Doelgroeptargeting

Google Ads Editor 1.8 ondersteunt de nieuwste updates voor doelgroeptargeting. Eerdere versies van Google Ads Editor ondersteunen de nieuwe targetingmethoden niet. We raden u aan te upgraden naar Google Ads Editor 1.8 om fouten te voorkomen als u uw doelgroepen downloadt, bekijkt en toewijst.
Met doelgroeptargeting kunt u nauwkeuriger kiezen aan wie u uw advertenties wilt weergeven. In Google Ads Editor kunt u bestaande doelgroepen downloaden, weergeven en toewijzen. Afhankelijk van uw campagnetype kunt u remarketinglijsten, aangepaste combinatielijsten, levensgebeurtenissen en interessecategorieën targeten.

Doelgroepen toewijzen

1. Selecteer in de accountstructuurweergave de advertentiegroep waaraan u een doelgroep wilt toewijzen.
  2. Selecteer Zoekwoorden en targeting > Doelgroepen in de lijst voor typen.
  3. Klik op Doelgroep toevoegen in de gegevensweergave.
  4. Selecteer een doelgroep. Klik op OK.
  5. Optioneel: geef in het bewerkingsvenster de volgende instellingen voor de doelgroepen op.
  6. Max. CPM, Max. CPC: laat deze velden leeg als u het standaardbod voor de advertentiegroep wilt gebruiken.
  7. Bodaanpassing: geef een bodaanpassing op van -90 t/m +900.
  8. Uiteindelijke URL: laat dit veld leeg als u de uiteindelijke URL van de advertentie wilt gebruiken.
  9. Status

Meerdere doelgroepen toewijzen

Importeer een lijst met behulp van de tool Meerdere wijzigingen aanbrengen op het tabblad Doelgroepen of via een csv-bestand.

Voorbeeld

In de volgende voorbeeldimport wordt de interessecategorie Nieuws aan twee advertentiegroepen toegevoegd:

Campagne Advertentiegroep Kijkers
Campagne 1 Advertentiegroep 1 Nieuws
Campagne 1 Advertentiegroep 2 Nieuws

Tips voor bulksgewijze import van doelgroepen

Onbekende doelgroep
Elke doelgroep in de import moet overeenkomen met een gebruikerslijst die al bestaat in het Google Ads-account of een van deze interessecategorieën. Als Google Ads Editor vaststelt dat een doelgroep geen bestaande gebruikerslijst voor het account of geen vooraf gedefinieerde interessecategorie is, wordt de foutmelding 'Onbekende doelgroep' weergegeven in de import.

Dubbele doelgroepen
Voeg elke doelgroep slechts één keer toe aan een advertentiegroep. Als dezelfde doelgroep meer dan één keer in een advertentiegroep wordt vermeld, verwerkt Google Ads Editor de eerste rij, worden dubbele rijen genegeerd en wordt het waarschuwingsbericht 'Dubbele doelgroep' weergegeven.

Numerieke ID's
Elke interessecategorie heeft behalve een naam ook een numerieke ID. U kunt in de importlijst de naam of de ID gebruiken. Alternatieve indelingen voor de interessecategorie Nieuws zijn Interest:16 en Uservertical:16.