De flesta wifi-routrar tillåter kommunikation mellan enheter i nätverken på 2,4 GHz och 5 GHz (bryggfunktion). Om det blir problem kan du behöva ändra inställningarna på routern eller ansluta enheterna enbart till frekvensbandet på 2,4 GHz när du konfigurerar och använder den smarta enheten.

• Routern eller den trådlösa förlängaren kan hindra de smarta enheterna från att kommunicera med andra enheter i nätverket, som en högtalare eller skärm. Du kan åtgärda detta genom att inaktivera isolering av åtkomstpunkten (även kallat klientisolering eller gästläge) på routern. Se bruksanvisningen till routern för anvisningar om hur du inaktiverar isolering av åtkomstpunkten.

• Om det ändå inte fungerar kan du testa att konfigurera högtalaren eller skärmen i ett wifi-nätverk på 2,4 GHz. Anslut sedan telefonen till samma wifi-nätverk och konfigurera den smarta enheten i Google Home-appen.

Om det inte går att läsa av QR-koden

Du kan behöva skanna en QR-kod när du konfigurerar en wifi-enhet.

• Håll telefonen på ungefär 12 cm avstånd för att läsa av koden. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
  • Om det inte går att läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger koden som finns på enheten.

Om enheten inte svarar

1. Kontrollera att det finns ström i uttaget. Kontrollera att strömbrytaren är på.
  2. Stäng av och slå på enheten. Det kan ta upp till en minut för enheten att återansluta till Google Nest- eller Home-enheten när den fått ström.
  3. Testa att använda enheten i ett annat uttag. Om du har en glödlampa testar du den i en annan lampa eller ett annat uttag.
  4. Om stegen ovan inte fungerar kan du behöva återställa den smarta enheten till standardinställningarna och konfigurera den på nytt.

Om du får felmeddelandet Något gick fel

Om problemet kvarstår kan du skicka feedback om högtalare eller skärmar.

Återställa standardinställningarna på enheter med direktkonfigurering

1. Kontrollera att alla enheter är påslagna.
  2. Återställ var och en av de smarta enheterna till standardinställningarna. Titta efter anvisningar på tillverkarens webbplats.
  3. Ta bort de smarta enheterna från Google Home-appen.
    • Enheterna tas inte bort från Google Home-appen när du återställer standardinställningarna på dem. Det måste göras separat.
Starta om högtalaren eller skärmen som du konfigurerar enheterna med. Konfigurera sedan de smarta enheterna i Google Home-appen igen.

Fler resurser

Enhetens tillverkare kan ha mer information om hur du felsöker problem med konfigureringen. Ta en titt på våra partners hjälpwebbplatser:

Kontakta en Google Nest-expert om du behöver hjälp med att lägga till enheten i Google Home-appen.